• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız isteme deneyimli arkadaşlar yardım

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.189
158
Mrb kızlar sevgilimle evlenmeye karar verdik yalnız biz farklı şehirlerdeyiz o izmirde ben bursa ayda bir o geliyor burda geziyoruz ben gidince onların evinde annesiyle falan uzun zamandır tanışıyorum benim biraz işlerim olduğu için 2-3 ay sonra istemeye gelcekler ama uzak mesafe olduğu için ilk tanışma söz nişan hepsi birarada olsun istiyoruz zaten biz sevgilimle çok uzatmakta istemiyoruz sonra nikah diğer yandan ailemde acele etme diyor birde uzak olunca sanki herşeyi acele yapmış gibi gözükeceğiz benim durumumda olan arkadaşlar varmı farklı şehirlerde nişan özellikle nikah düğün için nasıl bir yol izlediniz yardımcı olurmusunuzz

Aynen dedigin gibi yaptik. Ilk once esimin ailesi tanışmaya geldi, sonra bizimkiler onlari ziyarete gitti. O sirada söz tarihi belirlendi. Isteme sirasinda söz kesildi. Ayrica da bir nisan yapmadik. Ardindan da nikah yaptik.

Ayda bir geliyorsa mesela ekimde söz,nişan yapın bi kaç ay sonrada nikah,düğün ama ilk tanışma önce olmalı aileler iyice kaynaşmalı sonra söz,nişan olmalı bence :işsiz:

Kuzenim uzak sehirden evlendi.
Once tanismaya geldiler bu arada isteme oldu dayimlar biz bir istisare edelim dediler.bunlar gittiler.
10 gun sonra tekrar geldiler dayimlar kizi veridler ertesi gun nisan oldu bir kac ay sonrada dugun.
Bu arada mutluluklar Allah tamamina erdirsin

Aynen dedigin gibi yaptik. Ilk once esimin ailesi tanışmaya geldi, sonra bizimkiler onlari ziyarete gitti. O sirada söz tarihi belirlendi. Isteme sirasinda söz kesildi. Ayrica da bir nisan yapmadik. Ardindan da nikah yaptik.
Peki düğün yapmadınızmı iki farklı şehir akrabalar ayrı yerlerde birde uzak 6 saat mesafe nerde düğün olacak sanki çıkmaza girdik

Ilk tanisma mutlaka onceden olmali bana kalirsa. Yani ilk karsilasmada kizi isteyip kalkmak ayıp bana göre. Ama sonrasini uzatmaya gerek yok. Her türlü herkes yipraniyor uzak sehir olunca.

Peki düğün yapmadınızmı iki farklı şehir akrabalar ayrı yerlerde birde uzak 6 saat mesafe nerde düğün olacak sanki çıkmaza girdik
benim ailemin oldugu yerde cumartesi gecesi kina yaptik. Kinaya gelinlik giyerek evden ciktim, kiz alma isi orada oldu yani. Gelinlikle kina salonuna gittim kina yakilirken bindalli giydim. Bu sayede ailemin oldugu sehirdekiler de beni gelinlikle gormus oldu. Kina bitince de bindik arabaya gittik esimin memleketine. Zaten sabaha karşı anca orda olduk, dinlenip sabah kuafore falan gittik. Pazar gunu de iste orada dugun yapildi. Bende senin gibi cok dusundum en mantikli yol buydu

Mrb kızlar sevgilimle evlenmeye karar verdik yalnız biz farklı şehirlerdeyiz o izmirde ben bursa ayda bir o geliyor burda geziyoruz ben gidince onların evinde annesiyle falan uzun zamandır tanışıyorum benim biraz işlerim olduğu için 2-3 ay sonra istemeye gelcekler ama uzak mesafe olduğu için ilk tanışma söz nişan hepsi birarada olsun istiyoruz zaten biz sevgilimle çok uzatmakta istemiyoruz sonra nikah diğer yandan ailemde acele etme diyor birde uzak olunca sanki herşeyi acele yapmış gibi gözükeceğiz benim durumumda olan arkadaşlar varmı farklı şehirlerde nişan özellikle nikah düğün için nasıl bir yol izlediniz yardımcı olurmusunuzz

İzmir Bursa mesafesi çok değilki..
Biz kızımda yaşadıklarımızı aynen aktarayım.
Tanışmak için 11 saatlik yoldan geldiler,uçakla 1 saatte geldiler.
15 gün sonra biz gittik evlerine,bu olay geçen sene mayısta oluyor.
Ağustos ayındada isteme ve sözü kesildi,gene geçen sene.
Bu senede Mayısta nikahı oldu,Temmuzdada düğünü ..

Yani demem o ki herşeyi acaleye getirmeyin herşeyin bir zamanı var.
Çeyiz hazırlamak zaten sıkıntılı ve uğraştırıcı oluyor.

benim ailemin oldugu yerde cumartesi gecesi kina yaptik. Kinaya gelinlik giyerek evden ciktim, kiz alma isi orada oldu yani. Gelinlikle kina salonuna gittim kina yakilirken bindalli giydim. Bu sayede ailemin oldugu sehirdekiler de beni gelinlikle gormus oldu. Kina bitince de bindik arabaya gittik esimin memleketine. Zaten sabaha karşı anca orda olduk, dinlenip sabah kuafore falan gittik. Pazar gunu de iste orada dugun yapildi. Bende senin gibi cok dusundum en mantikli yol buydu
İki şehirde farklı düğün gerçekten çok zor bu nasıl olacak bide biz eşya düğün masrafı kendimiz yapıcaz aileler ufak şeylere destek olur bu işin içinden nasıl çıkçaz bilmiyorum

İki şehirde farklı düğün gerçekten çok zor bu nasıl olacak bide biz eşya düğün masrafı kendimiz yapıcaz aileler ufak şeylere destek olur bu işin içinden nasıl çıkçaz bilmiyorum
biz de ailelerden hic bir destek istemedik. Dugun yapmak da istemedik. Esimin ailesi kendisi cok istedigi icin koyde yemek verdiler sadece ona karismadik. Nikah yaptik dugun yerine. Kinada da bir cay bahcesiyle anlaştım, bir cok seyi kendim hazirladim oldukca uyguna geldi.

Biz kardeşim için başka şehire kız istemeye gittik, zaten kardeşim ve gelinimiz aralarında anlaşmış oldukları için ilk gün gittik tanışma ve isteme oldu, ertesi gün aile arası nişan yaptık
Birkaç ay sonra da gelinin memleketinde kına ve nikah , bizim burda düğün oldu
İki düğün de olabilir tabi ama gereksiz masraf

Biz kardeşim için başka şehire kız istemeye gittik, zaten kardeşim ve gelinimiz aralarında anlaşmış oldukları için ilk gün gittik tanışma ve isteme oldu, ertesi gün aile arası nişan yaptık
Birkaç ay sonra da gelinin memleketinde kına ve nikah , bizim burda düğün oldu
İki düğün de olabilir tabi ama gereksiz masraf
İki düğün çok zor söylediğin mantıklı geldi kınayı bursada yapıp akrabalarım gelebilir ama çok yakın akrabalarım bile olsa izmire düğün için geleceklerini sanmıyorum 6 saat :/

Kuzenim uzak sehirden evlendi.
Once tanismaya geldiler bu arada isteme oldu dayimlar biz bir istisare edelim dediler.bunlar gittiler.
10 gun sonra tekrar geldiler dayimlar kizi veridler ertesi gun nisan oldu bir kac ay sonrada dugun.
Bu arada mutluluklar Allah tamamina erdirsin
Teşekkür ederim şu mesafeye uygun çözümlerde bulsak harika olcak :KK9:

biz de ailelerden hic bir destek istemedik. Dugun yapmak da istemedik. Esimin ailesi kendisi cok istedigi icin koyde yemek verdiler sadece ona karismadik. Nikah yaptik dugun yerine. Kinada da bir cay bahcesiyle anlaştım, bir cok seyi kendim hazirladim oldukca uyguna geldi.
Bizimde kına ve nikahtanda olabilir aslında çünkü nerde yapsak tek taraflı insanlar olcak

Bulunduğun şehirde kınayı bindallıdan önce gelinlikle yaparsın, düğün gibi olur. Sizin akrabalar da seni gelinlikle görmüş olur. Eşinin şehrinde de maddi duruma göre nikah ya da düğün yaparsınız.
Benim tanışma isteme söz aynı akşam oldu. Bize az araba çok insan kucak kucağa geldi. Böyle kalabalık hareket edecekleri için hamilesi yaşlısı da var tabi, pek naz yapma insanlara git gel yaptırma durumum olmadı. Hepsinin aynı gün olmasının bir sakıncası da olmadı. Gayet kaynaşıldı, güzel bir akşamdı. İki aile de kasıntılık yapmazsa tatlı bi şekilde tanışma da isteme de yapılabilir. Ama ailelerin maddi, manevi, sağlık, iş güç vs durumları önemli, mesela sadece çekirdek aile gelecekse hepsini aynı güne sıkıştırmana gerek yok. Ama amcalar dayılar nene vs istemeye gelecekse çok insanı birkaç sefer taşımanın manası yok. Sonuçta karşı tarafı zorlasan da zorlamasan da göreceğin muamele karşı tarafın adabına bağlı. Sen on sefer ayağına getirttin diye sana daha fazla saygı duymazlar. Büyükler bize toplu halde bir kez geldi ama hiçbirinin bana saygısızca bir davranışı (yengeler amca dayılar) vs olmamıştır.

İki düğün çok zor söylediğin mantıklı geldi kınayı bursada yapıp akrabalarım gelebilir ama çok yakın akrabalarım bile olsa izmire düğün için geleceklerini sanmıyorum 6 saat :/
Bizim kız da İzmir'de idi , kına orda, düğün Ankara da oldu , geldiler canım ya

Gelmek isteyen her şekilde gelir 6 saatte o kadar çok değil. Benimde 4 saatti gelmek isteyen geldi. Hele bi tanışmaya gelsinler aileler konuşur orta yolu bulur. Malesef sizin düğününüz ama aileler kendilerine göre de plan yapıyolar. Pek sizin demenizle olmuyo.

Back