Kiyafete karisilmasi

Bu konuda asıl hata ne eşinizde,
ne kayınvalidenizde.
İnsanlar,bize,bizim onlara çizdiğimiz sınırlara göre davranırlar.
Böyle bir konuyu,24 yaşındaki evli bir kadının çözemiyor oluşu asıl sıkıntı.
Aynen sorun bende:KK43: ilk basta ses etmedim izin verdim simdi basima kalkiyo ama artik ulursamicam konussun dursun onun yuzunden giyinmeyi unuttum ya annem bile bana cokk kiziyo hakli yani kadin

Dogru diyosun valla 2 cocuk annesiyim ama bekarken daha iyiydim simdi oyle bi hale getirmiski giysem sanko suc islemis gibi olcam
Ve aynı benim dedem gibi ilerde çocuklarının da üstünde baskı kuracaklar ve çocukların sessiz bir anne baba ve her şeye burnunu sokan bir babaannne psikolojisi ile yetişecekler

Evleneli 3 sene olcak kaynanam kiyafetime cok karisir hep uzun kapali seyler giyinmeme ister ben acigim bu arada. 3 senede surekli pantolon tunik giyiyorum baska bisey giyemedim daha cunku ayak bilegim dahi gozukmeyecekmis. Esim istiyoki farkli giyinim bakayim kendime ama annesi hasta diye ses etmiyo ben biktim artik bu durumdan bi cozum bulmam lazim siz olsaniz ne yaparsiniz ne dersiniz bu durumda. Gecen kaynanamla laf arasi konustuk elbise giy ama altina pantolon giyersen tabi dedi olurmu oyle sey oldu olacak ferace giyinip cikim dedim ama laf anlatamiyorum ne zaman bu konu acilsa kavga cikiyo nolur yardmci olun 24 yasindayim kendimi yasli gibi hissediyorum ya kendine benzetmeye calisiyo beni offf
İş eşte bitiyor. Kv-gelin savaşı hikaye.
Yapmayın Allah aşkına, ne eşiniz ne de bi başkası bunun kararini veremez. Siz dogruyu yanlişi ayirt edemeyecek kadar iradesiz misiniz ki bi başkasi sizin yerinize karar versin?

Kimseye aciklama yapmak ya da gönlunü etmek zorunda degilsiniz. Ayrica bu konudaki tek suçlu sizsiniz bence. Zira siz buna musade etmişsiniz.

Ek olarak Uyuyan Adamdan Nefret Uyuyan Adamdan Nefret hakli, esiniz annesinin arkasına saklaniyor sadece

Konuyu dini boyuta taşımak istemiyorum ama eşiniz bildiğiniz inanç sömürüsü yapıyor.
Beyfendi sizin sevap-günah bekçiniz mi?
İnançlı bir insanım,aklım başımda,
vücudumu hangi kıyafetle,ne ölçüde kapatacağımı kendi düşüncelerim doğrultusunda tayin edip,uygulayabilirim.
Eşim ancak güzellikle tavsiyede bulunabilir,zorlayamaz.
Hele beni günahkar olmakla itham edip,
alttan alta tehdit edemez.
Kayınvaldeme ise bu konuda hiç söz düşmez.
O da bildiğiniz duygu sömürüsü yapan,
aciz bir kadın.
Her ikisine de 'yeter,dur' demek size düşer.

Evleneli 3 sene olcak kaynanam kiyafetime cok karisir hep uzun kapali seyler giyinmeme ister ben acigim bu arada. 3 senede surekli pantolon tunik giyiyorum baska bisey giyemedim daha cunku ayak bilegim dahi gozukmeyecekmis. Esim istiyoki farkli giyinim bakayim kendime ama annesi hasta diye ses etmiyo ben biktim artik bu durumdan bi cozum bulmam lazim siz olsaniz ne yaparsiniz ne dersiniz bu durumda. Gecen kaynanamla laf arasi konustuk elbise giy ama altina pantolon giyersen tabi dedi olurmu oyle sey oldu olacak ferace giyinip cikim dedim ama laf anlatamiyorum ne zaman bu konu acilsa kavga cikiyo nolur yardmci olun 24 yasindayim kendimi yasli gibi hissediyorum ya kendine benzetmeye calisiyo beni offf

İfrit oluyorum anaları hasta diye sesini çıkaramayan erkeklere.
Niye evlendin o zaman yakmayın kızlarımızın başını yeter aertık.
Bıktık analarınızdan illahlah dedittiniz.

Yapmayın rica ederim böyle bi müdahaleye izin vermeyin.kv hastalık kisvesi altında sizi sindirmeye çalışıyor.eşiniz de biraz dik dursun, ne şiş yansın ne kebap modunda takılmayı bir an önce bırakmalı.eşinize sert çıkın,kv sorununu bir an önce o çözmeli!

Hata sizin. Böyle bir konunun açılmasına bile izin vermemelisiniz. Kendini pencereden at dese, hasta diye atacak mısınız? Kayınvalideye ne yahu giyiminizden, insanlar ne kadar hadsiz.

kv ile birliktemi yaşıyorsun eviniz ayrımı eğer ayrıysa onunla görüşeceğin zaman için bir kıyafet belirle onu giy.diğer zamanlarda kendi istediğini yap.yaşlı ve hasta bir kv aile huzurunu kaçırmaya yeter.

yani yapmayın neden karıştırıyorsunuz ki
Sonuçta kocaman insansınız nerde ne giymeniz gerektiğini gayet iyi bilirsiniz
Valla kayınvalideniz gerçekten onu ilgilendirmeyen bir konu hakkında konuşuyor bence

Zaten esimlede konustum biraz tartistik ama banane ben alip giyincem inan yasama sevinci kalmadi ya herseyi soyledim annesinin karsitigini felan ses edemedi istedigini giy beni utandirma gibi seyler soyledi sanki ne giycem uyanilacak g.tumu basimi acacak degilim deyince bisey diyemiyp ama karismaya gelince eksik kalmiyolar
Demek ki biraz da görev eşinize düşüyor. Pasif kalmasın. Annesine "ben karışmıyorum kocası olarak sana ne oluyor anne" demesi gerekir. Siz elsiniz. Her türlü kötü olursunuz. Onun annesiyle çözmesi lazım.

Ayak bileğin göründü diye ölecek mi? Buna inanıyor musun? Laf dalaşına girmezsin olur biter. Konuşmazsa konuşmasın daha iyi

Konuyu dini boyuta taşımak istemiyorum ama eşiniz bildiğiniz inanç sömürüsü yapıyor.
Beyfendi sizin sevap-günah bekçiniz mi?
İnançlı bir insanım,aklım başımda,
vücudumu hangi kıyafetle,ne ölçüde kapatacağımı kendi düşüncelerim doğrultusunda tayin edip,uygulayabilirim.
Eşim ancak güzellikle tavsiyede bulunabilir,zorlayamaz.
Hele beni günahkar olmakla itham edip,
alttan alta tehdit edemez.
Kayınvaldeme ise bu konuda hiç söz düşmez.
O da bildiğiniz duygu sömürüsü yapan,
aciz bir kadın.
Her ikisine de 'yeter,dur' demek size düşer.
:KK50:

Istediginizi giyin.
Kv nasil istedigini yaptiriyorsa siz de yaptirin.
Kaynana bir bayilir iki bayilir ucuncude alisir.
Kararli olun. Taviz vermeyin. Taviz tavizi dogurur.

X