Kitap tavsiyesi

Neyi kasdettiginizi tam anlayamadım açıkçası ama konuda İslami bir arayış varsa burası oraya pek uygun değil. Sizin açınızdan değil ama verilen cevaplar açısından söylüyorum bunu. Çok farklı noktalara itinayla çekilir çünkü bu konu.
Evet tam da bundan korkuyorum işte. O yüzden dedim ya hiçbirşeyi beğenmeme timi oluştu canım klüpte. Derdim ayrımcılık su bu değil, sadece gerçekten fikre ihtiyacım var

Gökhan Dumanlı var zetafet uzmanı..YouTube da videoları var ve ayrıca Ve zarafet diye bir kitabı da var..İzleyip kendinize uygun olanları uygulayabilirsiniz

İslami zerafet?
Yani yapabileceğiniz sahbe eşlerinin hayatlarını okumak olabilir veya peygamberimizin kişilik karakter özellikleri ile ilgili kitaplar.
Olaylar karşısında çki tavırları ile ilgili olabilir.
Ama zerafet sonradan kazanılır mı?
Açıkcası hiç zarif değilimdir kodum mu oturturum mesela... Öyle Minnak bi kadın da değilim ondan galiba. Ayaklar bebek mezarı eller kürek. 😂😂
Bulursanız bana da deyin isimleri
Hah ben de tam kodum mu oturturum biriyim ve gerçekten artık yoruldum. Ben de ufak tefek değilim bir de 10 yıl sanayide çalıştım varın siz düşünün halimi :rapci:

Hah ben de tam kodum mu oturturum biriyim ve gerçekten artık yoruldum. Ben de ufak tefek değilim bir de 10 yıl sanayide çalıştım varın siz düşünün halimi :rapci:
Çok kasma ya.
İnsanlar ay çok zarif görünüyorsun der ama uzaktan...
Normalde konuşmam falan da serttir ses tonım mizacım.
Yapacak bir şey yok kodum mu oturmaya devam 😂

işe zerafet demek yerine zarafet demekle başlayabilirsiniz.

bu işin islamisi süryanisi olmaz.

zarafet ve nezaketle herşeyden arınıp sadece insanca davranmakla alakalı.
Iki kelime arasinda kaldim başta ama telefon böyle düzelttiği için zerafet yazmıştım uyariniz için teşekkür ederim

Diğer konu da istediğimi yazmıştım

Evet tam da bundan korkuyorum işte. O yüzden dedim ya hiçbirşeyi beğenmeme timi oluştu canım klüpte. Derdim ayrımcılık su bu değil, sadece gerçekten fikre ihtiyacım var
Ne demek istediğinizi sanırım yorumlardan anladım,birebir ihtiyacınızı karşılar mı emin olmamakla birlikte birkaç kitap önerebilirim ama özelden yazacağım size.

Birde İslamda tek tiplesmede yok aslında. Belli sınırlar çerçevesinde mizacınızı değiştirmeye çalışmanıza da gerek yok, tabi yine siz bilirsiniz.

Aboo😳 ben islâmî yerini okumadan kitap tavsiyesi veriyorum birde😳 islâmî zerafet derken???

Iki kelime arasinda kaldim başta ama telefon böyle düzelttiği için zerafet yazmıştım uyariniz için teşekkür ederim

Diğer konu da istediğimi yazmıştım

istediğiniz şey davranışlarınızda zarafet mi yoksa giyiminizde mi ?
giyimse islami bakış açısına hak veririm. ama açıkçası zarif olmayı bir din bakış açısıyla öğrenmek bana zaten mümkün gelmiyor.
bunu yermek için söylemiyorum gerçekten bu arada. yani insanın davranışlarında zarafeti, nezaketi yakalaması zaten insan olmanın ilk kuralı bana göre.
ee hristiyanı da yahudiyi de müslümanı da bir allah yaratmışsa, o zaman temel davranış aynı olmalı diye düşünüyorum.

benim bu gibi konularda takip ettiğim rüzgar mira okan var. youtube kanalı ve instagramı mevcut. kitapları da var. sadece bu konuda değil pek çok konuda öğretici ve eğitici biri. bir inceleyin derim.

Şimdi daha iyi idrak ettim . Mutlaka okumalisin

Eklentiler

• hazreti-fatima-275577-716351-27-O.webp
    hazreti-fatima-275577-716351-27-O.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 17
Bahsi geçen kişiyi bilmiyorum ama araştıracağım teşekkür ederim. Net biri gibi olmak değil demek istediğim daha doğrusu tam anlatamıyorum ama her halim tavrım erkek gibi ve bu gerçekten zarar veriyor tüm düşünce sistematiğim erkek gibi hatta
Dişil enerji konularına bakın bana biraz mantıklı geldi

Ne dediğinizi hiç anlayamadım mazur görün lütfen. Tarzınızdaki kitaplar hakkında hiç mi hiç fikrim yok. Fakat şu aralar okudugum kitaptan çok etkilenip büyülendim. Kitabın ismi “secret” tabi tercih sizin.

Ne demek istediğinizi sanırım yorumlardan anladım,birebir ihtiyacınızı karşılar mı emin olmamakla birlikte birkaç kitap önerebilirim ama özelden yazacağım size.

Birde İslamda tek tiplesmede yok aslında. Belli sınırlar çerçevesinde mizacınızı değiştirmeye çalışmanıza da gerek yok, tabi yine siz bilirsiniz.
Merakla bekliyorum çok teşekkür ederim

Ne dediğinizi hiç anlayamadım mazur görün lütfen. Tarzınızdaki kitaplar hakkında hiç mi hiç fikrim yok. Fakat şu aralar okudugum kitaptan çok etkilenip büyülendim. Kitabın ismi “secret” tabi tercih sizin.
Teşekkür ederim

Mesela herhangi biri ile karşılaşınca tokalaşmak nezaket ya da zerafet olabilir ama dinen karşı cins ile tokalaşmak uygun değil.
Nezaket olur sanırım. Zarafet bu değil bence.
Yorumum dini yöne kaymasın ama tesettürlüyseniz zaten karşı tarafın dini hassasiyetinizi düşünüp sizinle tokalaşma hamlesine girmemesi gerek yani bu ilk kez görüşeceğiniz kesim için geçerli bence.
Eşinizin akrabalarıyla, kendi akrabalarınızla, arkadaşlarınızla tokalaşabilirsiniz yani gerçi yine de tercih sizin.

Back
X