Kız bebeğime isim anketine katılır mısınız?

Sizce hangi isim daha güzel?

• Ela

• Nisan

• Damla

• Azra

• Eylül

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Şu ara herkes defne koyuyor acaba seneler sonra büşra merve gibi olur mu bilemedim ama dediğiniz gibi bizim belirlediğimiz isimler de şimdiye kadar defalarca koyulmuş isimler yeni şeyler değil..
Defne baydı artık. Hiç düşünme bence. Anketteki isimler gayet güzel.

Nisan ismini çok beğendim fazla kullanılmıyor hem

Sağlıkla gelsin kızınız İçlerinden Ela güzel bir isim. Bende kızım olursa diye isim listesi yapmıştım belki içlerinden beğendiğiniz olur .
Erva Nur , Elisa , Miray, Aden, Ecrin , Ebrar , Nil
Teşekkür ederimm Erva elisa miray çok hoş isimlermiş Bu isimleri de sunacağım bizim isim komitesine

Nisan kızımın adı çok severek koyduk,ve güzel tepkiler alıyoruz.Nisan çiçeğim diyorum ben yavruma
Nisan cok guzel bir isim ama Nisa ismiyle karistirilmiyor mu ya? O ihtimal korkutuyor.. Yoksa dedigim gibi, cok guzel bir isim

Teşekkür ederimm Erva elisa miray çok hoş isimlermiş Bu isimleri de sunacağım bizim isim komitesine
Evet güzel anlamlarıda güzel özellikle erva ve elisanın anlamı çok güzel ve kulağada çok hoş geliyor komite kararı da önemli tabi

Ben oyumu kızımın adı Azra dan yana kullandım. Ayrıca tebrik ediyorum çok güzel isimler. Son zamanlarda türemiş anlamsız isimlerden değil

Cemre, Aden, Ahsen. Ben oyumu bunlardan yana kullanıyorum bana çocuklara ay ismi koymak anlamsız geliyor maalesef. Yani mayısta doğan bir çocuğa neden Eylül koyarsınız ki? Haaa Eylül ayının sizin için bir anlamı vardır, ne bileyim tanışma ayınız, hamile kalma ayınız, evlenme ayınız filan olur ona bi şey diyemem ama benim fikrim bu yönde.
cemre ismi bence çok hoş. düşünsenize cemre, düştüğü yeri ısıtıyor. Kızınız da girdiği her ortamı ısıtsa ismi gibi…
ahsen de çok hoş. En güzel, çok güzel demek.
aden‘in tam anlamını bilmiyorum, cennet bahçesi yazıyor internette Ve Yemen’de bir şehir ama doğru bir anlamı var mı emin değilim sadece söylenişi güzel.

Bahar ismini cok severim, cok sevdigim yengemin adi.. Bence donemin abidik gubudik Lila Kila gibi isimlerinden bin kat guzel
İlla ki oluyor, ama zamanla herkes alıştı problem yaşamıyoruz, genellikle ismi çok güzel tepkisi alıyoruz, ve gerçekten nadide olması da ayrı güzel oldu çevre de kimse de yok. Kızımın adı nisan şura bolluk bereket anlamıda var.

Kızımın adı Ece Nisa belki fikir olur sağlıkla kucağınıza alın

Yazdığınız 3 ismin de anlamı yanlış biliniyor ama

Cemre'nin kelime anlamı ateş parçası.
Cemre düşmesi de ısınmayı ifade eder bu yüzden.

Ahsen eril bir isim.
Çok güzel erkek demek.

Aden cennet bahçesi değil, Adn cennet bahçesi.
Aden Kuran'a göre lanetlenmiş bir şehrin adı

Tamam. cemre, düştüğü yeri ısıtır derken yanlış olan ne anlamadım? Arapça anlamında değil, yaptığı iş bakımından düşündüm.

ahsen için hsn Kökünden türediğini biliyorum (Hasan, Hüseyin, Tahsin, Muhsin gibi ki bunlar da az çok aynı anlamı ifade etse de üstünlük derecesi belirtmesi bakımından ahsen en güzel demek diye biliyorum) ama eril/dişil olması Arapçada bir şey ifade eder, Türkçede erillik dişilik yoktur. yani tamam, ben çocuğa anlam olarak erkek ismi kabul edilen Hüseyin, Hasan gibi bir isim koyun da demedim Ama Türkiye’de De ahsen isimli erkek olduğunu düşünmüyorum. kadın ismi olarak kullanılıyor.

aden’e gelecek olursak Açtım Kuran’a baktım. Fussılet, Furkan, Araf, Hud, Necm gibi pek çok surede Ad kavmi geçiyor. aden kelimesi ad kavminin isminden mi türedi ben bilmiyorum. o kadar geniş ne İslam tarihi ne de Arapça gramer bilgim var. Kuran‘da adün, adev gibi kullanımları olmuş gramer olarak. Yalnız bir de ad kavminin İrem şehrini İnşa ettiğini biliyorum. Yani ad kavmi, aden‘de yaşadı diye bir olay yok bildiğim kadarıyla. Hadi onu da geçtim, çocuğuna İstanbul, mavi, Paris gibi isimleri koyanlar da var. Yani şehir ismi olarak düşünüldüğünde koyabilir. Ben de zaten internette şöyle yazıyor anlamını bilmiyorum ama kulağa hoş geliyor dedim.

Damla çok güzel .Ben yakınımda olduğu için koyamadim .İpek ve Irmak kızlarımın isimleri .Çok beğendiğim ama bazı nedenlerden dolayı koyamadigim içimde kalan isimler ; Nehir ,Nilay ,Nil, Mina ,Derin ve Duru ..

Sağlıkla alın inşallah kucagınıza isim olarak ben Damlayı seçtim.

Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah :) 2 aylık bir kızım var adı Deva Ela ismi çok hoş geliyor kulağa

Sağlıkla kavuşun eylül ve Azra 2021 en çok konanlardan. Listenizden nisan ismini beğendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…