Bizde 7. Yılımız bittiğinde gecen aralik ayinda annemler tanismislardi. Annelerimizin ortak arkadaslari vardi bizimde o yüzden rahat idi durum.bir kac hafta sonrasinda direk
istemeye geldiler..(babalarimiz tanismadi yani)
dunyanin en guzel telasi belki de.. o sogukta terleten icini simsicak eden..:)
Iceri güler yüzle alinir. Çiçek beyefendi tarafindan size verilir, cikolatada görümce ve türevleri ile annenize verilir.
Kenardaki masaya fiskos sehpaya falan koyarsiniz bunlari. Eger cicekleriniz vazo icin uygunsa vazoya alirsiniz salona tekrar getirirsiniz.
Hosgeldiniz hal hatir faslinda iken kahvelerinizi nasil alirsiniz diye siz sorarsiniz yanınızda bir arkadas abla kuzrn kardesle birlikte yaparsiniz. (Misafirler gelmeden her tabağı bardagi tezgaha koyun sirasi geldikce alin kirliler geldikce makineye yerlestirin :)) )
Kahvenin yanına küçük bardaklarda su, küçük tabaklarda lokum olursa hos olur.
Ben kiyamadim tuzlu kahve yapmadım :) simdi diyorum ki keske suyuna tuz koysaymisim eglenceli olurmus
Kahveler icilirken kız istenir. Yada hemen sonunda istenir.
Verildikten sonra dua yapılır. (Benim kayinbabam kendisi yaptı duamizi.) Cekirdek aile idik zaten istemede. anne babalarin ellerini öpersiniz. (Mahremiyet anlayisiniza gore)Nikah yok diye kayinbabanizin elini öpmek istemezseniz bile karsiliklidir hassasiyet, ona göre davranilir. Yaklaşıp bir gülümsemek güzel olur hic degilse.
Telasli bir gün ancak en mutlu gün. Gülümsemenizi eksik etmeyin.
El öpme faslindan sonra getirdikleri cikolata ikram edilir.
Sonrasinda da hazirladiginiz cayi ve ikramlarinizi ikram edin. Ikram yenirken söz,düğün isleri konusulur.
Ikram demisken cok aşırı cesit yapmayın. Özel cesitler olsun ama. Memleketinize gore değişir tabiki bu ikramlar.
Bizdekiler anlatayım;
Ispanakli börek,
Kiymali el acmasi börek, -su böreği olabilir alternatifinde-
Zeytinyagli sarma,
Cikolatali Köstebek pasta (porsiyonluk)
Beyaz cikolatali hindistan cevizli kurabiye.
Kabartma tozlu çıtır pogaca vardi yanlis hatirlamiyorsam 11 ay oldu neredeyse :))
Bunlar yenirken muhabbet koyulasir elbette. Sizde nisanlinizin kardesleri ile ilgilenirsiniz. Mutfagi dedigim gibi önceden hazirlarsaniz cok kolay halledersiniz.
Ben ablamin istemesinde tek basima hallettim. Misafir gittiginde tek bir bulasik bile yoktu. :) ablam benimkinde o kadar yapmamışti o yüzden misafir gidince bir de mutfak toplamistim :/
Cay icildikten sonra meyve ve kuruyemis hazirlayabilirsiniz. Bu oturacaklari süreye bagli tabiki. Meyve ikraminda salata modunda olmasa da muzu elmayi portakali vs iri iri doğramak misafiri rahatlatir.