ılık sütte mayayı eritin ve kabarana dek bekletin.tereyağını eritin.unu yoğurma kabına aktarın.ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının yarısı,yumurta, mayalı süt ve tuzu ekleyip yoğurun.üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana dek bekletin.soğanları ince ince doğrayın.sivribiber ve maydonozu kıyın. tereyağının kalanı ile biber ve soğanı kavurun. kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.maydonoz karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.ocaktan alıp ılınması için bekletin.mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın.her parçayı merdane ile oval şekilde açın.kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın. uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvırın. üzerlerine ayçiçek yağı sürün. kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
hamuru için;4 su bardağı un,1 su bardağı ılık süt,40 gr.yaş maya, 1 yumurta sarısı,1 yumurta,1 kahve fincanı tereyağı,2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,tuz.
iç malzeme;250 gr. kıyma,2 soğan,2 sivribiber,6-7 dal maydonoz,tuz, karabiber.
ben pideyi pişirirken domates de ekledim daha renkli ve lezzetli oldu.tereyağı yerine de margarin kullandım.tarifteki gibi 1 kahve fincanı kadar.
hamuru için;4 su bardağı un,1 su bardağı ılık süt,40 gr.yaş maya, 1 yumurta sarısı,1 yumurta,1 kahve fincanı tereyağı,2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,tuz.
iç malzeme;250 gr. kıyma,2 soğan,2 sivribiber,6-7 dal maydonoz,tuz, karabiber.
ben pideyi pişirirken domates de ekledim daha renkli ve lezzetli oldu.tereyağı yerine de margarin kullandım.tarifteki gibi 1 kahve fincanı kadar.