• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız bebek isim önerileri

Sibel1233

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2022
91
24
8
30
Kızlar 21 haftalık gebeyim kızım olacak Allah ın izniyle ismini Hifa Nur düşünüyorum sizce nasıl veya önereceğiniz isim var mı

Hifa nur ‘a ben hiç ısınamadım. Bu aralar Elizan ismini çok beğeniyorum. Anlamı : uzaktan gelen ezan sesi demek. Bunun tanında doğa, sesin , güneş , ayza gibi isimler de hoşuma gidiyor. Fikir olur umarım ✨ sağlıkla kucağınıza almanız dileklerimle ✨

Kızlar 21 haftalık gebeyim kızım olacak Allah ın izniyle ismini Hifa Nur düşünüyorum sizce nasıl veya önereceğiniz isim var mı
Ben hiç sevmedim ama karar sizin tabi. Siz begendiyseniz başkalarının ne düşündüğü önemli değil. Öneri olarak da ,Mihri bence Hifa dan daha hoş geliyor kulağa . Hatta Mihri Nur da olabilir . Benim kızımın ismi Dua Vera .

Kızımın adı Hifa 🥰 çok güzel bence

Son düzenleme:
İsim işi gerçekten çok kişisel. Konu sahibinin yazdığı da, öneri için söylenen isimler de bence çok kötü.
O yüzden en iyisi çok kişiye danışmadan kendine güzel gelen ismi koymak. Çünkü çoğu insana güzel gelen isim diye bir şey yok,her isim bazı insanlara çirkin gelir

İsim işi gerçekten çok kişisel. Konu sahibinin yazdığı da, öneri için söylenen isimler de bence çok kötü.
O yüzden en iyisi çok kişiye danışmadan kendine güzel gelen ismi koymak. Çünkü çoğu insana güzel gelen isim diye bir şey yok,her isim bazı insanlara çirkin gelir
Gerçekten öyle ne kadar çok seçenek olursa yada çok kişiye danışılırsa o kadar işin içinden çıkılmıyor kızım olacağını öğrendiğimde bende bu gaflete düştüm ama hifa çok önceden aklımdaydı sora baktım olacak gibi değil uzatmadan aklımdakini koydum bitti 😁

Gerçekten öyle ne kadar çok seçenek olursa yada çok kişiye danışılırsa o kadar işin içinden çıkılmıyor kızım olacağını öğrendiğimde bende bu gaflete düştüm ama hifa çok önceden aklımdaydı sora baktım olacak gibi değil uzatmadan aklımdakini koydum bitti 😁
Ben yeğenimin adını da hiç sevmiyorum mesela. Dünyada isim yokmuş gibi o yılların en cok koyulan kız ismini koydular, mitolojik bir karakter dediler, mitolojideki özelliği de peşinde tecavüzcü sapık bir tanrının olması 😅😅
Bana sorsalar koymamaları için bir ton şey söylerdim ama dinlemek istemediler, kesinleşince 'ismi bu' dediler.
Sorup da moral bozmaya gerek yok
Hifa nur bence oldukça kötü bir isim, bir de görüş bildiren bir isim . Yani ismi hifanur olan biri ileride dövmeler yaptırıp croplar giyse komik olur (Fatıma nur var arkadaşım, yaşam tarzı ismine çok zıt ve cidden komik).
Elizan demişler, sanki sui-zan etmek gibi kötü bi şeyi cagristirdi bana.
Ne bileyim, benim de favori ismim cihan mesela çocukta. On kişiye söylediysem yedisi kötü buldu:)
O yüzden bir sen bir kocan ver kararını, iş bitince herkese yay. En güzeli:)

Hifa adını gerçek anlamı nedeniyle mi tercih ediyorsunuz; isme sonradan atfedilen anlamları sebebiyle mi ?

Hifa ismi aslen özgür ve bağımsız anlamlarına geliyor. Diğer anlamlar, Hifa Hatun'un hikayesi sebebiyle; isme sonradan atfedilen anlamlar.

Bizim listemizde olanlar;
Eva
Lilya
Lia
Mila
Dünya
ALMİRA 🌔
Ay tutulması esnasında ayın çevresinde görünen kızıllık.
Kızım olursa ileride ilk bu ismi koyucam diye kendi kendime söz vermiştim içimden size de önermek geldi belki hoşunuza gider sizin de anlamı çok güzel çünkü

Otantiklipinden değil Hifa hatun un hikayesi beni çok etkilemişti. Ay yorumlar ne kadar çirkin sormam hata imiş
Ya canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki başka bir uygulamada oğluma isim düşünüyodum bi kaç öneri sordum Allah'ım neler neler söylediler bana yani sadece bunlar nasıl olur diye fikir istemiştim Allah'ım öyle iğrenç yorumlar geldi ki ya bide tabi hamileyim hormonların tavan tabi çok zoruma gitmişti o gün çok ağlamıştım tartışmıştım bikaç kişiyle baktım insanlar daha fazla üstüme gelince sildim uygulamayı falan tabiki istediğim ismi koydum oğluma sonra dedimki iyiki bu ismi koymuşum çokta güzel oldu anlamlarıda çok güzeldi adıyla yaşasın paşam inşallah 🥰
Yani demem o ki üzülme zaten hamilesin bi can taşıyosun insanlar çok acımasızca çirkince yorum yazabiliyolar ne yazıkki kendilerinde böyle bir hak buluyolar malesef.. halbuki kibar kırmadanda söyleyebilirler..
Şimdi kendi fikrimi söyleyeyim isim tabiki çok güzel ama anlamını iyi araştır derim
Benim 11 yaşında bi kızım var ozamanlar çok meşhurdu buğlem ismi yok Kuran'da geçiyomuş yok bilmem ne diye bi hevesle koydum sonradan öğrendim ki anlamı öyle değilmiş hatta hiçbir anlamı olmayan tamamen uydurma bir isimmiş.. Bilsem iyice araştırsam koymazdım ama neyse çok şükür büyüdü çok güzel bi genç kız oldu...
O yüzden isim ararken anlamlarını gerçek kaynaklardan araştır olurmu Rabbim sağa salim kucağına almayı nasip etsin inşallah 🥰

Back
X