Kıyma ile imtihanım

evinincicegi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.215
2.959
333
Trabzon
Merhaba arkadaşlar. Şu an elimde kıyma bakışıyoruz. Ne yapacağımı bilemiyorum artık. Buzluktan çıktıktan sonra biriken kanı görünce zaten fena oluyorum da bir de kıymanın dibinde biriken kanı görünce vazgeçiyorum yapmaktan. Eşimi bekliyorum. Resmen kan damlıyor altından. Bugün eşim yok. Kızım için yapmak istiyorum ama nasıl. Siz nasıl yapıyorsunuz? Yıkıyor musunuz? Eğer yıkanıyorsa kıyma nasıl yıkanır onu da hiç denemedim. Ya da yıkamayıp sadece bir peçete ile kurulayıp geçiyor musunuz? Bir yardımcı olun şu beceriksiz ev hanımına lütfen.

kullandığım kıymaların altında üstünde kenarında öyle kan olmuyor o yüzden de yıkamaya gerek duymuyorum kıyma yıkanır mı onu da bilmiyorumo_O

Merhaba arkadaşlar. Şu an elimde kıyma bakışıyoruz. Ne yapacağımı bilemiyorum artık. Buzluktan çıktıktan sonra biriken kanı görünce zaten fena oluyorum da bir de kıymanın dibinde biriken kanı görünce vazgeçiyorum yapmaktan. Eşimi bekliyorum. Resmen kan damlıyor altından. Bugün eşim yok. Kızım için yapmak istiyorum ama nasıl. Siz nasıl yapıyorsunuz? Yıkıyor musunuz? Eğer yıkanıyorsa kıyma nasıl yıkanır onu da hiç denemedim. Ya da yıkamayıp sadece bir peçete ile kurulayıp geçiyor musunuz? Bir yardımcı olun şu beceriksiz ev hanımına lütfen.
O aslinda buz tutan.suyun.kanla karisip erimesi suyunu dokun kullanin. Ben genel olaral cig et balik tavuk vs dokunamam. Vinly eldiven kullaniyorum. Sorun kalmiyor.

Yıkanmaması gerek diye biliyorum. Yanlışım varsa affola :)
Tiksiniyorsanız , buzluyken kan olayı görünmez küçük küçük paketleyip buzlu olarak pişirmeyi deneyin bebeğe. ;)

Dokunamiyorsaniz alin bir tavaya kavurun ekmek arasi durum gibi yedirin cocugunuza.
O akan kan degil buzun erimesidir arkadasin dedigi gibi.

O kan değil güzelim, buzlu ya hani, çözündüğü zaman suya karışıyor. Suyunu döküp direkt tavaya alın.

Kanını süzdürün öyle pişirin kıyma yıkanmaz diye biliyorum et olsa yıkıyoruz sert olmasın kanı çıksın diye de kıyma yıkanmazHoppa

Kıyma donuyor, eriyince de mecburen bi su çıkıyor içinden. Küçük parçalar halinde alın iki avcunuzun arasında sıkın. Bir şey yok ki bunda. Pis yada bozulmuş falan değil bu. Olmazsa bakmadan, elinize eldiven giyerek yapın.

Arkadasim fazla cozdurmussun o kiymayi... kani cikmadan hafif buzlu gibiyken yapcaksin ne yapcaksan. Ben sabah cocuklari okula birakmadan mesela dogranmis kusbasi cikardim buzluktan. Yemek yaptigimda buzluydu biraz attim kavurdum cozuldu zaten..biraksaydim aksamdan cikarsaydm ya da aksam yapsaydim yemegimi o da kanlanirdi yani..

Patatesli sulu kofte yapabilirsin yanina pilav cacik hop bitti gitti..

Kıymayı dondurduğunuz zaman olur öyle. Donup çözüldüğü için buz da eriyor ve çok miktarda kan gibi görünüyor.

Taze olarak kullanın, 2-3 gün dayanıyor buzdolabında. Toplu almak yerine haftada 2 gün kasaba uğrarsanız dondurmaya hiç gerek kalmaz.

Şu an bakıştığınız kıymayı da yıkamayın, avucunuza alıp sıkın ya da tel süzgece alıp üzerine kaşığın tersiyle biraz bastırın, o kanlı suyu aksın. Sonra kullanın.

Kıymanın nasıl yapıldığını biliyoruz neticede. Bu kadar kafanıza takmayın. Çocuğunuza faydası olan bir besin ve pişirip yedirmeniz gerekiyor.

Et de kıyma da yıkanmaz, su değmeyecek. kıymayı aldıktan sonra yumruk kadar parçalara ayırıp küçük dolap poşetlerine koyup kağıt gibi içine yayıyorum, düz bir nihale gibi oluyorlar yani. O şekilde donduruyorum, dondurucudan çıkınca çözmesi çok kolay oluyor. (Tek yemeklik şekilde oluyor)bir kaç poşet eritirsem köftelik oluyor. Eridikten sonra poşetlerini yırtıp alıyorum o kanlı kısım poşetle çöpe gidiyor. Ne yapacaksam kolayca yapıyorum.

Korkma yemez seni, sen onu pişirip yiyeceksin:)
Çok çözdürmüşsün ondan, at tavaya kavur yemeğinde kullan işte.

Tamamen çözünsün sonra Suyunu süz sonra içine biraz galeta unu, soğan rendesi, yenibahar, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydonoz ekle bi güzel yoğur, köfte şekline getir
Sonra da kızartarak ya da ızgarada pişir

Et yiyip kan olmasın demek olmuyor :)

Hamburger köftesi için ise kimyon, barbekü sosu ve hardal ekleyebilirsin harca
Ama o zaman maydonoz olmaz

Buzun çözülmesini beklerken kevgir süzgeç vb. Şeylerin içine koyup lavabonun içine koyarsanız kanlı suyu görmezsiniz. :)

Eldivensiz dokunmuyorum çiğ et,balık,tavuğa.
Kan görmemek adına da yemeğe eklemek için alıyorsam kullanacağım kadar alıp hemen pişiririm,köfte vs yapacaksam da yoğurup porsiyonlayıp öyle atıyorum buzluğa. Sade kıyma bulundurmam yani buzlukta. Kan vs de olmuyor tabi ama şu durumda başka bir tabağa aktatıp öyle kullanabilirsiniz. Eldiven takarsanız rahatsız etmez sizi bu kadar.

Back
X