• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Kız evi ve oğlan evinin yapacakları nelerdir ?

Gunicen

Ve aşk,eş anlamlı adınla!
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
7.314
1.175
723
Hep derler kız evi şunu erkek evi bunu yapar diye.
Bazı yerlerde adettir.
Ben Manisa-İzmir ortak yapımıyım. :27: Sözlümse Ankaralı. :23:
Adetler nelerdir?
Daha doğrusu kız evi olarak biz neler yapmalıyız?
Onlardan ne istemeliyim?
Kafam çok karışık :28:

Hep derler kız evi şunu erkek evi bunu yapar diye.
Bazı yerlerde adettir.
Ben Manisa-İzmir ortak yapımıyım. :27: Sözlümse Ankaralı. :23:
Adetler nelerdir?
Daha doğrusu kız evi olarak biz neler yapmalıyız?
Onlardan ne istemeliyim?
Kafam çok karışık :28:

hayırlısı olsun canım:nazar:

bende Manisalıyım..nışanlım Adanalı..

SÖZde kız ıstendıkten sonra mendıl ya da havlu erkek tarafına verilir..bu sözun sembolüdür..şerbet verilir sürahide..erkek o sürahıye bayramda çerez doldurup kız evıne hedıyelerle gönderır..annem göçmen aynı zamanda bu nedenle sizde bu adet olmayabılır..not etmiş olayım..

NİŞAN da kız evı ve erkek evı bohça denen sepetlerden yapıyor.kıza hazırlananın içinde çorap çamaşır terlik havlu vb şeyler..erkek için olanında ıse çorap çamaşır terlik ve havlunun erkek versiyonu var..

bazı yerlerde damadın ailesine gelinin ailesınede hazırlanırmış ama bızım orda bu yaygın değildir adet olarak..ankarada boylemıdır bılemem..

ben nişanı evde yaptım aile arası..o nedenle bır bılezık takıldı babası tarafından..ama salonda olacaksa ya da evdede olsa akrabalar gelecekse bır bılezık ve bır set al derim..

nişan kıyafetlerını erkek ve kız birbirine alıyor..sözdekınden daha büyük nişan sepetı hazırlanıyor..kız için gecelik takım makyaj malzemelerı ayakkabı,elbise çanta çorap bırsürü hedıye alınır..erkek için gecelik,takım elbise,traş makınesı,bakım ürünlerı vb şeyler madı ımkan bunyesınde alınır.. amaç hedıyeleşmektır..

nişanda bız damada bırşey takmadık..nedenı kunye kolye tarzı şeyler takmaması..o nedenle düğünde saat takılacak ona.. siz nasıl tercıh edersenız oyle bır nişan olacak yanı :1:

KINA da ise bızde damat nişanda ne gıyerse onu gıyıyor..kıza kına için elbıse alınıyor..gelin ve yakınlarının kuaför masrafı damada aittir..kına mekanını kız tutar ve öder..kınada takı merasimi olmaz..

kınayı kim yakacaksa yaksın ama elde altını görmeden avcunu açma:1:

Manısada 7 camı gezıp ayağındakı elindekı kınaları damada yıkatırız bız göçmenler..bu da bır dipnot olsun..

DÜĞÜN de ise masraflar damada aittir.. takı törenı bu gece var.gerisi malum oyna zıpla:24:

mobılya alınırken masrafları ya eşit bölecek aileler ya da sen şu odayı bn bu odayı öderım dıye konuşulacak..

OFF AMMA KONUŞTUM..HAYIRLISI OLSUN:nazar:

eğer aklına takılan başka detay varsa örf ve adetlerimiz bölümüne bakarsın canım:3:

bende Manisalıyım..nışanlım Adanalı..

SÖZde kız ıstendıkten sonra mendıl ya da havlu erkek tarafına verilir..bu sözun sembolüdür..şerbet verilir sürahide..erkek o sürahıye bayramda çerez doldurup kız evıne hedıyelerle gönderır..annem göçmen aynı zamanda bu nedenle sizde bu adet olmayabılır..not etmiş olayım..

NİŞAN da kız evı ve erkek evı bohça denen sepetlerden yapıyor.kıza hazırlananın içinde çorap çamaşır terlik havlu vb şeyler..erkek için olanında ıse çorap çamaşır terlik ve havlunun erkek versiyonu var..

bazı yerlerde damadın ailesine gelinin ailesınede hazırlanırmış ama bızım orda bu yaygın değildir adet olarak..ankarada boylemıdır bılemem..

ben nişanı evde yaptım aile arası..o nedenle bır bılezık takıldı babası tarafından..ama salonda olacaksa ya da evdede olsa akrabalar gelecekse bır bılezık ve bır set al derim..

nişan kıyafetlerını erkek ve kız birbirine alıyor..sözdekınden daha büyük nişan sepetı hazırlanıyor..kız için gecelik takım makyaj malzemelerı ayakkabı,elbise çanta çorap bırsürü hedıye alınır..erkek için gecelik,takım elbise,traş makınesı,bakım ürünlerı vb şeyler madı ımkan bunyesınde alınır.. amaç hedıyeleşmektır..

nişanda bız damada bırşey takmadık..nedenı kunye kolye tarzı şeyler takmaması..o nedenle düğünde saat takılacak ona.. siz nasıl tercıh edersenız oyle bır nişan olacak yanı :1:

KINA da ise bızde damat nişanda ne gıyerse onu gıyıyor..kıza kına için elbıse alınıyor..gelin ve yakınlarının kuaför masrafı damada aittir..kına mekanını kız tutar ve öder..kınada takı merasimi olmaz..

kınayı kim yakacaksa yaksın ama elde altını görmeden avcunu açma:1:

Manısada 7 camı gezıp ayağındakı elindekı kınaları damada yıkatırız bız göçmenler..bu da bır dipnot olsun..

DÜĞÜN de ise masraflar damada aittir.. takı törenı bu gece var.gerisi malum oyna zıpla:24:

mobılya alınırken masrafları ya eşit bölecek aileler ya da sen şu odayı bn bu odayı öderım dıye konuşulacak..

OFF AMMA KONUŞTUM..HAYIRLISI OLSUN:nazar:

eğer aklına takılan başka detay varsa örf ve adetlerimiz bölümüne bakarsın canım:3:

Bizde adet böyle de bakalım orda nasıl :9:

Bizde adet böyle de bakalım orda nasıl :9:

örf ve adetlerimiz bölümünde ankara ile ilgılı adetler vardır sanırım..oraya bulabılırsın..

bırde bizim eller bölümünde ankarayı bul..ordakı kızları başlıktakı konuna davet edip fikir alabılırsın canım:40:

ben bizimkinden bahsedeyim eşim istanbul menşeili bende ankara :))
nikah ankarada düğün istanbulda oldu. 25 gün nişanlı kaldık söz falan olmadı, kına gecesi bile istememiştim ben ama arkadaşlar ve ailemin ısrarı sonucu bizim evde bir kına organizasyonu yaptık. kına sepetim annemin arkadaşı tarafından alındı kınaları elleriyle hazırladı küçük paketlerde, yapılan yemekti şuydu buydu herşeyi biz yaptık ama erkek tarafından kimse gelmediği için mi biz yaptık adet mi böyledir inan hala bilmiyorum :) (bildiğin karambole geldi herşey)
nikahı biz karşıladık, davul zurna erkek tarafı.
düğünü erkek tarafı yaptı evide onlar düzdü ama altınlarımızın hepsi erkek tarafına borç ödesinler diye verildi.
balayına gitmedik.
ertesi sene kendi imkanlarımızla gittik (gecikmelide olsa güzeldi)
nişanda takılan takı giderken geri alındı ve nikahta tekrar takıldı. (bir kolye vardı o bende kaldı ama bilezik falan alınmıştı diye hatırlıyorum)
arabayı erkek tarafı süsletti, kuaför masrafı falan.
ama dediğim gibi adet gelenek görenek iki tarafta çok önemsemedi kim ne kadar ne yapabiliyorsa o dedik ve sadece keyfimize baktık. evet hala borçlarımız var maddi olarak dardayız ama bin şükür maddi kaynaklı aileler birbiriyle atışmadı darılmadı...
kimisi şu kadar altın kiloyla bilmem ne diye tutturur çünkü. biz azıcık aşım belasız başım yöntemi bodoslama evlendik :))

ben bizimkinden bahsedeyim eşim istanbul menşeili bende ankara :))
nikah ankarada düğün istanbulda oldu. 25 gün nişanlı kaldık söz falan olmadı, kına gecesi bile istememiştim ben ama arkadaşlar ve ailemin ısrarı sonucu bizim evde bir kına organizasyonu yaptık. kına sepetim annemin arkadaşı tarafından alındı kınaları elleriyle hazırladı küçük paketlerde, yapılan yemekti şuydu buydu herşeyi biz yaptık ama erkek tarafından kimse gelmediği için mi biz yaptık adet mi böyledir inan hala bilmiyorum :) (bildiğin karambole geldi herşey)
nikahı biz karşıladık, davul zurna erkek tarafı.
düğünü erkek tarafı yaptı evide onlar düzdü ama altınlarımızın hepsi erkek tarafına borç ödesinler diye verildi.
balayına gitmedik.
ertesi sene kendi imkanlarımızla gittik (gecikmelide olsa güzeldi)
nişanda takılan takı giderken geri alındı ve nikahta tekrar takıldı. (bir kolye vardı o bende kaldı ama bilezik falan alınmıştı diye hatırlıyorum)
arabayı erkek tarafı süsletti, kuaför masrafı falan.
ama dediğim gibi adet gelenek görenek iki tarafta çok önemsemedi kim ne kadar ne yapabiliyorsa o dedik ve sadece keyfimize baktık. evet hala borçlarımız var maddi olarak dardayız ama bin şükür maddi kaynaklı aileler birbiriyle atışmadı darılmadı...
kimisi şu kadar altın kiloyla bilmem ne diye tutturur çünkü. biz azıcık aşım belasız başım yöntemi bodoslama evlendik :))

Bizimde öyle olacak sanırım.Herşeyi ikimiz yapmaya çabalıyoruz :50:
Sağlık olsun.Allah geçim versin yeter ki herşey olur zamanla zaten.
İlgin için çok teşekkür ederim :6:

Bizimde öyle olacak sanırım.Herşeyi ikimiz yapmaya çabalıyoruz :50:
Sağlık olsun.Allah geçim versin yeter ki herşey olur zamanla zaten.
İlgin için çok teşekkür ederim :6:

aynen öyle yeterki gönüller bir olsun istedikten sonra olmicak bişey yok..
rica ederim ne demek umarım yardımı dokunur :))
allah mutlu mesut birlikte yaşlanmayı nasip etsin size...

Bende manisalıyım..nışanlım adanalı..

Sözde kız ıstendıkten sonra mendıl ya da havlu erkek tarafına verilir..bu sözun sembolüdür..şerbet verilir sürahide..erkek o sürahıye bayramda çerez doldurup kız evıne hedıyelerle gönderır..annem göçmen aynı zamanda bu nedenle sizde bu adet olmayabılır..not etmiş olayım..

Nişan da kız evı ve erkek evı bohça denen sepetlerden yapıyor.kıza hazırlananın içinde çorap çamaşır terlik havlu vb şeyler..erkek için olanında ıse çorap çamaşır terlik ve havlunun erkek versiyonu var..

Bazı yerlerde damadın ailesine gelinin ailesınede hazırlanırmış ama bızım orda bu yaygın değildir adet olarak..ankarada boylemıdır bılemem..

Ben nişanı evde yaptım aile arası..o nedenle bır bılezık takıldı babası tarafından..ama salonda olacaksa ya da evdede olsa akrabalar gelecekse bır bılezık ve bır set al derim..

Nişan kıyafetlerını erkek ve kız birbirine alıyor..sözdekınden daha büyük nişan sepetı hazırlanıyor..kız için gecelik takım makyaj malzemelerı ayakkabı,elbise çanta çorap bırsürü hedıye alınır..erkek için gecelik,takım elbise,traş makınesı,bakım ürünlerı vb şeyler madı ımkan bunyesınde alınır.. Amaç hedıyeleşmektır..

Nişanda bız damada bırşey takmadık..nedenı kunye kolye tarzı şeyler takmaması..o nedenle düğünde saat takılacak ona.. Siz nasıl tercıh edersenız oyle bır nişan olacak yanı :1:

Kına da ise bızde damat nişanda ne gıyerse onu gıyıyor..kıza kına için elbıse alınıyor..gelin ve yakınlarının kuaför masrafı damada aittir..kına mekanını kız tutar ve öder..kınada takı merasimi olmaz..

Kınayı kim yakacaksa yaksın ama elde altını görmeden avcunu açma:1:

Düğün de ise masraflar damada aittir.. Takı törenı bu gece var.gerisi malum oyna zıpla:24:

Mobılya alınırken masrafları ya eşit bölecek aileler ya da sen şu odayı bn bu odayı öderım dıye konuşulacak..

Off amma konuştum..hayırlısı olsun:nazar:

Eğer aklına takılan başka detay varsa örf ve adetlerimiz bölümüne bakarsın canım:3:

çok güzel anlatmışsın bu arada bende manisallıyım ama nişanlım sinoplu
ama ben doğma büyüme istanbullyum yani adetlerimizi pek bilmiyorum açıkçası

bizdede size benzer oldu söz evde oldu ama 50 kişi idik amcalar halalar dayılar yiğenler vs vs
sözdeki mamaları biz yaptık hazrılığı vs nişanlım sadace tektaş pırlantamı taktı başka takı olmadı
çiçekleriçuklatalar geldi ve kv ufak bir bohça yapmış o kadar

nişanda ise mekanı ben tuttum
kameraman ve dış mekan çekimini ve araba süsünü ve ablamın ve kuaför paramızı nişanlım verdi
mekandaki kuru pasta,konfeti,havai fişek ve içeçecekleri nişanlım aldı
ben nişan pastası yaptırdım
altın olarak nişanda bişi istemedik yanib izde öyle isteme yoktur şu olsun bu olsun diye ayıptır ailemize yakışmaz diye
bana bir kelepçe bir tane bilezik bir tane reşat altın taktı nişanlım reşat altında 5 çeyrek yerine geçiyormuş birde alyansımı taktı işte
bizde ona saat taktık birde babam yarım altın taktı
takılar bende kaldı hepsi ona takılanlarda ben aldım
nişandan sonra dışarı çıktık gençler ile onun bedelinin nişanlım verdi
alışveriştede ben ona o bana aldı ailelere yapmadık çünkü hem maddi hemde manevi ikimizde çalışıyoruz yetiştiremeyiz diye
ama ben çok gereksiz şeyleri almadım mesela bu ayna seti+parfüm seti gibi ıvır zıvırlar var onları istemedim yer alır diye
biz onlara tatlı yaptırdık nişandan sonra gittik bohça götürmeye
onlarda nişan günü getirdiler hepsini işte çiçektir,çukulatadır,sandıktır vs vs

yani kısaca herşey ikinizde bitiyor nasıl rahat oluyrsanuz yada millet ne der diye değilde
biz nasıl multu oluruz diye hareket edin

inşaallah sorunsuz atlatırsınız

çok güzel anlatmışsın bu arada bende manisallıyım ama nişanlım sinoplu
ama ben doğma büyüme istanbullyum yani adetlerimizi pek bilmiyorum açıkçası

teşekkür ederim..

manisalıymışsınız madem bizim elller topiğine beklerız:3:

hayırlısı olsun:nazar:

Back