Kıyıya vuran Suriyeli çocuk dünya gündeminde!

Bunu bağlamayalım he ne olur, başka bağlayacak çok malzeme var...
bu cümlendede haklısın gerçi o kadar olay varki , bari bu eksik kalsın degılmı onlardan :KK59: keşke!!!

huysuz, biraz tepkilice yazdin canim. catma filan gibi seyler yok.
saka anlamaniz icin "saka, saka" mi yazmam lazim illa.
hem o mesaji sadece senin icin degil Duka ya da yazdim.
dur ona da soyliyim, yanlis anlasilmasin " duka, saka, saka"
bela almak istemiyorumm. azcik sakin yahu..

tepkilice yazdım , kızmış olabilirim belki ha ?
duka sakin karşılar yada cvp vermez bilemem , o ben değil.. avukatıda değiliz birbirimizin..
ayrıca bahsettıgın kadar BİZİM kilerin her yazdıgını alkışlayan tayfadan olsaydım.. ZeyMurEl'e cvp vermez begenır gıderdım dımı :KK66:
şu konuyu şaka götürür cinsinden yorumlamayıp , anlamadığım için cahilliğime ver! ne şakası Allah aşına ya.
"bela almak istemiyorumm." ne demek ?
neyse şaka günümde değilim sanırım sana karşı , yapma şaka boşver..

vatanını savunmayıp kaçana üzülmeyin

Ben her gencin vatanini savunacak diye bir zorlulugun olmasina karsiyim. Evet bende erkek olsam belki bende bu zamanda olan sacma sapan savaslardan kacmak icin o mülteciler gibi 50% sansimi denerdim. Savasda zaten ölecegim veya sakat kalacagim ama belki sans yüzüme gülerse kurtulup bir Avrupa ülkesine gitmeye cabalardim.
Artik kimse evladini savasda kaybetmek istemiyor.
Artik gencler savasda ölmek istemiyor. Eskiden evet savaslar olurdu ama 2015 deyiz kimse savasmak istemiyor bir kac Adam yüzünden.
Cünkü bunu baris ile cözmek gibi bir alternatifi secmeyip savasi seciyorlarsa, o zaman bu savasi isteyenler ve ogullari gitsinler lütfen.

IŞİD belasını hortlatan RTE mi tartışılır. RTE bir tır silah yollamasa IŞİD olmaz mıydı tartışılır. IŞİD'i kimler destekledi RTE haricinde asıl onları hortlatan kim tartışılır. Bu çocuklar Türkiye'ye göç etmek zorunda bırakılmasa, IŞİD olmasa ölürler miydi tartışılır. RTE değil başka hükümet olsa herşey dört dörtlük mü olurdu tartışılır. Dünya müslümanlara bu kadar duyarsız olmasa herşey daha iyi olur muydu tartışılır. Her ota boka karışan ABD neden hala susuyor tartışılır.

Tek tartışılmayacak şey savaşlar var ve çocuklar acı çekiyor, ölüyor, geleceklerinden koparılıyor. İnsanlık can çekişiyor.

Keşke bunun suçlusu tek bir parti olsa, oy vermesek de çocuklar ölmese. Keşke bu kadar kolay olsa keşkeee...

Bak bütün bunlar tartışılabilir. Akp gider başkası gelir ülke yangın yerine de dönebilir, her şey daha kötü de olabilir. Ama benim elimde şu an suçlu gördüğüm biri varsa, bu aktörlerden birini biliyorsam bunu belirtmem ölüme siyaset karıştırmak değildir ki? Soma'da da susmamalıyız, Ermenek'te de, şehit cenazelerinde de, Suriye sorununda da. Niye susuyoruz, ah vah edip ağlıyoruz sadece?

Yani burada parti propagandası yapan da yok ki, ben dış politikamı suçlayacağım bu sorundan ötürü elbette. Bütün dünya suçlu belki ama benim sözüm buradakine geçebilir sadece. Sadece biz mi suçluyuz, herkes suçlu diyerek susmak doğru değil bana göre.

Savas hic bir seyi cözmez !!!
Acidan, üzüntüden baska. Yahu Avrupa gibi oturup niye konusmuyorsunuz ?

ALLAH korusun ülkemizde savaş olsa ilk kaçaçak olanlar ????????? o kadar net bi tablo varki karşımda

neyse zeymurel adlı üyeye katılıyorum

eğer birşeyler düzelecekse hep aynı tarafta olalım

evet gerçekten eleştirilmesi gereken çok durum var sizin açınızdan

eleştirin tabi hakkınız

ancak bu konu üzerinde tartışılması çok canımı acıttı

bu cümlendede haklısın gerçi o kadar olay varki , bari bu eksik kalsın degılmı onlardan :KK59: keşke!!!

tepkilice yazdım , kızmış olabilirim belki ha ?
duka sakin karşılar yada cvp vermez bilemem , o ben değil.. avukatıda değiliz birbirimizin..
ayrıca bahsettıgın kadar BİZİM kilerin her yazdıgını alkışlayan tayfadan olsaydım.. ZeyMurEl'e cvp vermez begenır gıderdım dımı :KK66:
şu konuyu şaka götürür cinsinden yorumlamayıp , anlamadığım için cahilliğime ver! ne şakası Allah aşına ya.
"bela almak istemiyorumm." ne demek ?
neyse şaka günümde değilim sanırım sana karşı , yapma şaka boşver..
himm, sadece kizmanin sebebi olan yanlis anlasilmayi duzelteyim diye geri geldim..
ben -sizinkiler kimse- her yazdigini alkisliyorsun demedim, aksine, o size uymayan bise soyleyince, ona tatli tatli karsi cikiyorsunuz dedim, onun soyledigi ayni seyi ben soyledigimde, sert tepki aliyorum, dedim.
aman varsin alayim, dert degil. sadece saka yaptim dedigim gibi
ama "bana karsi" saka gununde degilmissin. OK.

ölüme siyaset karıştırmak değildir ki?
zaten siyasetten dolayi ölmüski cocuk, yani onun icin insanlar ölmüyormu ?
Yoksa ben ölmeyi cok istiyorum, lütfen beni öldürünmü diyor bu ölenler.
Siyasete katmiyoruz, siyasetin tttaaaaaa kendisi bu ölümler !!!

savaşsınlar da ne ile? kimin için? ne için?

bu savaş onların savaşı mı? kaldı ki yıl 2015 artık ellerde süngü Allah allah nidaları ile savaşılmıyor.. atıyorlar tepene 2 bomba ne olduğunu bile anlayamadan ya ölüyorsun, ya sakat kalıyorsun.. en iyi ihtimalle sağlam çıkıp sevdiklerini kaybediyorsun.. yiyecek yok, temiz su yok, ihtiyaçlarını karşılayamıyorsun.. evet bugün savaş çıksa ailemden birinin bile savaşmasını istemem.. kime karşı, neden savaşacağız? kazanan ne alacak?

ben savaş çıkmadan kaçmaya çalışıyorum.. ülkeyi bu hale ben getirmedim, ben de temizlemek zorunda değilim..

Bak bütün bunlar tartışılabilir. Akp gider başkası gelir ülke yangın yerine de dönebilir, her şey daha kötü de olabilir. Ama benim elimde şu an suçlu gördüğüm biri varsa, bu aktörlerden birini biliyorsam bunu belirtmem ölüme siyaset karıştırmak değildir ki? Soma'da da susmamalıyız, Ermenek'te de, şehit cenazelerinde de, Suriye sorununda da. Niye susuyoruz, ah vah edip ağlıyoruz sadece?

Yani burada parti propagandası yapan da yok ki, ben dış politikamı suçlayacağım bu sorundan ötürü elbette. Bütün dünya suçlu belki ama benim sözüm buradakine geçebilir sadece. Sadece biz mi suçluyuz, herkes suçlu diyerek susmak doğru değil bana göre.

İş kazaları hükümetin ülkeyi yönetememesidir. Onda fazlasıyla hem fikirim, kaldı ki Soma'da herkes hükümeti fazlasıyla sarstı. Haaa ne yaptılar hiçbir şey. Hala mevzuat rezalet, hala işveren umursamaz, hala yaptırım yok, önlem yok, işi bilen bir bakan ve yetkililer yok, hala 3. sınıf ülkesi standartlarına sahibiz.

Ama mülteci sorunu çok farklı. Avrupa'da, dünyada, her yerde var bu sorun. 50 yıl önce de vardı, 10 yıl önce de.

Bu ölümleri o yüzden partiye bağlamam mümkün değil.

Keşke her ülke savaşlar için kılını kıpırdatsa, NATO kös kös oturmasa, mevzu Avrupa'da insan hakları olunca dünyayı kaldıranlar Suriyeli, Filistinli olunca 3 maymunu oynamasa, ne bileyim zengin ülkeler savaş durumunda mültecilere kapısını açsa, yardım etse. Bu kadar zor mu insan olmak?

Evet zor...

Kaçınız sokaktaki bir Suriye'li çocuğun o gözlerine gerçekten bakıp bir çikolata uzatıp onun gülümsemesiyle yüreğini ısıttı?

Kaçınız bir Suriyeli anneye gülerek bir ekmek uzattı.

Kaçınız onların yüzüne, gözüne, yüreğine gerçekten baktı???

Çok azınız... Çoğumuzsa iğrendik, nefret ettik onlardan.

Bir çocuğun, bir ananın, bir mazlumun yüreğine dokunmak zor değil oysa...

Bu ölümlerin sorumlusu herkes, sen, ben, o, Türkiye, Almanya, Finlandiya, ABD, İsrail, her birey, her insan, herkes.

Bence herkes bir şey yapabilirdi herkes..............

savaşsınlar da ne ile? kimin için? ne için?

bu savaş onların savaşı mı? kaldı ki yıl 2015 artık ellerde süngü Allah allah nidaları ile savaşılmıyor.. atıyorlar tepene 2 bomba ne olduğunu bile anlayamadan ya ölüyorsun, ya sakat kalıyorsun.. en iyi ihtimalle sağlam çıkıp sevdiklerini kaybediyorsun.. yiyecek yok, temiz su yok, ihtiyaçlarını karşılayamıyorsun.. evet bugün savaş çıksa ailemden birinin bile savaşmasını istemem.. kime karşı, neden savaşacağız? kazanan ne alacak?

ben savaş çıkmadan kaçmaya çalışıyorum.. ülkeyi bu hale ben getirmedim, ben de temizlemek zorunda değilim..

Burasi geecekten cok garip yorumlar kayniyo.. esed nefretiyle onu devirmek icin tirlarla silahlar gonderenler esed devrilsin diye ateşe benzin dökenler suriyedeki ic savasi her turlu destekleyenler bu çocugun ölümünden sorumludur!
Deve kusu gibi topraga gomulen kafalari anlarim ama vicdani anlayamiyorum...

amineciğim bana hayvanlar alemiyle değil insanlar alemiyle gel.. yoksa ben de dünkü kıyıya vuran çocuğa karşın, geyiğin annesini yeyip yavrusunu besleyen aslan belgeselini koyarım :)
keşke onlar kadar olabilsek ofis keşke

ALLAH cc meleklere ve hayvanlara mertebe vermiştir insan dilerse hayvandan aşağıda olabilir melekten yukarıda
hadi meleklik mümkün değil hayvan mertebesinde bile değil çoğu adı insan olan :KK43:
onlar kadar bir olabilsek seni beni onu bunu bıraksak
zıt görüşte bile olsak acıda birleşebilsek
ama aksine inatla hala birbirimizi kırıyoruz
ne yapsakta haklı çıksak nokta atışı yapsak

çoğunuzun profiline girip takip ediyorum biliyor musunuz ?
taabi biliyor sunuz :KK66:

amineciğim bana hayvanlar alemiyle değil insanlar alemiyle gel.. yoksa ben de dünkü kıyıya vuran çocuğa karşın, geyiğin annesini yeyip yavrusunu besleyen aslan belgeselini koyarım..
Ofis yazma bu konuya bence çünkü burada tartışılan kıyıya vurmuş ölü çocuklar değil.

dun Rising star'i izliyordum. Orada bir cocuk yaristi.
duvar acildiktan sonra dedi ki: herkese cok onemli bir mesaj verecegim :
havalar cok sicak, bir hayvani doyurmak 2 liraya bile mal olmaz. Lutfen, hayvanlari firsat buldukca besleyin.

hic duydunuz mu birisi de cikip, Suriyeliler aclar. onlara is verin, ekmeginizi paylasin,
cocuklar dileniyor, yardim derneklerine bagis yapin, dedi mi?

insan hayvan ayrimi da yapmiyorum da,
istesek 2 liraya butun suriye'yi doyururuz. Ama iste, hayvanlari seviyoruz, Suriye'li leri sevmiyoruz.
sadece olduklerinde aciyoruz.
Ay ne alaka Allah aşkına?

Kaldı ki en en basit gerekçesi bir eğlence programına siyaset karıştıramıyor olması olabilir mi acaba? Ne desin çocuk, şarkı programına katılıp "Suriyelilere iş verin" mi desin? Hele ki seyirci oylarıyla geçilen bir yarışmadaysa ve ülkenin en azından bir kısmında Suriyeli tepkisi varken?
Belki kanal izin vermiyor bu tip söylemlere?

Elmalar bir yana, armutlar bir yana, lütfen.

Ay ne alaka Allah aşkına?

Kaldı ki en en basit gerekçesi bir eğlence programına siyaset karıştıramıyor olması olabilir mi acaba? Ne desin çocuk, şarkı programına katılıp "Suriyelilere iş verin" mi desin? Hele ki seyirci oylarıyla geçilen bir yarışmadaysa ve ülkenin en azından bir kısmında Suriyeli tepkisi varken?
Belki kanal izin vermiyor bu tip söylemlere?

Elmalar bir yana, armutlar bir yana, lütfen.
Aa ama shot, ben ne dedim sen ne anladin.
ben yarisma programinda, suriyelilere yardim istensin demedim. Dun bise izledim, aklima suriyeliler geldi manasinda dedim.
suraya geliyorum: her gun unlulerden, toplumda yeri olan onemli insanlardan, hayvanlarla ilgili boyle duyarli aciklamalar duyuyoruz ya, hic biriside, belki hayvanlardan bile daha kotu durumda olan Suriyelileri agzina bile almiyor.
ama dogru birsey dedin, toplumun bir kesmi suriyelilere cok karsi oldugundan, boyle onemli insanlarda, boyle soylemlerle kan kaybetmek istemiyorlardir, kesin bilgi.

Aa ama shot, ben ne dedim sen ne anladin.
ben yarisma programinda, suriyelilere yardim istensin demedim. Dun bise izledim, aklima suriyeliler geldi manasinda dedim.
suraya geliyorum: her gun unlulerden, toplumda yeri olan onemli insanlardan, hayvanlarla ilgili boyle duyarli aciklamalar duyuyoruz ya, hic biriside, belki hayvanlardan bile daha kotu durumda olan Suriyelileri agzina bile almiyor.
ama dogru birsey dedin, toplumun bir kesmi suriyelilere cok karsi oldugundan, boyle onemli insanlarda, boyle soylemlerle kan kaybetmek istemiyorlardir, kesin bilgi.
Suriyeliler iyi kötü hükümet politikası ve bunun getirileri. Dolayısıyla doğrudan siyasi görüşünü açıklamayan ünlü insanlar bu konuya da değinmiyordur.
Çünkü artık ciddi bir halk tepkisi var.
Açık söyleyeyim ben de sevmiyorum mültecileri. Bunun nedeni ne milliyetleri ne başka bir şey, tamamen yürüyülen politikanın sonucu, her yere başıboş dağılmalarının ve kontrolsüzlüklerinin sonucu. Şahıs olarak bir problemim yok. Asıl sorunları da bundan 15-20 sene sonra göreceğimizi düşünüyorum, hele bir yerleşsinler, çocukları biraz büyüsün.

3-4 tane kopyala yapistir "secim oncesi Suriyelileri gondermek isteyenlerin birden vicdanlari kabardi " mesaji gorunce sahsim adina hala fikrimin sabit oldugunu,hala bana, kendi ulkemin vatandasina zarar veren yerlesim ve yasam alanlarinin ulkenin parklarinin,konteynirlarinin,camini kirdiklari bos dukkanlarin,girebildikleri bos evlerin olmadigini dusunuyorum Suriyelilerin ki bu vahim fotografa uzulmek ile Suriye vatandaslarinin ulkemize yerlesmelerini istememek arasinda nasil bir baglanti kurdular bu arkadaslar hayretler icindeyim.

X