• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiyafet beden ölcüleri

Cocuk reyonundan bisey begenemiyorum ama aynen dedigin gibi ustler tamam pantolonda bulunuyor bi sekilde ama etek elbise cok kocaman yapiyorlar.

ya aslında eskiden daha münasip oluyordu çocuk reyonları şimdi bayağı çocuk şeyi gibi herşey.
valla etek sevdamdan vazgeçtim pes ettim o gün resmen.
elbisede de herry nin modelleri tam onu deneyebilirsin.

Screenshot_20180606-154355.webp

Hayalimde bunu giymek var ama biliyorum ki içinde Deli Yole gibi olacağım :KK53:

ya aslında eskiden daha münasip oluyordu çocuk reyonları şimdi bayağı çocuk şeyi gibi herşey.

Herry de cok klasige kaciyor pek giril incelemedim ana genel gordugum oyle.
Ben daha boyle cocuksu degil ama hafif kisa ve sevimli elbiseler seviyorum.
Suan tek beden sorunu yasamadigim tek yer H&M bi cok elbisesi tak diye ustume oluyor.

Herry de cok klasige kaciyor pek giril incelemedim ana genel gordugum oyle.
Ben daha boyle cocuksu degil ama hafif kisa ve sevimli elbiseler seviyorum.
Suan tek beden sorunu yasamadigim tek yer H&M bi cok elbisesi tak diye ustume oluyor.

morhipoya bak envai çeşit marka çıkıyor olmayanı geri gönder. ben geçen aldım üç tane hangisi olursa diye biri oldu allahtan:)

Çok eskiden garson boy reyonu vardı, orada daha uygun kıyafetler oluyordu, eteklerde her modelde olamıyor maalesef ama kloş eteklerde modeli çok beğendiysem belime bol gelse de alıyorum, bel kısmını basene indirip giyiyorum.

morhipoya bak envai çeşit marka çıkıyor olmayanı geri gönder. ben geçen aldım üç tane hangisi olursa diye biri oldu allahtan:)

Internetten hayatimda bit kez alisveris yaptim gelende bol geldi. Geri yolla bekle olaylarina uyuz oldugum icin elbise elimde duruyor. :D O isler hic benlik degil.

Simdilik H&M takiliyorum mecburen baska markalar bulana kadar.
H&M hem kalip olarak kucuk hemde o elbisenin 34u yok yada o beden kalmadi muhabbetlerini pek yasamadim. 34 ne giydiysem oldu gercekten etekte dahil. Hatta internet sitelerinde neredeyse her elbisenin 32 bedeni dahi var. H&M kadar 32 bedene sahip baska yer gormedim.
Boyle magazalar daha cok olsa kendimi vebali gibi hissetmeyecegim.

Çok eskiden garson boy reyonu vardı, orada daha uygun kıyafetler oluyordu, eteklerde her modelde olamıyor maalesef ama kloş eteklerde modeli çok beğendiysem belime bol gelse de alıyorum, bel kısmını basene indirip giyiyorum.

belleri lastikliydi zaten ama lastiği bile tutmuyor ki iniyor zaten aşağı e boy da yok nenem gibi oldum sinirim bozuldu:))

belleri lastikliydi zaten ama lastiği bile tutmuyor ki iniyor zaten aşağı e boy da yok nenem gibi oldum sinirim bozuldu:))
:KK70:
152 cm kadınım, her kıyafet olmuyor maalesef, ya boydan olmuyor ya bedenden olmuyor, yazın rahatım en azından çocuk reyonundan almak zorunda kalsam bile şort alıyorum üzerine de bir atlet tamam, etek elbise bana lüks, nadiren de olsa bedenime biraz uyanları alıp parçalanana kadar giyiyorum :)))

152 cm kadınım, her kıyafet olmuyor maalesef, ya boydan olmuyor ya bedenden olmuyor, yazın rahatım en azından çocuk reyonundan almak zorunda kalsam bile şort alıyorum üzerine de bir atlet tamam, etek elbise bana lüks, nadiren de olsa bedenime biraz uyanları alıp parçalanana kadar giyiyorum :)))

Elbise etek tarzi seyleri H&M den al. Ustune olmamasi mumkun degil 32 beden dahi var. Kendim tavsiye almaya geldim ama sanitim benim istegim sey yok. :D
Bazi markalarin bazi kiyafetleri de uyuyor hic yok degil ama her elini attigin sey olmuyor ya ona sinir oluyorum. Cok begendigim seyleri alamayinca...

Elbise etek tarzi seyleri H&M den al. Ustune olmamasi mumkun degil 32 beden dahi var. Kendim tavsiye almaya geldim ama sanitim benim istegim sey yok. :KK70:
Bazi markalarin bazi kiyafetleri de uyuyor hic yok degil ama her elini attigin sey olmuyor ya ona sinir oluyorum. Cok begendigim seyleri alamayinca...

Hemen kenara not alıyorum, kalıpların bir standardı yok sanırım ondan oluyor, aynı mağaza da aynı marka ürünün farklı model şortlarından 34 beden deniyorum, biri oluyorsa diğeri bol geliyor :KK70:

Hemen kenara not alıyorum, kalıpların bir standardı yok sanırım ondan oluyor, aynı mağaza da aynı marka ürünün farklı model şortlarından 34 beden deniyorum, biri oluyorsa diğeri bol geliyor :KK70:

34 beden ??
bigsmilie40-gif.1318314
bigsmilie76-gif.1318315
??
Deniyorsun büyük geliyor ??
a-20-73-gif.1318299

Bu zalım feleğin çemberini belimde 365 gün çevirsem
msntr-1-com-girlrun-gif.1318391
34 bize sadece plaka sayısıdır
msnsmiley-20-264-gif.1318398

Ahretlik teeeeee bir zamanlar zayıfkene çocuk reyonundan picama giyiyordum :olamaz: :KK70:

Aynen bende ona sinir oluyorum. H&M de 34 olarak elime aldigim hicbisey buyuk gelmedi simdilik. Ama oradan pantolon ve sort almadim hic. Pantolon ve sort bershkada cok kucukler olabiliyor. Hatta bershkada bana bile dar gelen pantolon vardi :D

Aynen bende ona sinir oluyorum. H&M de 34 olarak elime aldigim hicbisey buyuk gelmedi simdilik. Ama oradan pantolon ve sort almadim hic. Pantolon ve sort bershkada cok kucukler olabiliyor. Hatta bershkada bana bile dar gelen pantolon vardi :KK70:

:KK70::KK70::KK70:

arada bir o pantolonları giyip ay ne kadar kalıplı kadınım bakın olmuyor diyebilirsin:KK70:

34 beden ??
bigsmilie40-gif.1318314
bigsmilie76-gif.1318315
??
Deniyorsun büyük geliyor ??
a-20-73-gif.1318299

Bu zalım feleğin çemberini belimde 365 gün çevirsem
msntr-1-com-girlrun-gif.1318391
34 bize sadece plaka sayısıdır
msnsmiley-20-264-gif.1318398

:-)

Maalesef öyle, şimdilerde en azından dar bedenli kıyafetler bulmak daha kolay, genç kızken xs beden, 34 beden kavramları yoktu, kilolu kadınlara zayıfım hiçbirşey olmuyor demek sinir bozucu bir cümle gibi gelebilir ama geçmişte büyük dertti küçük beden kıyafet bulmak, dayımın düğünü olacaktı, genç kızım, nasıl özeniyorum spor abiye kıyafetlere, İstanbul'un altını üstüne getirdik, annem kardeşim kendi bedenlerine uygun kıyafet buldu, bana bulamıyoruz, giydiğim herşey emanet gibi duruyor, en sonunda artık pes etti annem, ne giyersen üstünden kaçıyor deyip bir mağazaya soktu, askılı, bel kavisi vs hiçbirşeyi olmayan saten kumaştan kısa spor bir abiye alıp çıktık, elbise güzeldi ama beğendiğim elbiseyi alamadığım için üzülmüştüm, gırgır yapıyoruz ama kilolu olmak kadar zor, kalıbı dar şeyler bulmak, ben de omuz yok denecek kadar az her çantayı takamam, sırt çantalarını bile askı kısımlarından daraltıp kullanmak zorunda kalıyorum, kısa saplı çantalar kullanıyorum mecburen, en azından omuzumla koltuk altım arasında sıkıştırma şansım var, her kıyafeti alamam olmuyor çünkü, boy yok uzun elbise giyince komik oluyor :KK70:

Yaşadığım şehir de kendi ürünlerini pazarlayan bir firma var sadece bu sehre özgü 34 beden yapıyorlar gerçi ben onu da daraltiyorum ama:işsiz:

Dun alisverise cikmistim. Tabiki sinirlendim.
Allah askina kaliplari kucuk olan bildiginiz butun markalari bana yazar misiniz?
34 beden yaziyor deniyorum potluk yapiyor,beli bok geliyor. Halbuki alakasi yok. 34 beden biri o kiyafeti giyecek olculerde olmaz zaten.
Kucuk bedenleri kocaman yapiyorlar herhalde herkes 34 giyebilsin istiyorlar :KK70: Artik o magazalara adim atmak dahi istemiyorum.
Bi tane marka var 34 bedeni gercekten 34 beden olan. Varsa bildikleriniz bir aydinlatin.

34 beden değilim ama Stradivarius'takiler bana tam oturuyor. 34'leri de öyledir diye tahmin ediyorum, kotları çok şık öneririm. Zara öneren olmuş ama Zara bana asssla olmuyor muhakkak üzerimde bir potluk yapıyor. Tişört dışında bir şey alabilmişliğim yok. Düğüne davete gidecek olursan Forever New'daki elbiseler çok güzel ve bir bacağım sığacak ölçüde :KK70: Mezuniyet elbisemi oradan almıştım, şu an kilo aldım eskisi gibi değilim ahh ahh. Mavi Jeans, Bershka, H&M onların kalıpları da fena değil.

34 beden değilim ama Stradivarius'takiler bana tam oturuyor. 34'leri de öyledir diye tahmin ediyorum, kotları çok şık öneririm. Zara öneren olmuş ama Zara bana asssla olmuyor muhakkak üzerimde bir potluk yapıyor. Tişört dışında bir şey alabilmişliğim yok. Düğüne davete gidecek olursan Forever New'daki elbiseler çok güzel ve bir bacağım sığacak ölçüde :KK70: Mezuniyet elbisemi oradan almıştım, şu an kilo aldım eskisi gibi değilim ahh ahh. Mavi Jeans, Bershka, H&M onların kalıpları da fena değil.
H&M favorim oldu zaten. Normalde internet uzerinden alisveris yapamam ama H&M den yapabiliyorum kesin oturuyor.

Artik baska magazalara girip sinirimi bozmayacagim. Bershka pantolon, sort aliyorum baya kucukleri bulunuyor.
Ama kabine girip sagimdan solumdan dökülen çuval gibi duran, oturmayan elbise gormekten cidden sikildim. Moralimi modumu baya düşürüyor. H&M gibi daha fazla secenek olsaydi iyidi.

Back
X