Kız kardeşime vurdum! :(((((

ben senin aptal ya da iğrenç bir abla olduğunu düşünmüyorum.çok benzer bir çocukluk geçirmişiz seninle.tek ayrı yanı benim kardeşim biraz hakederdi benim ona yaptıklarımı ama senin kardeşin haketmemiş.nice insanlar var hiç kardeşleriyle ilgilenmeyen aile bağları kopuk.senin ailende benimki gibi biraz lafa gelince hep beni överler ne kadar güvendiklerini onları hayal kırıklığına uğratmadığımdan falan bahsederler herkese.ama işin icraat kısmı pek öyle olmadı bizde.
kendini yeterince suçladın ve üzüldün.sen iyi bir insansın kötü değil.yaptığın doğru birşey aslında,kardeşinle ilgili olmak. kardeşin yanlış birşey yapacak diye sen ne yapacağını şaşırmışsın.ama biraz abartmışsın ki bunu da elinde olmadan yapıyorsun.canım benim kardeşinle olan iletişimini düzeltmeye çalışmadan önce kendine yönelmeni tavsiye ederim.önce kendinde biraz değişiklik yapman gerekiyor.şu an olayın sıcaklığıyla ve burada yazılarınların etkisiyle bir daha yapmayacağım falan diyorsun ama aynı durumda yine kardeşine böyle davranacaksın.çünkü içindeki o sürekli felaket senaryoları yazan kız değişmediği sürece kardeşine de yaklaşımın değişmeyecektir.duruma hafife alma.karşıdan ciddi şekilde uzman yardımı alması gereken bir kişi görüyorum.

evliliği umarım sırf bu yüzden yapmıyorsun? evleneyimde benden kurtulsunlar mantığıyla yani..
tamam hepimiz gerildik birden bunu okuyunca tamam o sana yapıştırmak istiyorum sözüde ağır oldu.. ama sen yanlış yaptın bunun farkındasın ve başka insanlarda yanlış yorum yapabilirler bazen çok sinirlenip.. senin nasıl sinirli halinde kimseyi gözün görmüyorsa buda böyle bişey.. hiçbişey için geç değil kardeşinin gönlünü almak senin elinde kendini bırakma.. sadece kardeşinle ilgili konularda değil hayatının her anında sinirini kontrol etmeyi bil.. baktın çok sinirleniysun git yüzünü yıka veya imkanın varsa uyu..

resmen kız kardeşine vurduğuna pin pişman ettik kızı

bende zamanında ablama vurmuştum , hatta saç baş allah ne verdiyse.1 -2 kez.

teşekkür ediyorum yazdiklariniz için. Aslında hep böyle birisi değilim ki. Cok nadir böyle sacma sacma bağırıyorum. Ama ona ilk defa vurdum beni gerçekten cok seviyor. Bi arkadaşı satastiginda,gidip satasan kızı bulmuştum güzellikle konuşup ikisini baristirmistim. Diyorum ya arada sinirlerime hakim olamiyorum. Yoksa o benim canım yaa.. Hala bana tırtılıım der,küçüklükten kalma bi lakap. Sevgisini pek gösteremez ama alır ben öperim koklarım. Bazen ise boyle iğrenç bir insanim yarin halledeceğim insallah,küçücük yüreği üzdüm.. uyuyamiyorum gideyim odasına diyorum mışıl mışıl uyuyor. yarinda okulu var. okuldan gelince bi süpriz yapayim diyorum odasına notlar yapistiriyorum bebeklik fotoğraflarını asayim notların altına..

süper fikir bence :) bunu mutlaka yapmalısın..
ama lütfen kendine ben iğrencim demeyi bırak.. insan kendini sevmezse başkalarından kendini sevmesini nasıl beklerki..

resmen kız kardeşine vurduğuna pin pişman ettik kızı

bende zamanında ablama vurmuştum , hatta saç baş allah ne verdiyse.1 -2 kez.

ohoo ona bakarsan biz neler yaşadık anlatsam beni linç edersiniz..
bi kovalamacada cam kapıyı tuzla buz edip içine girmişliğim bile var tabi beni camın içinden çıkartmak zorunda kalması, kardeşime yaptığım en büyük kötülüktü..

Senin ona verecegin en iyi hediye en kisa zamanda yardim almandir. Kendini kontrol edememenin altinda baska nedenler ve psikolojik rahatsizliklar yatiyor olabilir. Istedigin kadar hediye al ona, tedavi olmadigin surece yine aynisini yapacaksin. Bu durumda iliskiniz kopacak, abla-kardes iliskisinden cok sana dusman abla gozuyle bakacak . Ablam bana boyle davraniyor ama beni seviyor demek ki bana bagirabilir olayini ileride kocasi ona yapsa sesini cikartmayacak ve onun da psikolojisi bozulacak.

bende fazlasına girmiyorum zaten.an masum olanı anlattım

İlk okuduğum da sana inanılmaz öfkelendim.
Normalde diğer sayfaları okumam,direkt yorum yaparım,
şimdi diğer yorumlarını okuyunca çok da üstüne gitmek istemiyorum.
Evet yaptığın çok büyük yanlış.
Sen de bunun farkındasın zaten.
Aldığın tepkilerle de iyice idrak etmişsindir herhalde.
O sinir anlarını da hepimiz biliriz ama senin kardeşinin hassas bir durumu var.
Hatta bir değil iki durumu,hem ergenlik dönemin de ki inanılmaz bir olgunluğa sahip.
Hem de rahatsızlığı var.
O'nun böyle olgun davranıp,sessiz olması,cazgırlaşmaması,seni farklı düşündürmesin.
İnan bana o daha çok yaralanıyor,daha çok kırılıyor.
Belli etmiyor olması,umursamadığı anlamına gelmez.
Daha da büyütmek istemiyor.Lütfen,senden çok rica ediyorum daha fazla kırma O'nu...
Sinirlerine hakim ol,öfkeni kontrol edemiyorsan git yardım al,bunda ayıplanacak bir şey yok ki.
Ama gücünü,sinirini,öfkeni,egonu O'nun üzerinde deneme.
Allah korusun üzücü bir durum olursa,en çok yaralanan sen olursun.Vicdan dediğimiz şey hayatını yaşanmaz kılar...

Yemin ederim ağlıcam şimdi ya senin kardeşini koruman gerek babana ona buna karşı nasıl ele verirsin yaaa git gönlünü al bişeyler yap o senin kardeşin canın ya

İlk sinirlenip, öfkelendiğinde aynı davranışları tekrar edeceksen hiiiç uğraşma gönlünü alıcam diye.
Bırak dağınık kalsın.
Bu yaptıklarının sinirle alakası yok.
Kardeşinin günlüğünü okumaya çalışmak, babaya şikayet etmek ?????
Sizin psikolojik problemleriniz var.
Yardım alın, böylece kardeşinize de yardım etmiş olursunuzzz...

-kardeşin senden olgunmuş ,sanki o abla sen küçük şımarık kardeşsin..
-erkeklerle işi olmasın diye, seni dövüp gece yarısı dışarda dolaştıran babana şikayet ediyosun
-günlük ne için vardır bunu bile idrak edememişsin .kişinin en özel eşyasıdır bakamazsın
-onu korumak için sana ait bişeymiş gibi daranıyosun
-annene erkek arkadaşını anlatıyo sorumlu olan annen o zaman sana hiçbişey düşmez
-''imam hatipli''lösemi'' hastası çocukla çıkıyomuş sanane,gördüğümüz kadarıyla gayet aklı başında bir kız
bence sen onun olgunluğunu kıskanıyosun korumak adı altında onun hayatına müdahale ediyosun
her defasında böylr çirkinleşirsen ,kız sana derdini anlatmayı geç abla bile demesin bence
:not hediyeyle gönlünü alıp yarın aynı şeyi yapacaksan hiç uğraşma ,çünkü bence senin kişiliğinde var bu hırçınlık

sıze ne ya , gunluk okumak cekmek ne kadar agresıf bır tavır ıcındesınız tabıkı vıcdan azabı cekmelısınız
sız o yasta hıc olmadınızmı ??

sen nasıl bir ablasın acaba? bana kalsa resmen kıskanıyorsun kardeşini bırak sevgilisi olsun birde imamhatipte okuyormuş daha 16 yasında bu yasta bara pavyona gidemiyeceklerine göre enfazla bi cAFEde oturup çay içecekler işte...abla olda seni sevgilisi ile tanıştırsın,buluşmaya gideceğinde senide götürsün.demekki değilmişsinki oda annende sana bişey anlatmıyorlar bununda sebebi senın bu davranışların...benı kardeşim babama şikayet edecek kardeşlikten silerim onu...onun ne foyası varsa hepsini bende dökerim babama...kendimden 6 yas büyük abim var evliliği hiç iyi gitmiyorken gelin anneme bagarıyorken, abımın yanında (gelin için)deli işte diye bagardım abim bana el kaldırdı tam vuracaktı yanagıma 1 cm kala durdu vurmadı ve ben 24 yasındaydım abım 30 yasında ve kimse benım karıma deli diyemez dedi...karısı anneme bagarırken ve hiç suçumuz yokken... zaten kendiside 2 hafta sonra eşinden ayrıldı.... bizim haklı oldugummuz bildiği halde bize böyle davrandı ama ben onun bana o davranışını hiç unutmuyorum her aklıma geldiğindede aglarım...keşke bir abim olacagına kızkardeşim yada ablam olsaydı derim hep ama görüyorum ki sende abimden farklı degilmişsin. yazık bizim gibi kardeşlere yazık.. ki bende senin kardeşin gibi davranıp abime hiçbişey demeyip kalktım su içecektim sende içeeer misin diye sormuştum... ve asla sizin gibilerde kardeş sevgisi olduguna inanmıyorum...SEN kardesinin sevgisini haketmıyorsun...

Son düzenleme:
evlenmeyi falan düşünmüo musun???
yazık o kıza...

Benimde bir kardeşim vardıı hiç bilmediğimiz bir rahatsızlığı bir anda ortaya çıktı ve 2 günde vefat etti. Bizde çok atışırdıkk ben 17 o 12 yaşındaydı vefat ettiğinde , şimdi güzel yüzü aklıma geliyoda keşke sürekli sarılıp öpseymişim diyorum... Bir gün sevdiklerimizi bulamaybiliriizz,,,

üvey kardeşin mi hayırdır....
kardeşin gayet normal bi kız maşallah..
ben olsam bu kadar sakin davranmazdım...
şımarıksın galiba...
ablalıkla anneliği karıştırma bence....
neden kardeşinin sana hiçbişey anlatmadığıda belli oldu böylece....

Kardeşinmiş ama senden daha olgun olduğu kesin!
İnanamıyorum yazdıklarına yaptıklarından önce utanıp sonra da özür dilemelisin ve bence bundan sonra kızcağızın etrafında dolaşmaman daha hayırlı olabilir!!!

benimde 7 yaş küçük bir kardeşim var. bu yıl doktorasını tamamlarken bitirme tezinin son satırında şöyle yazıyordu.'' beni hep destekleyen hatalarımla kusurlarımı örten beni öyle seven, bir an olsun elimi bırakmayan, ben yapamadım ama sen hayallerinin ideallerinin peşinden git deyip fedakarlık yapan annemin yarısı ablama itaf ediyorum. canım ablama.....''
ve kardeşimin tezi şu an tüm okulunda ve bir çok dünya ün. de okunuyor.
bunu yazmasına sebep olan şey. ona güvendiğimi, onun bir birey olarak hayatına, alışkanlıklarına, hatalarına, başarılarına hep saygı duymamdan geçtiğini düşünüyorum.

bunu sana anlattım çünkü o senin istediğin gibi olamaz olmamalı da zaten. hayatının her noktasında senin gibi ona müdehale etmek isteyecek, yönlendirmek isteyecek insanlarla mücadele edemez. aslında mutlu olmalısın bu kadar sağlam durabildiği ve özeline saygı istediği için. Sen onu dinlemek istediğinde değil o sana anlatmak istediğinde gelsin bırak. ben ona hiç el kaldırmadım biliyomusun. aksine biri ona kızdığında hata yaptığında hep savundum kendimi attım önüne . kardeşlik budur.

Son düzenleme:
cok sinir oldum sana kardesinin yerinde olsam seninle tekbi laf etmezdim. ben hep kızkardesim olsun isterdim bu hayatta insan baska kimle en iyi gecinebilirki. ama sen düşmanmısın nesin anlamadım onun iyiligini istemekle yaptıklarınızın alakası yok dahada ters tepki yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…