• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız isteme deneyimli arkadaşlar yardım

Canım benim arkadaşaların dediği gibi önce onlar sonraa siz tanışmaya gidin orda tarihi konusursunuz o tarihte istenir söz nişan berbaer olmuş olur bizimkilerinde sadece aile buyukleri oldugu kucuk bi ev toplantısı modundaydı tek seferde hallettik
sonra sizin olduğunuz yerde nikah olur gelinlikle gidersin sizinkiler gelir oraya gece kına yaparsın düğün orda olur biti gitt hayırlısı olsun

canım ben değil ama ablamınki uzak mesafeydi. ama yine de babam hemen kabul etmedi bi geldiğinde damat bey tanıştı babamla sonra 2 hafta sonra fln ailesi geldi tanışmaya sonra işte istemeye geldiler 2 hafta sonra da nişan oldu. mecburen böyle oldu çnkü babam tanımadan etmeden yapamam dedi. ama nişandan sonra hızlıca düğün oldu 2 ay içinde hemen düğünü yaptılar yani. sadece nişana kdrki süreç biraz gel gitli oldu yani...

Canım benim arkadaşaların dediği gibi önce onlar sonraa siz tanışmaya gidin orda tarihi konusursunuz o tarihte istenir söz nişan berbaer olmuş olur bizimkilerinde sadece aile buyukleri oldugu kucuk bi ev toplantısı modundaydı tek seferde hallettik
sonra sizin olduğunuz yerde nikah olur gelinlikle gidersin sizinkiler gelir oraya gece kına yaparsın düğün orda olur biti gitt hayırlısı olsun
Teşşkurler canım senin dediğinde en mantıklısı gibi geldi :KK200:

Ailenizin tutumu önemli bu durumda. Eğer onlar kabul ederse ve siz de aman hepsi bir arada çıkıversin ne olacak diyorsanız hepsi aynı gün veya iki gün üst üste olabilir.
aynı şehirde değiliz biz de nişanlımla, bizim hepsi ayrı günlerde oldu. önce annesi, kardeşleri ve büyük halası tanışmaya geldi, 2 hafta sonra kalabalık geldiler isteme oldu, 1 ay sonra da nişan oldu. Hepsinin heyecanı farklı ve bir kere yaşanacak - yaşanmasını temenni ettiğimiz - şeyler, yine olsam yine hepsini ayrı yapardım diyorum. Güzel günlerdi o günler be :KK51:

Kiz istemeyi ayrintili bir sekilde anlatabilirim.ancak size tavsiyem özellikle önce tanissinlar, iki tarafimda tam anlamiyla icine sinsin. Öyle isteme soz bir arada yaparsınız. Eger hızlı olsun istiyorsaniz da 3-4 ay icinde nikah ve düğün islerini yapabilirsiniz. Bence önümüz kis ama ilk bahara erteleyin :)) subatta soz nisan birlikte yaptık donduk hepimiz :(

Kiz istemeyi ayrintili bir sekilde anlatabilirim.ancak size tavsiyem özellikle önce tanissinlar, iki tarafimda tam anlamiyla icine sinsin. Öyle isteme soz bir arada yaparsınız. Eger hızlı olsun istiyorsaniz da 3-4 ay icinde nikah ve düğün islerini yapabilirsiniz. Bence önümüz kis ama ilk bahara erteleyin :)) subatta soz nisan birlikte yaptık donduk hepimiz :KK43:
Soğukta hiç bişeyin zevki çıkmaz zaten nisan tam zamanı gibi nisanda isteme nişan temmuz gibi düğün yaparız düşünüyoruz canım :hasta:

Merhaba bende erkek arkadasimi ailemle tanistirmak istiyorum artik 4 yil olucak zamani geldi fakat nasil yapicam bilmiyorum babamla konusacak cesaret yok yardimmm pliisssss:halay::halay:

Merhaba bende erkek arkadasimi ailemle tanistirmak istiyorum artik 4 yil olucak zamani geldi fakat nasil yapicam bilmiyorum babamla konusacak cesaret yok yardimmm pliisssss:halay::halay:
Bende babamdan utanıyorum ama napalim artık birleşmek istiyoruz sende bunu düşününce bi nebze değişir belki

Kiz istemeyi ayrintili bir sekilde anlatabilirim.ancak size tavsiyem özellikle önce tanissinlar, iki tarafimda tam anlamiyla icine sinsin. Öyle isteme soz bir arada yaparsınız. Eger hızlı olsun istiyorsaniz da 3-4 ay icinde nikah ve düğün islerini yapabilirsiniz. Bence önümüz kis ama ilk bahara erteleyin :)) subatta soz nisan birlikte yaptık donduk hepimiz :KK43:
Merhaba :)
Kız istemeyi ayrıntılı bir şekilde anlatabilirim demişsin ya ben çok merak ediyorum nasıl oluyor bu heyecan diye. Beni de kısmetse aralık ayında erkek arkadaşım istemeye gelecek. Türkiye de yaşamadığı için önümüzde çok uzun bir zaman yok isteme söz nişan derken hepsini yaklaşık 2 hafta içinde yapmamız gerek. 7 yıldır birlikteyiz artık işi resmiyete dökmek istiyoruz. Çocukluk arkadaşı olduğumuz için ailelerde tanışıyor , o yüzden aile tanışması gibi bir durum olmayacak direk istemeye gelecekler. İlk hafta aile büyükleri istemeye gelir , ikinci hafta da aile arasında evde küçük bir nişan olur diye düşünüyoruz. Bunlar nasıl olacak sözü nişanı nasıl yapıcaz bu konu hakkında arkadaşlar sizden yardım istiyorum :)

Merhaba :)
Kız istemeyi ayrıntılı bir şekilde anlatabilirim demişsin ya ben çok merak ediyorum nasıl oluyor bu heyecan diye. Beni de kısmetse aralık ayında erkek arkadaşım istemeye gelecek. Türkiye de yaşamadığı için önümüzde çok uzun bir zaman yok isteme söz nişan derken hepsini yaklaşık 2 hafta içinde yapmamız gerek. 7 yıldır birlikteyiz artık işi resmiyete dökmek istiyoruz. Çocukluk arkadaşı olduğumuz için ailelerde tanışıyor , o yüzden aile tanışması gibi bir durum olmayacak direk istemeye gelecekler. İlk hafta aile büyükleri istemeye gelir , ikinci hafta da aile arasında evde küçük bir nişan olur diye düşünüyoruz. Bunlar nasıl olacak sözü nişanı nasıl yapıcaz bu konu hakkında arkadaşlar sizden yardım istiyorum :)

Bizde 7. Yılımız bittiğinde gecen aralik ayinda annemler tanismislardi. Annelerimizin ortak arkadaslari vardi bizimde o yüzden rahat idi durum.bir kac hafta sonrasinda direk
istemeye geldiler..(babalarimiz tanismadi yani)
dunyanin en guzel telasi belki de.. o sogukta terleten icini simsicak eden..:)
Iceri güler yüzle alinir. Çiçek beyefendi tarafindan size verilir, cikolatada görümce ve türevleri ile annenize verilir.
Kenardaki masaya fiskos sehpaya falan koyarsiniz bunlari. Eger cicekleriniz vazo icin uygunsa vazoya alirsiniz salona tekrar getirirsiniz.
Hosgeldiniz hal hatir faslinda iken kahvelerinizi nasil alirsiniz diye siz sorarsiniz yanınızda bir arkadas abla kuzrn kardesle birlikte yaparsiniz. (Misafirler gelmeden her tabağı bardagi tezgaha koyun sirasi geldikce alin kirliler geldikce makineye yerlestirin :)) )
Kahvenin yanına küçük bardaklarda su, küçük tabaklarda lokum olursa hos olur.
Ben kiyamadim tuzlu kahve yapmadım :) simdi diyorum ki keske suyuna tuz koysaymisim eglenceli olurmus :D

Kahveler icilirken kız istenir. Yada hemen sonunda istenir.

Verildikten sonra dua yapılır. (Benim kayinbabam kendisi yaptı duamizi.) Cekirdek aile idik zaten istemede. anne babalarin ellerini öpersiniz. (Mahremiyet anlayisiniza gore)Nikah yok diye kayinbabanizin elini öpmek istemezseniz bile karsiliklidir hassasiyet, ona göre davranilir. Yaklaşıp bir gülümsemek güzel olur hic degilse.

Telasli bir gün ancak en mutlu gün. Gülümsemenizi eksik etmeyin.

El öpme faslindan sonra getirdikleri cikolata ikram edilir.

Sonrasinda da hazirladiginiz cayi ve ikramlarinizi ikram edin. Ikram yenirken söz,düğün isleri konusulur.

Ikram demisken cok aşırı cesit yapmayın. Özel cesitler olsun ama. Memleketinize gore değişir tabiki bu ikramlar.
Bizdekiler anlatayım;
Ispanakli börek,
Kiymali el acmasi börek, -su böreği olabilir alternatifinde-
Zeytinyagli sarma,
Cikolatali Köstebek pasta (porsiyonluk)
Beyaz cikolatali hindistan cevizli kurabiye.
Kabartma tozlu çıtır pogaca vardi yanlis hatirlamiyorsam 11 ay oldu neredeyse :))

Bunlar yenirken muhabbet koyulasir elbette. Sizde nisanlinizin kardesleri ile ilgilenirsiniz. Mutfagi dedigim gibi önceden hazirlarsaniz cok kolay halledersiniz.
Ben ablamin istemesinde tek basima hallettim. Misafir gittiginde tek bir bulasik bile yoktu. :) ablam benimkinde o kadar yapmamışti o yüzden misafir gidince bir de mutfak toplamistim :/

Cay icildikten sonra meyve ve kuruyemis hazirlayabilirsiniz. Bu oturacaklari süreye bagli tabiki. Meyve ikraminda salata modunda olmasa da muzu elmayi portakali vs iri iri doğramak misafiri rahatlatir. ;)

Bizde 7. Yılımız bittiğinde gecen aralik ayinda annemler tanismislardi. Annelerimizin ortak arkadaslari vardi bizimde o yüzden rahat idi durum.bir kac hafta sonrasinda direk
istemeye geldiler..(babalarimiz tanismadi yani)
dunyanin en guzel telasi belki de.. o sogukta terleten icini simsicak eden..:)
Iceri güler yüzle alinir. Çiçek beyefendi tarafindan size verilir, cikolatada görümce ve türevleri ile annenize verilir.
Kenardaki masaya fiskos sehpaya falan koyarsiniz bunlari. Eger cicekleriniz vazo icin uygunsa vazoya alirsiniz salona tekrar getirirsiniz.
Hosgeldiniz hal hatir faslinda iken kahvelerinizi nasil alirsiniz diye siz sorarsiniz yanınızda bir arkadas abla kuzrn kardesle birlikte yaparsiniz. (Misafirler gelmeden her tabağı bardagi tezgaha koyun sirasi geldikce alin kirliler geldikce makineye yerlestirin :)) )
Kahvenin yanına küçük bardaklarda su, küçük tabaklarda lokum olursa hos olur.
Ben kiyamadim tuzlu kahve yapmadım :) simdi diyorum ki keske suyuna tuz koysaymisim eglenceli olurmus :KK70:

Kahveler icilirken kız istenir. Yada hemen sonunda istenir.

Verildikten sonra dua yapılır. (Benim kayinbabam kendisi yaptı duamizi.) Cekirdek aile idik zaten istemede. anne babalarin ellerini öpersiniz. (Mahremiyet anlayisiniza gore)Nikah yok diye kayinbabanizin elini öpmek istemezseniz bile karsiliklidir hassasiyet, ona göre davranilir. Yaklaşıp bir gülümsemek güzel olur hic degilse.

Telasli bir gün ancak en mutlu gün. Gülümsemenizi eksik etmeyin.

El öpme faslindan sonra getirdikleri cikolata ikram edilir.

Sonrasinda da hazirladiginiz cayi ve ikramlarinizi ikram edin. Ikram yenirken söz,düğün isleri konusulur.

Ikram demisken cok aşırı cesit yapmayın. Özel cesitler olsun ama. Memleketinize gore değişir tabiki bu ikramlar.
Bizdekiler anlatayım;
Ispanakli börek,
Kiymali el acmasi börek, -su böreği olabilir alternatifinde-
Zeytinyagli sarma,
Cikolatali Köstebek pasta (porsiyonluk)
Beyaz cikolatali hindistan cevizli kurabiye.
Kabartma tozlu çıtır pogaca vardi yanlis hatirlamiyorsam 11 ay oldu neredeyse :))

Bunlar yenirken muhabbet koyulasir elbette. Sizde nisanlinizin kardesleri ile ilgilenirsiniz. Mutfagi dedigim gibi önceden hazirlarsaniz cok kolay halledersiniz.
Ben ablamin istemesinde tek basima hallettim. Misafir gittiginde tek bir bulasik bile yoktu. :) ablam benimkinde o kadar yapmamışti o yüzden misafir gidince bir de mutfak toplamistim :/

Cay icildikten sonra meyve ve kuruyemis hazirlayabilirsiniz. Bu oturacaklari süreye bagli tabiki. Meyve ikraminda salata modunda olmasa da muzu elmayi portakali vs iri iri doğramak misafiri rahatlatir. :KK66:
Ayyy çok güzel anlattınız ya okurken bile heyecanlandım :) Bende kahvesine tuz atmak istemiyorum hatta tuz yerine bol şeker mi koysam diyorum , suya tuz koymak gerçekten güzel olabilir :D İstemeye geldikleri gün sadece tek taş mı takılıyo gerçi benim parmağımda var şuan tek taş onu çıkarıp verecek miyim ? Dediğin gibi pek fazla abartmadan güzel birkaç ikramlık hazırlarım. Zaten nişan için tekrar geldiklerinde de hazırlık olur pasta falan alınır. Servis işi kolay olur umarım arkadaşlarım gelecek yardıma kahveleri yapma , bulaşıkları toplama işini falan onlar yapar diye umuyorum :) Bir an önce artık şu aralık ayının gelmesini istiyorum :)

Ayyy çok güzel anlattınız ya okurken bile heyecanlandım :) Bende kahvesine tuz atmak istemiyorum hatta tuz yerine bol şeker mi koysam diyorum , suya tuz koymak gerçekten güzel olabilir :KK70: İstemeye geldikleri gün sadece tek taş mı takılıyo gerçi benim parmağımda var şuan tek taş onu çıkarıp verecek miyim ? Dediğin gibi pek fazla abartmadan güzel birkaç ikramlık hazırlarım. Zaten nişan için tekrar geldiklerinde de hazırlık olur pasta falan alınır. Servis işi kolay olur umarım arkadaşlarım gelecek yardıma kahveleri yapma , bulaşıkları toplama işini falan onlar yapar diye umuyorum :) Bir an önce artık şu aralık ayının gelmesini istiyorum :)

Biz istemede yüzük takmadik. Bunu vakit yaklaştığı zaman sevgilinizle konusursaniz cok rahat ederisniz ;) biz birbirimizle konuştuk sürekli gerilmeden dusunmeden çözdük cok şükür ;)
Inşallah hayirlisiyla huzurlu bir sekilde gelir o vakitler..

Biz istemede yüzük takmadik. Bunu vakit yaklaştığı zaman sevgilinizle konusursaniz cok rahat ederisniz :KK66: biz birbirimizle konuştuk sürekli gerilmeden dusunmeden çözdük cok şükür :KK66:
Inşallah hayirlisiyla huzurlu bir sekilde gelir o vakitler..
İnşallah inşallah tek temennim o stresli günlerde birbirimizi kırmadan her şeyi yoluna koymak :)

Yillardir bugunleri bekliyoruz cunku bizde yeter dedik artik zor olcak biraz kiz olmak boyle bi durum demekki

Biraz zor gibi oluyor ama tahmin ettigimden daha kolay gecti cok şükür. Eger sevdiginiz adama guveniyorsaniz Allahin izniyle daha da kolaylasiyor yollar

Biraz zor gibi oluyor ama tahmin ettigimden daha kolay gecti cok şükür. Eger sevdiginiz adama guveniyorsaniz Allahin izniyle daha da kolaylasiyor yollar
Zor oldugu kesin ama yaşında bir etkisi varmı sence yani 25-26 yaşında birinin utanması bizle aynımı olur 20 yaşındayım ondan daha çok utanıyorum galiba bide hiç gelmesin istiyorum ogün sanki kahveyi götürmek bile zor geliyoo

Zor oldugu kesin ama yaşında bir etkisi varmı sence yani 25-26 yaşında birinin utanması bizle aynımı olur 20 yaşındayım ondan daha çok utanıyorum galiba bide hiç gelmesin istiyorum ogün sanki kahveyi götürmek bile zor geliyoo

Evet yani 20 yasinda bende düşünüyorum daha farkli olurdu. 23ümde nisanlandim. O kahve zaten acayip fena gidiyor el ayal dolasiyor her türlü :) Inşallah güzel olur hakkinizda hayirlisi.. dogru karar verdiginize inaniyorsaniz allahin izniyle sorun olmaz. ;)

Allaha sukur erkek arkadasim o konuda biraz daha rahat ona guvenerek hareket etmek daha kolay oluyo bi evin tek kızıyım 4 tane erkek kardesim var durum boyle olunca baya bi strese girdim yas 20 zaten hemen olcak denmiyo ama simdiden stresi vurdu basima cildirmamak elde degil

Allaha sukur erkek arkadasim o konuda biraz daha rahat ona guvenerek hareket etmek daha kolay oluyo bi evin tek kızıyım 4 tane erkek kardesim var durum boyle olunca baya bi strese girdim yas 20 zaten hemen olcak denmiyo ama simdiden stresi vurdu basima cildirmamak elde degil
Canım aynı durumdayız 20 yaşındayım ve nasipse beni aralıktan da önce istemeye gelecekler :')

Back