kıyafetlerin pahalı olması

bilemedimya

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2019
464
512
18
kızlar bu kadar derdin tasanın içinde yazacağım saçma gelebilir ama kıyafetler sizce de aşırı pahalı değil mi? Alışveriş yapmam lazım biraz da fazlaca yapmam lazım hem pek giyecek bişeyim kalmamış hem de evlenince dolabım da yeni şeyler de olsun istiyorum ama alamıyorum elim gitmiyor resmen. internetten sitelere bakıp bakıp bişey beğenmeden kapatıyorum. bi kaç mağaza gezdim bomboş çıktım. benden mi kaynaklanıyor diye de sorguluyorum artık acaba ben mi cimrileştim. biriktirdiğim altınlardan bozacağım ama bi çeyrek altına bi iki gömlek yapacak yani o kadar zam gelmiş her şeye.

bi de eklemek istiyorum. kapalı değilim ama çok açık giyinmekten de hoşlanmıyorum. bulabileceğim kıyafetlerin yakasını beğensem göbeği açık, dar olmasa sırtında saçma sapan yazısı var. ben mi bulamıyorum bi tek acaba siz de şu dönemde yaşıyor musunuz bunu. ya da ben spor kıyafetlerden klasik şeylere yönelmek istediğim için mi bana birden anormal geldi.

Yok size öyle gelmiyor.ben de yaşıyorum. Geçenler de girdim ortalama bir mağazaya. Basit bir tişört 70 liradan başlıyor. Evde giymek için bile eli yüzü düzgün bişeyler almaya kalksan dünyanın parası tutuyor. Ve kötü yanı da hepsi polyester. Uzun bir elbise arıyorum, bulmak imkansız mesela. Orasında burasıda abuk dekolteler, petrol türevi kumaşlar. Sümer bankı bitirdiler, Çukurova pamuk battı, kumaş da yok, üretim de. En son eşime çıplak gezicem artık dedim mağazada😁. O kadar sinir bozucu.

Kesinlikle aşırı pahalı. Bunu en çok dikiş makinesi alıp artık beğendiğim şeyleri kendim dikmeye başlayınca anladım.
Bakırköy ya da Fatih pazarına gidiyorum. On liraya kumaş alıp canım ne isterse onu dikiyorum. Üstelik ilk başladığımda sıfırdım. İnternetten araştıra araştıra öğrendim.
Ben kayık yaka bluz giymeye bayılırım. 70 liradan aşağı bulamazsın mağazalarda. Şimdi on liraya renk renk desen desen kendime dikiyorum. Maalesef devir artık çok pahalı. Artık tüketmek yerine üretmeliyiz.

Hiç birşey ucuz değil ki. Valla ben hiç kıyafet sayfalarını takip etmiyorum ettikçe insanin nefsi gidiklaniyor :bicak: Ama şöyle etrafa bakıyorum herkes herşeyin pahalı olmasından yakınıyor mağazalar ekmek kuyruğu gibi insanlar birbirini parçalarcasina alışveriş yapıyor kimsede lüksünden ödün vermiyor

Cidden ya herşey çok pahalı. Bende bir iki parça düzgün aldım gerisini bilindik bir magazadan aldım sade kısa kollu 20 tl di 5 renginide aldım :) güzelde duruyor yamuk yumuk değil :)iyilerini çocuğum giysin ben razıyım valla. Bekarken maaşımı bir günde harcardım.Hatta çoğu etiketli dururdu giymezdim. Şimdi hayatta vermem o kdar para

Ayy evet valla ya.. Hem inanılmaz pahalılar hem de cirkin cirkin şeyler. Dediginiz gibi ya göbeği açık ya sacma sapan bi yazi var ya omzunda kesik var. Valla dogru düzgün bi sey bulamyorum. Geçenlerde kizilayda cadde üzerinde ucuz olmasıyla meshur bi magazaya girdim. Esofmanimsi bi pantolon 90 liraydı :bicak:

Herkes herşey pahalı demiş ama bence yanlış yerlerde geziyosunuz, mesela avm mağazaları yerine, butik dükkanlara bakarsanız hem gayet kaliteli ve uyguna bulabilirsiniz çoğu şeyi, inanın o markaların kalitesine değil, kirasına, gereksiz elemanlarına, reklamlarına ve dekorlarına ödüyorsunuz o paraları

Outlet magazalarında uygunsa cok şey oluyor. Dün ben o şekilde alışveriş yaptım. Yarı yarıya indirim oldu. Yada internetten indirimli zamanlarda alışveriş yapabilirsiniz. Abiyeleri 100 liradan 20 liraya almıştım. 1 alana 1 bedava olan ünli markalardan da birkaç kıyafeti bedavaya getirdim. Önceden bilmezdim ben de böyle şeyleri ama şimdi baya işe yarıyor.

Back
X