Kitapların Dizi Olması

atessizprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
3.718
15
66
İstanbul
Artık kitapların dizileri çekiliyor ama
ben bunun olduğunu düşünmüyorum pek..
Başlarda kitabın aynısıymış gbi gözüken diziler sonradan tamamen farklılaşarak şaşırtıyorlar...

örnek :
yaprak dökümü,
aşk'ı memnu

bir romanın unsurları:zaman,olay,kişiler ve mekandır
zamanı değiştirdiğiniz zaman o kitapın filmle bir alakası olamaz diye düşünüyorum
bir yerde izlemiştim concon kızların ağzından duycağımız ihtimal cümleler ''Aşk-ı Memnu'nun kitabını yazmışlar''

bu günleri görmek istemem

Kitapla alakası olmayan diziler ortaya çıkması..

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek ortak yanlarının isimler olduğu diziler bütünü.
Sadece isim aynı geri kalanı farklı.
Bir de olayları günümüze uyarlamak var tabii tuz-biber niteliğinde.

çok yanlış, özellikle Türkiye'de bu işi beceremiyorlar. beceremiyorsanız yapmayın arkadaşım, o kitabın yazarının kemiklerini sızlatıyorsunuz
öte yandan her yerde aynı değil bu durum mesela "jane austen" emma kitabı diziye çevrildi ve hiç olmazsa kitapla daha bütünleşikti, en azından çağa uygun hareketler, yaşam şartları ve müzikler vardı. ama aşk-ı memnu denilen saçmalığı örnek verdiğimizde, dizide maşallah son model cep telefonları, daha dün yazılmış bi adet şarkı fır dönüyor... bizimkiler yaratıcı değil. yaratıcılıkta kısırlık çektiklerinden bir eseri rahatça çalıp hırpalayabileceklerini düşünüyorlar

zaten yaratıcı olamadıkları için senaryo yazamadıkları için bu işe başvuruyorlar artık senaryo yazan insan kalmadı ülkede
ya romandan dizi ya da yurtdışından çalıntı dizi

Son düzenleyen: Moderatör:
40 küsür sayfalık kitaptan 5 yıllık dizi yapıldığına göre ( yaprak dökümü), 40 küsür yıllık hükümdarlıktan kaç senelik dizi çıkarılacağını ( muhteşem yüzyıl) merak ettiğim olgu..

bi 10 yıl sürer zannedersem artık oyuncular yaşlanıyormuş hala dizi devam ediyormuş Dallas Yalan rüsgarı gibi :)

Aslında kitaplar dizi olmuyor, dizinin senaryosu için ilham ve kaynak oluşturuyor. Yoksa bir kitabın filme çekilmesi en fazla bir sinemalık süredir.

okuduğum ve aklımda hafızamdan silmek istemediğim bir romanın diziye uyarlanması heyeca vericidir.severim bu tarz dizileri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…