Kız isteme deneyimli arkadaşlar yardım

Bizde oyle istiyoruz bu sene icinde hersey ciksin aradan tanisma isteme iste bakicaz ya universite son sinifiz ikimizde tek engel o gibi gorunuyo suan :110:
İki yıllık mı okuyorsun :)

Merhaba tatlım bende anlatayım hemen; bizimde şehirlerimiz 4 saat uzaklıkta. Birbirimizin aileleriyle önceden tanışmıştık. Biz söz ve Nişanı ayni gün istedik nişanlımin aileside hem tanışmaya hem istemeye gelmiş oldu ama istemede söz takmadik hatırladığıma Göre 2 hafta sonra nisan yaptık.

Bu arada tanışma ve istemenin 1 olmasını biz istedik uzamasını istemediğimiz için. Nişanlımin aileside oğullarına bıraktı sen tanıştın istiyorsan arkandayız diye. İyi ki öyle olduda uzamadı yani

Biz de aynı durumdayız, yakın zamanda tanışma ve kısa zaman sonra isteme ve söz olacak, uzatmadan da nikah düşünüyoruz tayin için... Düğün hazırlıkları bundan sonra geliyor :110: Ben kına istemiyorum ama kına yapılacaksa siz bir şehirde kına ya da nikah, diğer şehirde düğün yapabilirsiniz... 2 düğün bana gereksiz geliyor açıkçası, hem de boşu boşuna masraf...

Biz istanbul'da oturuyoruz. Abimin sevgilisi de Safranbolu'da oturuyordu. Biz önce oraya tanışmaya ve kız istemeye gittik akrabalarımızla. Orda otel ayarladık iki gece kaldık mecbur. Bir ay sonra nişan yaptılar. Nişana gitmek için de bir otobüs tuttuk bütün akrabaları evlerinden aldık. Orda otele yerleştirdik. Nişan oldu. Daha sonra bohçasını almaya tekrar ailecek gittik. 2 Ay sonra gelinimizin kına gecesi oldu ve tekrar otobüs tutup onca insanı alıp otele yerleştirdik. Kına gecesini de orda yaptılar. Düğün istanbul'da oldu ama düğün içinde yine otobüs tuttuk ordan kız tarafını getirttik ve İstanbul'a yerleştirdik. Valla kız tarafı tanışma, sözü, nişanı, bohça olayını, kına gecesini hep orda yaptı. Bizde nasıl istiyorlarsa gelinin içinde kalmasın diye imkanlarımız el verdiğince gittik geldik. Eğer nişanı ayrı yapmak istiyorsan bence ayrı yap. Hiçbir şey içinde kalmasın derim. Benim ailem çok anlayışlı ve fedakardır. Biz isteklerine saygı gösterdik. Bu süreçler önemli. İmkanları el veriyorsa bunlara, bence nişanını istediğin gibi yap.

Back