Kız İsteme Kız İsteme Töreniyle İlgili Sorularım Var

Minilis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
1.516
2.151
163
Merhaba,
Erkek arkadaşım askerde ve döndükten sonra babamla tanıştırmayı düşünüyorum. Sonrasında da ailece gelip beni isteyecekler. Planımız bu yönde. Benim bir kaç sorum var.
Biz farklı şehirlerdeyiz. Bu yüzden ailesini tekrar tekrar getirtmemek için tanışma, isteme ve sözü aynı anda yapmayı düşünüyorum. Birinci sorum, bu uygun mudur? Yani ilk geldiklerinde isteyecekler ve kendi aramızda bir söz yapılmış olacak, nişan tarihine karar verilecek ve 2. kez nişanda gelmiş olacaklar. Böyle olabilir değil mi?
Diğer sorum da şu ki, ailemin yaşadığı yerde pek fazla akrabamız yok, daha doğrusu bir takım sıkıntılardan dolayı uzun yıllardır görüşülmüyor akrabalarımızla. Annemle konuştuğumda istenirken evde bir büyük olması gerektiğini söyledi. Yani beni istemeye geleceklerinde annem ve babamın olması yeterli değil mi? Sizinkilerde kimler vardı? Daha önce hiç böyle bir ortamda bulunmadığım için çok acemiyim bu konularda, biraz yardıma ihtiyacım var..

Canim benim nisanlimla evimizin arasi 15 dk yakiniz ama buna ragmen insanlari yormamak için bi kez tanismaya bide söze geldiler. Ilk geldiklerinde sadece tanisma oldu isteme falan olmadi. Ikinci geldiklerinde kahve yaptim yuzuk takildi ve söz oldu. Sözden bir ay sonra da salonda nisan yaptık. Ilk tanismaya geldiklerinde bizden halam dayim ve esleri vardı. Sözde ise kuzenlerim ve en yakin arkadasim vardı. Anneanne ve babaanne sehir disinda oldugu icin onlar gelemedi ama hayattalarsa ve ayni sehirdeyseniz mutlaka gelsinler.

Teşekkür ederim cevabın için :) Annem ve babamdan büyük kimsemiz yok malesef bulunduğumuz yerde.. 15 saat uzaklıkta bir büyük teyzem var, ama onun da eşi yeni vefat etti.. Zaten nişana gelecek, ama isteme için de onu zahmete sokmayayım diye düşünüyordum.. Çok mu abes olur ki yalnız annem ve babam olsa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…