Kız kardeşime vurdum! :(((((

cileklibisey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
25
0
0
Bursa
kızlar kendimden utanıyorum. 16 yaşında bi kız kardeşim var. Genelde gecinemeyiz,ama bazen cok iyi aramız. Fakat 1 saat önce bi tatsızlık yaşadık :( Kardeşimin odasına girdiğimde masa lambası açıktı,baktım günlük yazıyor. Merak ettim,cunku heyecanlandı ben gördüm diye. zorla cekelestirerek elinden aldım. Tam okurken bana "sen ne hakla gunlugumu okuyabilirsin o benim ozelim senin gunlugunun yerini bildiğim halde sana saygisizlik olmasın diye elimi bile surmedim ben naptigini saniyosun sen ya" dedi. terbiyesizlesme dedim daha çok bağırdım yasin kaç basın kaç benimle nasıl konusman gerektiğini öğren dedim. sende başkalarının ozellerine saygı duymayı öğren dedi. dellendim ben iyice.. tokat attım,kollarına vurdum tirnagim geldi kolunu kanattim :( hiç tepki vermedi aglamadi bile. direk odasına gidip ışıkları kapattı muhtemelen yatağına yattı agliyor :( ama bana hiç biseyini anlatmıyor ki sonunda patladim bende , ben onun ablasiyim sonuçta :( sordugumdada sen bana arkadaş gibi değilsin senden korkuyorum çekiniyorum ben abla olsam kardeşime böyle davranmazdim diyor. cok olgun cok şaşırıyorum. ve kendimi ayipliyorum niye böyle yaptım bilmiyorum. geçen senede facede normal erkek arkadaşıyla muhabbet ediyorlardı derslerden okuldakilerden falan. bende sevgilisi sandım. gittim babamas söyledim. ne akla hizmet soylediysem babamda gitti kardeşimin üstüne yürüdü o anda bende kendimi kaybetmisim ellerini sıkıyorum çocuğun. abla kalbim agriyo yeter benim arkadaşım o sadece sen nasıl bana inanmiyosun yeter kalbime ağrı giriyo diye bağıra bağıra aglamisti babamda küfürler gırla. annem babamla beni tuttu ve diğer benden 2 yaş küçük erkek kardeşim babamla beni tuttu. kız kardeşimi odasına götürdü.. Ne yaptım ben böyle diye vicdan azabı çekiyorum her gün. Ve kız kardeşim kalp hastası ritim bozukluğu var,ama ilaçlarını kullanmıyor!! cokta güzel bi kız insan yüzüne bakmaya kiyamiyor. Ama şuraya bakın ben nasıl bir ablayim!! elimde değil sanki o an başka birisi oluyorum. ne yapmalıyım sizce :( cok kötüyumm!! sadece onu korumak istiyorum aslında.. ama olmuyor olmuyor!! yardım ediin lütfen:5:

Ben tek çocuğum, kardeşlikten anlamam baştan söyleyeyim.

Ama ne hakla okuyorsunuz kardeşinizin günlüğünü? Onu da geçtim ergenliğin doruk noktasındadır muhtemelen, sırf fiziki anlamda değil ruhen de yaralıyorsunuz onu.

Erkek arkadaşı olsun gerekirse, sizden saklamak zorunda bırakmayın neden ilk gördüğünüzü babanıza yetiştiriyorsunuz? Size anlatması gerekmiyor mu böyle şeyleri, neden güvenini kaybettiniz ortada hiçbir şey yokken, olmamasını geçtim emin bile değilken.

Bana kalırsa tavrınızı tamamen değiştirmelisiniz ve ilk olarak yaşınızı falan boşverip gidin özür dileyin.

En kısa zamanda da dışarı çıkın beraber ve uzun uzun konuşun problemlerinizi.

çok yanlış bir davranışta bulundunuz, her şeyi size anlatmak mecburiyetinde değil..Yine iyi bir kardeşmiş ki sizin ona vurmanıza rağmen gıkını çıkarmamış..allahtan sizin gibi bir ablam yok yani :47::47: Bence gidip özür dilemelisiniz..

gercekten ben okurken uzuldum kardesıne yazık ya boyle pısman oluyosunda madem nıye oyle yapıosun bırde samımıyet beklıyosun kardesın yıne ıyı saygı gosterıyor kız bu yaptıklarına ragmen bence gıdıp gonlunu al ve bır daha sakın boyle davranma

Ay yemin ederim gözlerim yaşardı, benim de biricik kardeşim var,o da benden olgun, çok ağırbaşlı. Ben öyle mal malak dolaşan etrafa sataşan her şeyle dalga geçen bir tipim. Bazen kavga ederiz, ben bağırır çağırıırm o ise içlenir. Şimdi yanımda değil, uzağımda. Senin sorununu okuyunca aklıma o geldi.

Lütfen kardeşine iyi davran, şimdi olmasa bile ilerde o senin belki en yakının olacak. Sen ablasın, gerekirse ailenle kardeşin arasında köprü olacakken kardeşine karşı cephe alma sakın canım. Bırak içinden geldiği gibi davransın, onu en iyi sen anlamalısın. Onu anladığını göster ki sana güvensin.

Kardeşini üzme lütfen.:43:

kızlar kendimden utanıyorum. 16 yaşında bi kız kardeşim var. Genelde gecinemeyiz,ama bazen cok iyi aramız. Fakat 1 saat önce bi tatsızlık yaşadık :( Kardeşimin odasına girdiğimde masa lambası açıktı,baktım günlük yazıyor. Merak ettim,cunku heyecanlandı ben gördüm diye. zorla cekelestirerek elinden aldım. Tam okurken bana "sen ne hakla gunlugumu okuyabilirsin o benim ozelim senin gunlugunun yerini bildiğim halde sana saygisizlik olmasın diye elimi bile surmedim ben naptigini saniyosun sen ya" dedi. terbiyesizlesme dedim daha çok bağırdım yasin kaç basın kaç benimle nasıl konusman gerektiğini öğren dedim. sende başkalarının ozellerine saygı duymayı öğren dedi. dellendim ben iyice.. tokat attım,kollarına vurdum tirnagim geldi kolunu kanattim :( hiç tepki vermedi aglamadi bile. direk odasına gidip ışıkları kapattı muhtemelen yatağına yattı agliyor :( ama bana hiç biseyini anlatmıyor ki sonunda patladim bende , ben onun ablasiyim sonuçta :( sordugumdada sen bana arkadaş gibi değilsin senden korkuyorum çekiniyorum ben abla olsam kardeşime böyle davranmazdim diyor. cok olgun cok şaşırıyorum. ve kendimi ayipliyorum niye böyle yaptım bilmiyorum. geçen senede facede normal erkek arkadaşıyla muhabbet ediyorlardı derslerden okuldakilerden falan. bende sevgilisi sandım. gittim babamas söyledim. ne akla hizmet soylediysem babamda gitti kardeşimin üstüne yürüdü o anda bende kendimi kaybetmisim ellerini sıkıyorum çocuğun. abla kalbim agriyo yeter benim arkadaşım o sadece sen nasıl bana inanmiyosun yeter kalbime ağrı giriyo diye bağıra bağıra aglamisti babamda küfürler gırla. annem babamla beni tuttu ve diğer benden 2 yaş küçük erkek kardeşim babamla beni tuttu. kız kardeşimi odasına götürdü.. Ne yaptım ben böyle diye vicdan azabı çekiyorum her gün. Ve kız kardeşim kalp hastası ritim bozukluğu var,ama ilaçlarını kullanmıyor!! cokta güzel bi kız insan yüzüne bakmaya kiyamiyor. Ama şuraya bakın ben nasıl bir ablayim!! elimde değil sanki o an başka birisi oluyorum. ne yapmalıyım sizce :( cok kötüyumm!! sadece onu korumak istiyorum aslında.. ama olmuyor olmuyor!! yardım ediin lütfen:5:

Bence nasıl konuşması gerektiğini gayet iyi bilen bir kardeşiniz var.

Şöyle bir silkelenin,kendinize gelin.Yaptığınızın yanlış olduğunu farketmeniz yetmez o yanlışı tekrar tekrar yaptıktan sonra.

Bu yaptıklarınızla kardeşinizi korumak değil onun nefretini kazanmak ve kendinizden uzaklaştırmaktan bir adım öteye gidemezsiniz.

Önce özür dileyin.
Değişeceğinize söz verin ve bu sözü tutun.
Beraber zaman geçirip,bundan keyif alır hale gelirseniz o günlükte neler yazdığını merak etmeyecek kadar kardeşinize yakın olursunuz zaten.

Son düzenleme:
Ben de okurken ayni seyi merak ettim. Sen nasil bir ablasin? Boylesi dusman basina. Konunun hicbir yerinde kardesinin bir saygisizligina, haksizligina rastlamadim. Sadece tuhaf bir abla okudum. Gunlugunu cekistirirken cok guzel bir soru sormus sana. Ne hakla demis. Hakli da. Senin ne mi yapman lazim? Oncelikle kardesinden ozur dileyebilirsin. Sonra da kendine bir ceki duzen verebilirsin, psikolojik bir rahatsizligin ya da sosyal cevrende yasadigin bir eziklik mi var? Burdan oyle gorunuyor biraz. Kendi hayatinda birsey olmayan, ya da sosyal acidan ezik insanlar baskalarinin hayatini bu kadar izleyip, irdeler, kendine pay cikarir cunku.

Allah o kizcagiza sabir versin sizin aranizda, ben bile 40 kat yabanciyim, okurken sinir oldum.

1. Sen ne hakla kardesinin günlügünü elinden cekistire cekistire okumaya calisiyorsun ???????????????????
2. Sen nasil kardesine tokat atarsin hemde kalbinde ritim bozuklugu oldugunu bile bile ????????????????
3. Kardesinin erkek arkadasi olsa bile !!!!!!!! SEN NASIL GIDIP BABANA YETISTIRIRSIN BUNU ?????????????

Öyle sinirlendim, öyle sinirlendimki,
seni anlamak mümkün degil,
bende bir ablayim benimde kizkardesim var,
kizkardesim gizli gizli arkadasimda kaliyorum diyerek discolara gittigi halde hicbiseyi gidip babama yetistirmedim,
kizkardesimin erkek arkadaslarinin hepsini bildigim halde hicbiseyi gidip ne annneme ne babama yetistirmedim,
ablalik görevlerimi yaptim sustum, nasihat ettim, arkasini kolladim, ona fiske vuranlari evire cevire dövdüm, niye ?
cünkü o benim kizkardesim, hatada yapsa, kizkardesim, ben onun gözünün yasina kiyamasken, sen nebicim bir ablasin ya?????????????

Kendine acilen cekidüzen vermen gerekiyor, ve hemen kardesinden özür dile !!!
Yazik vallahi cok üzüldüm, nebicim bir ablasin bide gidip babana ispiyonluyorsun herseyi,
ellerim ayaklarim titredi sinirden

sanki o abla sen kardeşsin !

bende bir ablayım ve benimde 19 yasındaki kardeşim halen günlük tutar..hiç bir zaman karıstırmadım..ki zaten biz arkadas gibiyiz
bende senin kardeşinin yerinde olsam sana hiç birşeyimi anlatmazdım..evet ablasın onca yaşça büyüksün diye senin her dediğini yapıcak anlamına gelmiyo
hem kardeşim bana hiç birşey anlatmıyo diyosun hemde en ufak bir şeyini babana söylüyosun..bu kız sana neyini anlatsınki..masum masum günlük yazıyo zorla kızı hırpalıyarak elinden alıyosun..kardeşinin yaptıgı kötü bir şey yokki..sen nasıl bir ablasın allah aşkına

yazık ya kardeşin adına cok üzüldüm..senin yüzünden çocuk içine kapanık olucak..allah o kardeşe sabır versin

Çok yanlış davranmışsınız kardeşinize en başından beri.Babasına konuştuğu kişinin kim olduğunu bilmeden sevgilisi diye babasına söylemişsiniz.Bende olsam bende ablamdan bu durumda özelimi saklarım.Hem insan bazen anlatamaz ki herşeyi.O yüzden yazıya döker.Siz baştan onun size güvenini sarsmışsınız.Sevgilisi olsada kız size niye anlatsın babama söyler nasılsa der saklar.Benimde benden 1 yaş küçük erkek kardeşim var ama ona rağmen abla der aynı yaştayız gibi değil ablasıyım gibi görür.Sevgilisine kadar bana anlatır.Demek ki o güveni ona vermişim ve benim onu düşündüğümü biliyor.
Gidin kardeşinizin yanına sakince oturup konuşun.Aslında sizin onu düşündüğünüzü,yanlış birşeyler yapmasından korktuğunu bu ergenlik dönemlerinde ister istemez gençlerin hata yapabileceğini anlatın.Geçen senelerdeki olayında çocukluk yaptığınızı söyleyin.Ona bana herşeyi anlatabilirsin bende sana arkadaşça yaklaşıp sorunları beraberce halledebileceğini söyleyin ve ondan özür dileyin.Güvenini kazanmaya çalışın bir şekilde.

Son düzenleme:
İyi mi oldu şimdi yaptığınız size hiç bir şekilde güvenmeyecek hiç bir sırrını derdini sizinle paylaşmayacak. Böyle her şeye karışan anne babalara, ablalara abilere de iyi oluyor hiç bir şeyden haberiniz olmuyor en sonunda ah vah ediyorsunuz kötü bir şey olduğuda niye bize söylemedi bizim neden haberimiz yok diye.

Benim bir kız kardeşim var, okurken kendimi yerinize koydum haliyle. Sonra yok dedim, bu biz olamayız.
Size bişey anlatmamakta haklı olduğunu zaten olan ilk olayda gidip babanızı işe karıştırarak göstermişsiniz.
Hem rahatsızlığı var diyorsunuz, 2 kat özen göstermeniz hassas davranmanız gerek.
Kardeş bu ya, hayatta hiçbir şeye benzemez..

inanın cok üzgünüm. ama o anda kendimi kaybediyorum sinirliyken. ne yaptığımı bilmiyorum. Sinirli bi yapıya sahibim. Cevrem cok geniş,hukuk okudum. Insanlara arkadaşlarıma karşı cok iyi birisiyim. ama kardeşime gelince böyle oluyor. nedense onu anlayamıyorum ona bişey olsun istemiyorum ama ben daha cok zarar veriyorum:5: odasına gittim ama uyumus tık yok. gunlugude masanın üzerinde duruyor saklamamis bile. koymuş öyle. of ya ne derseniz haklısınız. evet kendisi öyle olgun ki. ve erkek arkadaşı var diye böyle tepkiler veriyordum onu korumak istiyodum ama iğrenç bir ablayim ben:5: ona bagirdigimda sadece susuyor. bazen ise laf sokuyor gibi. dediklerinizi uygulamaya çalışacağım:5:

benimde kızkardeşim var bizde kavga ederiz.. kardeş bu kavga edersin 2 dk sonra bakmışsın can ciğer kuzu sarması olmuşsunuz.. ama senin yaptığının kardeşlikle uzaktan yakından alakası yok.. kız gayet düzgün konuşmuş sen ona ben senden kaç yaş büyüğüm benimle konuşmayı öğren demişsin..
onu korumak istiyorum ama olmuyo bana hiçbişeyini anlatmıyo demişsin bu mu korumak? bence sen gölge etme başka ihsan istemez.. kızın niye sana bişey anlatmadığı da belli.. anlatmadığı halde bunu yapıyosun bide özelini anlatsa sorununu paylaşsa neler yapacaksın.. neyse fazla yüklenmek istemiyorum sana ama çok sinirlendim..
ben kızkardeşimin bi saç teline zarar gelmesini istemem.. ki bunu kendim yapsam neler olur acaba?? bence gidip özür dile.. saçmaladım falan de.. ya da bi mektup yaz pişman olduğunu belirt.. ama sakın ha üstüne gitme bana bişeyini anlat diye.. zaten aklı başında birine benziyor, korumana ihtiyacı yoktur büyük ihtimal.. gerçi gönlünü alman zor gibi ama neyse.. başarılar..

kardeşin diye sana herşeyini anlatmak zorun da mı?

ben ablamın her şeyini bilirdim. o benim hiç bir şeyimi bilmezdi...anlatmadığına göre vardır bir bildiği.

vallahi ben topikleri okurken sinirlenmem ama sana cok sinirlendim kusura bakma.

bence kardesın senden daha olgun.
hem kalp hastası hem nasıl böyle davranıyorsun? cok yazık kardesıne uzuldum gercekten:50:

üstelik babana soyledıgınde sen de biliyormussun sevgılısı olmadıgın daha nıye soyledın ki?

benim de kardesm var ama 1 kere vurmadm kızmıslıgım vardır ama vurmam Allahın izniyle. kavga ettıgımde döverim seni dıyorum sinirden o da sen bana vurmazsın ki diyip gülüyor. o an zaten sinirim geciyor.
aglatmak kolay ama vebali vardır konu sahibi lütfen bir daha yapma.

inanın cok üzgünüm. ama o anda kendimi kaybediyorum sinirliyken. ne yaptığımı bilmiyorum. Sinirli bi yapıya sahibim. Cevrem cok geniş,hukuk okudum. Insanlara arkadaşlarıma karşı cok iyi birisiyim. ama kardeşime gelince böyle oluyor. nedense onu anlayamıyorum ona bişey olsun istemiyorum ama ben daha cok zarar veriyorum:5: odasına gittim ama uyumus tık yok. gunlugude masanın üzerinde duruyor saklamamis bile. koymuş öyle. of ya ne derseniz haklısınız. evet kendisi öyle olgun ki. ve erkek arkadaşı var diye böyle tepkiler veriyordum onu korumak istiyodum ama iğrenç bir ablayim ben:5: ona bagirdigimda sadece susuyor. bazen ise laf sokuyor gibi. dediklerinizi uygulamaya çalışacağım:5:

Gönlünü alman gerekiyor,
ona bir hediye almani öneririm, gercekten kardesinin cok üzüldügüne eminim,
seni anlamak zaten mümkün degil, oda seni anlamiyordur
Kendine acilen ceki düzen vermen gerekiyor, böyle olmaz
kardes bu ya kardes, hemde yazik hicbir günahi yok
hem erkek arkadasi olsa nolcak ? hepimiz gecmedikmi bu yollardan,
her erkek onu kandircak diye bisey yokki, sevemezmi, elbet sevecek asik olacak,
ask acisi cekse bile gelip sende teselli bulmasi gerekir, sana aglamasi gerekir, ama bu durumda sana asla gelmez,
ve sana asla hicbiseyini anlatmaz,
kim olsa anlatmazdi sana,
acilen degismelisin

Back