- 26 Kasım 2018
- 2.033
- 3.549
- 133
Hüma: devlet kusu cennet kuşu
Asel de bal demekti galiba.
Çok güzeller hümada değişik
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hüma: devlet kusu cennet kuşu
Asel de bal demekti galiba.
Evet yaAsel de guzel sanki ama o isim de cok kondu gibi geliyor bana.
Aaaa bi diyim bakalım eşime ne dicekCanim Melina Rumca kokenli.Bal demek.Ben diyanete de yazdim.Koymanizda bir sakinca yok diye cevap geldi..
Ya aslında kulağa hoş gelmesi ve anlamı önemli benim için ama eşim çok seçiçiYa meli a çok hoşmuş şimdi milliyetçilik yapmak istemem de Türkçe koysak daha mı iyi Bi Rum Türkçe isim koyarmıydı acaba sorusu geldi aklıma yada bi İngiliz Bi ermeni ayh ne biliyim yaa. Hadi Arapça koyuyoruz Kuranda geçiyor sahabe ismi falan diyede o dinle alakalı bir durum bişey diyemem.
Evet canim o yuzden zorlaniyorum biraz. Mira ismine biraz yakinim ama kreste calisan bir arkadasim her sinifta 3 tane Mira var dedi.Cok kullaniliyormus.Evet ya
Tğm güzel isimleri almışlar
Kardeşim mila koyduEvet canim o yuzden zorlaniyorum biraz. Mira ismine biraz yakinim ama kreste calisan bir arkadasim her sinifta 3 tane Mira var dedi.Cok kullaniliyormus.
Esila güzel.Esila.
Kuranda geçen “esila” zeval vaktinden güneşin batma vaktine kadar demektir.Esila güzel.
Ama anlamı nedir ki
Bi bakayım
Teşekkürler
Sağol canım yazdım listeyeKuranda geçen “esila” zeval vaktinden güneşin batma vaktine kadar demektir.
İdili bugün derim eşime güzel dedi hayret dedimEce Gülce İlkyaz İdil İnci Elçin
Melina ismini ben şahsen tercih etmezdim.
Mesele Rumca olması değil. Örn. Açelya da Rumca, ama dilimize yerleşmiş.
Melina, Eftelya gibi isimler fazla yabancı kalıyor. Aynı şekilde bazı Arapça kökenli isimler de fazla yabancı
Ya canim ben de oyle dusunmedim degil ama butun guzel isimler de kokenine bakinca elendi.Icime sinen isim kalmadi malesef.Ben de diyanete mesaj yazdim.Dinen bir sakincasi yok kokeni onemli degil asagilayici ya da cocugu asiri yuceltici isim olmamasi onemli dediler.Ben de o yuzden elemedim bu isimleri..Şimdi Mira ismine yogunlastim..O da Latince den geliyormus..:)))Artik karar vereyim ismiyle seveyim diyorum ama ne zormuş bu isim meselesi.Ya meli a çok hoşmuş şimdi milliyetçilik yapmak istemem de Türkçe koysak daha mı iyi Bi Rum Türkçe isim koyarmıydı acaba sorusu geldi aklıma yada bi İngiliz Bi ermeni ayh ne biliyim yaa. Hadi Arapça koyuyoruz Kuranda geçiyor sahabe ismi falan diyede o dinle alakalı bir durum bişey diyemem.
Ayhh mira daha iyi sonuçta Latince yazıyoruz:) benimkininde cinsiyeti netleşşeydi bende ismiyle sevmek istiyorum.Ya canim ben de oyle dusunmedim degil ama butun guzel isimler de kokenine bakinca elendi.Icime sinen isim kalmadi malesef.Ben de diyanete mesaj yazdim.Dinen bir sakincasi yok kokeni onemli degil asagilayici ya da cocugu asiri yuceltici isim olmamasi onemli dediler.Ben de o yuzden elemedim bu isimleri..Şimdi Mira ismine yogunlastim..O da Latince den geliyormus..:)))Artik karar vereyim ismiyle seveyim diyorum ama ne zormuş bu isim meselesi.
Mira güzelYa canim ben de oyle dusunmedim degil ama itabutun guzel isimler de kokenine bakinca elendi.Icime sinen isim kalmadi malesef.Ben de diyanete mesaj yazdim.Dinen bir sakincasi yok kokeni onemli degil asagilayici ya da cocugu asiri yuceltici isim olmamasi onemli dediler.Ben de o yuzden elemedim bu isimleri..Şimdi Mira ismine yogunlastim..O da Latince den geliyormus..:)))Artik karar vereyim ismiyle seveyim diyorum ama ne zormuş bu isim meselesi.
Mira'nın da çeşitli kökenleri ve anlamları mevcut. Arapçadaki anlamını beğenmiyorum Mira'nın. Hadisi-i Şerifte Cidal ve Mira bölümü var.
(Burası alıntı)
CİDAL MİRA BÖLÜMÜ
CİDAL: Sözle mücadele. Ateşli konuşma. Niza. * Muharebe. Cenk. Kavga.
MİRA‘: Riya etme, riyakârlık yapma. Başkasının sözüne itiraz edip mücâdele etme. * İçindekinin aksini söyleme.
Aynen..Sahra gibi..
Söylenişi çok kibar ama çöl demek
Benimde söyleniş olarak hoşuma gidiyor ama çöl neden koyayım kızımaAynen..
Sahra ismi cok hosuma gider ama anlamda sikintili..