• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendine tembel

Ben de aynı sizin gibiyim üniversite sınavına çalışmaya çok üşendiğim için hiç çalışmadan girdim. Aslında Tıp istiyordum ama fizyoterapist lik okuyorum .:mad:Açlıktan ölsem dahi bazen aç yattığım bile oluyor kendim için kalkıp yemek yapmam asla .ama eşim isteyince veya çocuklarım aç olunca kalkıp yapıyorum, temizlik deseniz aynı biri gelince işte eşime laf vermemek adına veya üzerime konuşmasın diye yapıyorum.
Bazen diyorum ki ulan 50 sene geçsin de ölelim artık:KK70:
Kişisel bakım da yapayalnız olsam yani evde hiç kimse olmasa eşim olmasa kendim için kalkıp saç baş yapmam açıkçası veya markete giderken makyaj yapanlara görünce çok şaşırıyorum yani .
Bunun sebebi Aslında kendimize vakit ayıramıyor oluşumuz eşim ,çocuğum ,ailem derken veya işim derken Yoruluyoruz bu yüzden hani mecburiyet gibi gördüğümüz için onları yapıyoruz. kendimize gelince mecburiyet görmüyoruz ve bu yüzden yapmıyoruz.
Çünkü zaten yeterince yoruluyoruz.:KK50:

Okul zamanına girsem zaten "Enayi miydin acaba?" diyebilirler :D Çok girmiyorum o yüzden oralara.
Hafife alıyormuşum, serseriymişim de ekstradan. Bizim zamanımızda öss vardı işte, test kitaplarım tertemiz bekledi kardeşimi o kadar diyeyim. "Şu puan yeter" deyip girip çıktım. Ve o puanı aldım. Annemlerin istediği bölümü yazdım, görevim tamamlandı işte bu kadar. Ne istediğimi net bilmiyordum tabi o zamanlar, resim istiyorum diyordum da ne kadar istiyordum, aklım çelinmeye müsaitti, onun da etkisi var.
Aynen bak belli bir düzen tutturdum evin içinde, ara ara bi kaldırıp atarım anca her yeri, gerisi bizimkiler için ritminde kalır. Sıkıntı geldi hafta sonu, eşyaları çekiştirdim yerlerini değiştirdim. 4 sene yerinden oynatmadım koltukları yani... Dalga da geçtim kendimle "Feng shui şeysi galiba bu yav" diye.
Markete giderken bile gözüme iki kalem çekerim bak, daha o radde gelmedim :D
Ama dediğin gibi, diğer taraflarda mükemmel kalmak için kendimizi yorar-sıkarken, kendi alanımızdan gidiyor, kendimize umursamaz hale geliyoruz gibi gibi...

Ölmeyelim ya 50 sene sonra, daha sergi açacağım... Açabilirsem, bak elli sene de yetmiyor :D

Daha cok kisisel bir konu, artik o kadar ertelemiyorum. Boyadan kinaya gectim mesela, 13.5 kilo verdim vs vs...

Yalniz fiziksel olarak cok fazla hasta oluyorum onu da baska turlu arastiriyorum.

Baktım konuna hatta şurayı alıntılamış, yazıyordum:

Ilgilenenler icin , suraya bi kac not birakayim:

1- Buyuk isleri tamamlamak yerine, her gun ufak ufak halletmek.

2- Kan durumunuza baktirmak (Demirim cok dusuk cikti, tiroid sinirda. )

3- Beklentinizi dusuk tutmak (Ne kadar az beklenti o kadar fazla motivasyon. )

4- Mukemmeli beklememek (Hic bir is mukemmel yapilamaz . Ilk seferde mukemmeli beklemek mutsuzluk yaratir.)

5- Tatli, kahve, ekmek turevlerini az tuketmek (Bunlari tukettigimde daha fazla yorgun oldugumu farkettim.)

6 - Plan yapmamak (Plan yapmak bende tamamen ters tepti. )

7- Bol su icmek .

Planlarım ben sürekli, planladıkça da sıkılırım.
Her gün ufak ufak yapıyorum aile rutini için mecbur zaten, bir anda da yapıyorum yeri geliyor.
Kendim için ufak ufak resim için ittiriyorum, 3 güne yayıyorum mesela...
Bir gün çizimi, bir gün genel boya, bir gün ince iş gibi... (Tabi bu daha küçük boyuttaki resimler için) Yine de sıkılıyorum. Başlayana kadar kaçıyorum da... Öyle.

Geçmiş olsun. Bünye durumu sanırım sendeki.

Baktım konuna hatta şurayı alıntılamış, yazıyordum:

Planlarım ben sürekli, planladıkça da sıkılırım.
Her gün ufak ufak yapıyorum aile rutini için mecbur zaten, bir anda da yapıyorum yeri geliyor.
Kendim için ufak ufak resim için ittiriyorum, 3 güne yayıyorum mesela...
Bir gün çizimi, bir gün genel boya, bir gün ince iş gibi... (Tabi bu daha küçük boyuttaki resimler için) Yine de sıkılıyorum. Başlayana kadar kaçıyorum da... Öyle.

Geçmiş olsun. Bünye durumu sanırım sendeki.

Sagol... Aynen bunyem ters duz oldu :)

Planliyorum diyorsun ama seni sikan baslamana sebep olan bu bence. Bir de beklentini yuksek tutman.

Hicbir zaman 3 gunde bitirecegim deme mesela. Bitirecegim ama kac gunde biterse biter. Bu aklinda olursa daha rahat olursun. Stres onemli bir faktor. Kok cakrasini etkiler, kisir dongu gibi. O yuzden sinir belirleme bastan.

Mesela ben kilo verirken , yilbasina kadar 59 olacagim filan diye kesim koydum. Ancak 61.4 e indim. Biliyorum ki o siniri koymasaydim daha rahat davranacaktim .

Planliyorum diyorsun ama seni sikan baslamana sebep olan bu bence. Bir de beklentini yuksek tutman.

Hicbir zaman 3 gunde bitirecegim deme mesela. Bitirecegim ama kac gunde biterse biter. Bu aklinda olursa daha rahat olursun. Stres onemli bir faktor. Kok cakrasini etkiler, kisir dongu gibi. O yuzden sinir belirleme bastan.

Mesela ben kilo verirken , yilbasina kadar 59 olacagim filan diye kesim koydum. Ancak 61.4 e indim. Biliyorum ki o siniri koymasaydim daha rahat davranacaktim .

Olabilir, kendimi bıktırma olayım var biraz.
Beklenti de inmiyor aşağı konu resim olunca, takıntılıyım gibi. Yarısını geçsem de -istediğim gibi olmadı- deyip kaldırıp attığım çok resim oldu.
Kilo işinde ise tersine bak, dediğin gibi zaman koymadım ama eski kiloma döneceğim dedim; hamilelik kiloları bitti, bir buçuk sene içinde. Kendi kendimi sıkıyorum ya vallahi... Yine aynı adrese çıktı konum. Bir de diğer sayfada dikkatimi çekti bir yorum "Teşvik" diyerek. Rakip almadığım için de yayılıyorum diğer taraftan. Bu kadar konuşacağıma başına otursaydım şimdiye yarılamıştım da diyorum :)) ... Of... Zaman belirlemek değil de, rakip belirlemek lazım bana.
Çakralar hakkında sıfır bilgiyim... Üni. zamanı renkler vb. konuşan bir arkadaşımız vardı ilgimi de çekiyordu ama üzerine hiç oturup okumadım desem.

Olabilir, kendimi bıktırma olayım var biraz.
Beklenti de inmiyor aşağı konu resim olunca, takıntılıyım gibi. Yarısını geçsem de -istediğim gibi olmadı- deyip kaldırıp attığım çok resim oldu.
Kilo işinde ise tersine bak, dediğin gibi zaman koymadım ama eski kiloma döneceğim dedim; hamilelik kiloları bitti, bir buçuk sene içinde. Kendi kendimi sıkıyorum ya vallahi... Yine aynı adrese çıktı konum. Bir de diğer sayfada dikkatimi çekti bir yorum "Teşvik" diyerek. Rakip almadığım için de yayılıyorum diğer taraftan. Bu kadar konuşacağıma başına otursaydım şimdiye yarılamıştım da diyorum :)) ... Of... Zaman belirlemek değil de, rakip belirlemek lazım bana.
Çakralar hakkında sıfır bilgiyim... Üni. zamanı renkler vb. konuşan bir arkadaşımız vardı ilgimi de çekiyordu ama üzerine hiç oturup okumadım desem.

Kilo icin rahat davranmissin daha rahat olmus. Kok cakrasi en alt cakradir . Kafein tatli istegini tetikler. Stres --- kok cakrasi , kok cakrasi --- stres. Strese girince kafan bulanir.

Senin rahatlamaya ihtiyacin var, rakip degil. Yine beklentiyi yukseltiyorsun. Oysa ki kendini rahat biraksan , sinir koymazsan , mukemmel olmasa da olur desen olacak.

+ Belki de bitirsem ne olur ki diyorsun. Motivasyonun da kaybolmus olabilir. Yani bitirmek artik sana haz vermiyor olabilir. Bu durumda baska seylere yonelmen daha iyi olur. Bunlar icin meditasyon yapmayi dene. Youtube da onlarca video var. Nefes teknikleri de.

Kilo icin rahat davranmissin daha rahat olmus. Kok cakrasi en alt cakradir . Kafein tatli istegini tetikler. Stres --- kok cakrasi , kok cakrasi --- stres. Strese girince kafan bulanir.

Senin rahatlamaya ihtiyacin var, rakip degil. Yine beklentiyi yukseltiyorsun. Oysa ki kendini rahat biraksan , sinir koymazsan , mukemmel olmasa da olur desen olacak.

+ Belki de bitirsem ne olur ki diyorsun. Motivasyonun da kaybolmus olabilir. Yani bitirmek artik sana haz vermiyor olabilir. Bu durumda baska seylere yonelmen daha iyi olur. Bunlar icin meditasyon yapmayi dene. Youtube da onlarca video var. Nefes teknikleri de.

Kafein isteği zaten had safhada şu ara, kahvesiz kafam çalışmaz desem olacak.
Motivasyon gitti gibi... "Amaan nolcak yapsam" olayına bağladım.
Neyse, totalde yine aynı yerde dönüyorum.
Meditasyon olayına bakayım, spor yaparken bile bi değişiyor insan, sporun altında da hep bi meditasyon-konsantrasyon-nefes olayı var. Teşekkür ederim, bunu yazdım bir kenara. :)

Kafein isteği zaten had safhada şu ara, kahvesiz kafam çalışmaz desem olacak.
Motivasyon gitti gibi... "Amaan nolcak yapsam" olayına bağladım.
Neyse, totalde yine aynı yerde dönüyorum.
Meditasyon olayına bakayım, spor yaparken bile bi değişiyor insan, sporun altında da hep bi meditasyon-konsantrasyon-nefes olayı var. Teşekkür ederim, bunu yazdım bir kenara. :)

Kafeinsiz kafan daha cok calisir. Onun yerine magnezyum hapi al. Farkliligi goreceksin.

Onun disinda sende toptan bir tukenmislik sendromu var sanki, kendimden biliyorum :))

Kendinle biraz zaman gecir. Ah ben de iyilesssem neler yapicam da :D

Resim yapma bir sure, baska seylere yonel. Daha aktif olabilirsin . Spor meditasyon , plates gibi.

:KK6:Sizin dış görününüşü neden bu kadar merak ediyorum Gangsta:olamaz:
Çok sorumluluk aldığınız için böyle hissediyor olabilirsiniz. Free takılın biraz, illa kendiniz için bir şey yapmak zorunda hissetmeyin. Misal; geçen haftalarda bacağımda bir şeyler çıktı doktora gittim tatlı şeyler yeme; şeker hassasiyeti olabilir dedi. Tatlı yeme isteğim doktordan önce % 5 ise doktordan sonra % 15363726 oldu. Şartlanmak bazen ters tepebiliyor...

Kafeinsiz kafan daha cok calisir. Onun yerine magnezyum hapi al. Farkliligi goreceksin.

Onun disinda sende toptan bir tukenmislik sendromu var sanki, kendimden biliyorum :))

Kendinle biraz zaman gecir. Ah ben de iyilesssem neler yapicam da :KK70:

Resim yapma bir sure, baska seylere yonel. Daha aktif olabilirsin . Spor meditasyon , plates gibi.

En son bi kan tahliline gidecektim, ondan bile kaçtım desem?
Doktoruma bi sorayım magnezyumu haftaya, nasıl olsa terapiye mecbur gideceğim.
Şimdi pcyi salona götürdüm bir yanda burası açık, bir yandan tvde Yemekteyiz açık, sağım solum çikolata, kucağımda resim defteri :D ... Sıkılmadan yapayım diye, halime gülesim geldi. Yapmayınca da kursun gerisinde kalıp yine köreleceğim, ara girince olmuyor. Zaman - konu sınırı koymamaya çalışayım bari. Spor olarak da bisikleti katayım dedim ufaktan. Her yere bisikletle gideyim öyle bi çeşit olsun dedimdi.
Nefes olayı ilgimi çekti ama, yoga çok iyi geliyor diyorlardı. Yüz yogasını da yapacaktım güya bak eski konumda öğrenmiştim onu, sağ olsun bir arkadaş bahsetmişti, 3-4 gün baktımdı. İçime dışıma bi ayar çekeceğim inşallah böyle diye diye. :)

:KK6:Sizin dış görününüşü neden bu kadar merak ediyorum Gangsta:olamaz:
Çok sorumluluk aldığınız için böyle hissediyor olabilirsiniz. Free takılın biraz, illa kendiniz için bir şey yapmak zorunda hissetmeyin. Misal; geçen haftalarda bacağımda bir şeyler çıktı doktora gittim tatlı şeyler yeme; şeker hassasiyeti olabilir dedi. Tatlı yeme isteğim doktordan önce % 5 ise doktordan sonra % 15363726 oldu. Şartlanmak bazen ters tepebiliyor...

Öyle pek merak edilesi bi tipim de yok ama KK içinde denk geliyor, kah avatarından, kah yorumlarından dikkatimi çekiyor ben de merak ediyorum üyeleri ara ara, öyle bir şey midir ki? ^_^ Güzelmiş merak edilmek hissi, teşekkür ederim.
Doğru, şartlanmamak lazım. Kucağımda resim defteriyle biraz zor oluyor şu an ama :)) yaparsam yapayım dedim... Müsait olabildiğim anları kurs için düzenli değerlendirmem lazım yine de. Artık tv izleye izleye, buralara bakına bakına, "İki çizem, olsun olmasın" aman dedim.

Konu ile alakasız olacak lütfen konu sahibi Kusura bakma 15 gündür kalp sıkışması nefes darlığı vardı dün tahlil verdim kanım 8 olmuş demir de en az 40 olacakken 3 çıktı kanın böyle düşük olması sizinde kalbini de sorun yapıyor mu yükselmesi için ne yapıyorsunuz

Kendinle biraz zaman gecir. Ah ben de iyilesssem neler yapicam da :KK70:

Bu tukenmislik halini kansızlık yaparmi ki

Konu ile alakasız olacak lütfen konu sahibi Kusura bakma 15 gündür kalp sıkışması nefes darlığı vardı dün tahlil verdim kanım 8 olmuş demir de en az 40 olacakken 3 çıktı kanın böyle düşük olması sizinde kalbini de sorun yapıyor mu yükselmesi için ne yapıyorsunuz

Benimkide besti . Damardan bana iki kere demir verildi ya da demir hapi kullanabilirsiniz.

Bu tukenmislik halini kansızlık yaparmi ki

Kansizlik nefes darligi yapabiliyor.Yalniz fiziksel yorgunluk ayri, psikolojik yorgunluk ayridir. Mutlaka doktorun verdigi hapi kullanin. 2-3 ay sonra degisimi gorursunuz.

Ben makyaj yapmayı güzel giyinmeyi çok severim ama senede 10 u geçmez hepsi de zorunlu hissettiğim rezil olmayayım diye yapıyorum ama eşime aşkımı dolu dizgin hissettiğim yıllarda evde bile makyaj saç kıyafet duzgundum onu kaybetme korkum bitince bakımı mı kaybettim ise gitmesem banyo bile yapmayacağım nerdeyse :KK61::cry::KK42::rolleyes::rolleyes::rolleyes: kendimden nefret ediyorum bu durumdan kurtulmanın yolu varmıdır ki

Tüm yazdıklarını okuyunca, bir an aynada kendime baktım. Yıllardır kendin için ne yaptın diye sordum, sevmekten ve mutlu etmek için savaşmaktan başka hiçbir şey yapmadığım tekrar Osmanlı tokadı gibi yüzüme yapıştı. Tekrar diyorum, çünkü 2 sene kadar evvel bu duygular beni benlikten çıkarmıştı ve 10 seans psikoterapiye kadar gitmişti. Doktorum her terapi sonrası bana “önce ben” dedirtiyordu. “Hayır” demenin aslında bana katacağı değeri, vakti anlatıyordu.
Şimdi ne değişti, artık işime gelmeyen yahut canımın istemediği şeyi yapmamak için “hayır” diyorum. Kendime ve eşime daha çok vakit ayırıyorum. Ailem tabiki canım, ama bir yerde “durun” diyorum. Kendimle barıştığımın, en azından çok yol aldığımın farkındayım. Artık bana istediklerini yaptıramadıklarında “sen değiştin” diyorlar. Varsın desinler, ben rahat mıyım? evet. Huzurlu muyum? Evet, gerisi beni ilgilendirmez deyip geçiyorum.

Benimkide besti . Damardan bana iki kere demir verildi ya da demir hapi kullanabilirsiniz.

Kansizlik nefes darligi yapabiliyor.Yalniz fiziksel yorgunluk ayri, psikolojik yorgunluk ayridir. Mutlaka doktorun verdigi hapi kullanin. 2-3 ay sonra degisimi gorursunuz.
5 dediginiz demir mi kan mı

Back