• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız çocuğumun boyu kısa sanki? 😔

rosebthn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2024
19
12
3
28
Merhaba arkadaşlar hepiniz iyisiniz umarım. Bugün uzun zamandır aklıma takılan ve beni mutsuz eden bir soru ile geldim sizlere. İlk çocuğum kız doğdu kendisi gözbebeğimiz. Nisan ayında 3 yaşına girecek ama boyu 89. Kilosu iyi ama boyu persentile göre kısa. Bu durum nasıl değişir beslenmesine dikkat de ediyorum ama pek fark olmuyor. Bu durumdan yakınan başka birileri var mı acaba yardımcı olur musunuz?

Merhaba arkadaşlar hepiniz iyisiniz umarım. Bugün uzun zamandır aklıma takılan ve beni mutsuz eden bir soru ile geldim sizlere. İlk çocuğum kız doğdu kendisi gözbebeğimiz. Nisan ayında 3 yaşına girecek ama boyu 89. Kilosu iyi ama boyu persentile göre kısa. Bu durum nasıl değişir beslenmesine dikkat de ediyorum ama pek fark olmuyor. Bu durumdan yakınan başka birileri var mı acaba yardımcı olur musunuz?
Anne baba boy olarak nasıl ?

Bu arada abimler de oğlu için böyle bir durum yaşadı argevit diye bir takviye gıda kullanmislardi çok işe yaramisti

Benimde sizin kızınızdan 6 ay küçük kızım var 87 cm doğum gününden beride hiç uzamamış dediğiniz gibi kilosu çok iyi ama boy biraz kısa 35 haftalık 46 cm doğdu sonra hızla yasitlarinj yakaladı ilk aylar çok uzadı ama sonra yine yavaşladı uzaması 8 aylık oğlum ise çok uzun 76 cm oda 57 cm dogdu neredeyse ablasını yakalayacak 😕 ne yaparsak yapalım boy genetik maalesef bizim elimizde olan birsey değil sağlıklı olsun gerisi sorun değil

Benimde sizin kızınızdan 6 ay küçük kızım var 87 cm doğum gününden beride hiç uzamamış dediğiniz gibi kilosu çok iyi ama boy biraz kısa 35 haftalık 46 cm doğdu sonra hızla yasitlarinj yakaladı ilk aylar çok uzadı ama sonra yine yavaşladı uzaması 8 aylık oğlum ise çok uzun 76 cm oda 57 cm dogdu neredeyse ablasını yakalayacak 😕 ne yaparsak yapalım boy genetik maalesef bizim elimizde olan birsey değil sağlıklı olsun gerisi sorun değil
57 cm mi doğdu cidden ilk defa öyle bi boy duydum 😦

Kilosu iyiyse boyunu uzatmaya yönelik oyunlar oynayabilirsiniz basketbol veya yapışkanlı şeyleri boyundan biraz yukarı koyup almasını sağlarsınız. Doktorunuza sorup uygun bi vitamin de başlayabilir

Bizim doktorumuz tamamen genetik olduğunu söylemişti belirli bir aktivite yoksa bir yaşa kadar zaten aktivite olamaz yani sonrasında voleybol basketbol gibi şeylerle destekleyebilirsiniz uzun boylu olmasını istiyorsanız

Kilosu iyiyse boyunu uzatmaya yönelik oyunlar oynayabilirsiniz basketbol veya yapışkanlı şeyleri boyundan biraz yukarı koyup almasını sağlarsınız. Doktorunuza sorup uygun bi vitamin de başlayabilir
Aslında çok aktivite de yapıyoruz ama pek değişim göstermiyor balık yağı da içmiyor zamanında ben bu konuda çok zorbalığa uğradım kızım aynı şeyleri yaşasın istemiyorum.

İkisi de sağlıklı olsun inşallah. Ben erken yaşta okula başladım akranlarıma göre biraz boyum kısaydı zorluk yaşadım aynı şeyleri yaşasın istemem.

İkisi de sağlıklı olsun inşallah. Ben erken yaşta okula başladım akranlarıma göre biraz boyum kısaydı zorluk yaşadım aynı şeyleri yaşasın istemem.
Haklısınız insanlarda simdiden kızıma kısa olacak diyorlar insanın canı sıkılıyor tabi ki ama sağlıklı olsun gerisi önemli değil

Maşallah sizinkide sonradan çok uzamış oğlum 76 cm ile persentil de 97 üstü gözüküyor
Abimler bunu kullandı besinlerine de dikkat etti işe yaradı.

Bu tarz bir set alın evin kapısına aşın cocugumuz günde 5-10 dk kendini sallandirsin.

Eklentiler

• Screenshot_20250210-201245.png
    Screenshot_20250210-201245.png
    422,7 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_20250210-201525.png
    Screenshot_20250210-201525.png
    239,8 KB · Görüntüleme: 14
159 boyla seni niye zorbaladilar ki ? Tr standartlari zaten 160-65

Babasının boyu 1.78 ben de 1.59
sizin boyunuz da kisa degilmis ki.
Haklısınız insanlarda simdiden kızıma kısa olacak diyorlar insanın canı sıkılıyor tabi ki ama sağlıklı olsun gerisi önemli değil
bence sorun cevrenizin mal ordusuyla dolu olmasi. siz kucukken sizi zorbalayanlar daha simdiden daha 2 yaşındaki kizi zorbalamaya baslamis. siz alıştığıniz icin normal cumleller gibi geliyor ama aslinda berbat cumleler.
ne munasebet, kim diyor kisa olacak diye. el kadar cocugun neresinden anlamis?
gicik oldum valla. anneniz sizi zorbalayanlari susturamamis ama siz sizin kiziniz hakkinda böyle mal mal konusan insanlari susturun, gerekirse bir daha ayni ortama sokmayin. böyle böyle kimse ona sacma imalarda bulunamaz

sizin boyunuz da kisa degilmis ki.

bence sorun cevrenizin mal ordusuyla dolu olmasi. siz kucukken sizi zorbalayanlar daha simdiden daha 2 yaşındaki kizi zorbalamaya baslamis. siz alıştığıniz icin normal cumleller gibi geliyor ama aslinda berbat cumleler.
ne munasebet, kim diyor kisa olacak diye. el kadar cocugun neresinden anlamis?
gicik oldum valla. anneniz sizi zorbalayanlari susturamamis ama siz sizin kiziniz hakkinda böyle mal mal konusan insanlari susturun, gerekirse bir daha ayni ortama sokmayin. böyle böyle kimse ona sacma imalarda bulunamaz
Ay aynen ya . Beni de küçükken kısa zayıf diye çok zorbaladılar . Sonuç 165 boy Türk kadına göre ortalamanın üzerindeyim 😀

Back