Kız İsteme Kız İlk Seferde mi Verilmeli?

Kız;

• İlk Seferde Verilmeli

OY: 8 88,9%
  • Birkaç Kez Gidip Gelsinler

OY: 1 11,1%

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .
babam beni 4.cüde verdi neredeyse vazgeçiyordu damadın babası son seferde bile olmaz diyecekti ama ben tehdit ettim kaçarım falan dedim en son babam insafa geldi ama neyseki sonunda muradıma erdim :)

haklısın canım ama işte kız evi naz evi derler ya babam nişanlım astsubay olduğu için çekindi birazda ondan kaynaklandı

haklısın canım ama işte kız evi naz evi derler ya babam nişanlım astsubay olduğu için çekindi birazda ondan kaynaklandı
Baba inat olunca bisey yapamiyorsun canım, ama işte bunu ailenin kendisi düşünmeli, günah insanlara. kızın elinde değil kim bilir ne kadar stres yapmissindir

ilk anda ben bile beklemiyordum böyle olacağını ilk akşam bana fikrimi falan sorar babam dedim hatta ama daha bana tek şey sormadan biz bi düşünelim dedi ben şok oldum zaten sonrasında nişanlımla göz göze geldik falan o akşam ağzımı açıpta tek kelime edemedim ikincide verirler dedim ondada babam bir kızı bin kişi ister bir kişi alır falan demişti. babam nişanlımı sınamış ne kadar istekli olduğunu görmek istemiş neyseki en sonunda sorunsuz bi şekilde yüzüklerimizi taktık çok şükür :)

Merhaba arkadaşlar,Allah'ın izniyle yakın zamanda beni istemeye gelecekler. Başka şehirden geliyorlar, bir yıldır biz haberimiz yokken takip edip beğenen bir aile. Sizce ilk seferde mi verilmeli, uzatılırsa aileler arasına soğukluk girer mi? Annemler ilk seferde asla olmaz en az 3-4 kere gelmeliler diyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim :/

Aileyi tanimak cok önemli daha önce görmediginiz insanlarsa gelip gidilmesinde sakinca yok bence. Tamam onlar sizi bir yildir takip ediyorlarmis ama sizde iyice taniyin. Onlar size gelir siz onlara gidersiniz. Evlenecegin adaminda ailesinin yanindaki tavirlarini gözlemleme imkanin olur. Hayirlisi olsun

Bizim yorede ilk bi yemege gelirler. Buna agiz yoklama deniyor. Eger kiz tarafinin gonlu varsa sonra yine geliyorlar. Orada da kiz veriliyor.

madem tek sefere ikna edemiyorsun bari ikincide versinler.

kusura bakmayın ama günümüzde hiç mantığı kalmayan adetlere yapışıp kalanları çok anlamıyorum. babanız farkında mı acaba özellike şehirdışından hele de uzak bir şehirse git gel benzin parası, kuaför hazırlığı, iki kez çiçeği, bilmem neyi kaça mal oluyor? ben de bunu anlamıyorum. niye baban bu masrafla bir eksik gidersinler diye değil de çiçekçiye çikolatacıya yedirsinler diye düşünüyor?

Gerçektne böyle şeyler kaldı mı ? Zaten artık bunlar usuleten yapılıyor. İsteme olacağı belli oluyor ondan sonra aileler önce tanışmaya geliyor sonra da söz,nişan oluyor. İşleri yokuşa sürmenin mantığını anlamadım hiçbir zaman.

kız ile erkek tanışmıyor ise
ilk seferde olmaz
tanışıyorlarsa da ilk seferde isteme değil tanışma olur
2.gelişlerinde istemeye gelirler
ama aileler ilk tanışma olmadan (bir kere kıza gelirler bir kere erkeğin kızın olduğu şehirdeki akrabasına gidilir)
2.defa kızın ailesine geldiklerinde isteme olur

kız ile erkek 2 defa buluşup başbaşa konuşmadan olmaz
dışarıdan adam içeriden adam oros.usu olan insanlarda oluyor hemen yelkenleri indirmeyin

Merhaba arkadaşlar,Allah'ın izniyle yakın zamanda beni istemeye gelecekler. Başka şehirden geliyorlar, bir yıldır biz haberimiz yokken takip edip beğenen bir aile. Sizce ilk seferde mi verilmeli, uzatılırsa aileler arasına soğukluk girer mi? Annemler ilk seferde asla olmaz en az 3-4 kere gelmeliler diyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim :/
Abimle eşi farklı sehirlerdeydi kızın ailesi bizi araştırmış sonra gittik hem isteme hem söz nişan birlikte oldu. Eşim ve ben de farklı sehirlerdeydik aileler tanıştıktan sonra ilk seferde ben de isteme söz nişan beraber oldu . İşi zorlaştırmaya gerek yok . 4-5 kere gelip gitmeleri size bişey kazandirmaz aksine ortamı gerer hiç gerekli bişey değil . Aynı şehirde olsanız yine bi nebze mazur görülebilir ama farklı şehirlerde hoş değil karşı tarafta insan. Ailenizle konuşun bu durumu çözün.

Resmen eziyet. E babanın fikri ne sonuçta verecekmi yoksa gerçekten düșünüyormu daha

Ben de 3-4 kerenin fazla olduğunu düşünüyorum zaten tanışmaya geldiler. Ama annem ilk gelişte asla vermeyiz diyor.
Peki siz bir mal yada alışverişin bir parcası mısınız kendinizi neden bu konumlara sokuyorsınuz zoraki değer bicmeye calısırken kendinize aslında hal böyle olunca daha da ucuza gidiyor konu. Öncelikle siz mal değilsiniz, 4 kez birinin sizi istemesi ne demek? Siz bu kisi ile bi görüşüp isteyip istemediğinize karar verin ve kendi fikirleriniz ile hayatınızı şekillendirin... ne kadar ayıp bisey ya 4 kez istesinler, neden cünkü biz kızımızı 4 kerese vermedik eee peki sonux ne değişecek? Su hayatta şunlara eğilene kadar eğitime, kitaba, hayata ayakları saglam basmaya calıssanız böyle konuöar suan konusmuyor olurduk

X