Kitap tavsiyesi

istediğiniz şey davranışlarınızda zarafet mi yoksa giyiminizde mi ?
giyimse islami bakış açısına hak veririm. ama açıkçası zarif olmayı bir din bakış açısıyla öğrenmek bana zaten mümkün gelmiyor.
bunu yermek için söylemiyorum gerçekten bu arada. yani insanın davranışlarında zarafeti, nezaketi yakalaması zaten insan olmanın ilk kuralı bana göre.
ee hristiyanı da yahudiyi de müslümanı da bir allah yaratmışsa, o zaman temel davranış aynı olmalı diye düşünüyorum.

benim bu gibi konularda takip ettiğim rüzgar mira okan var. youtube kanalı ve instagramı mevcut. kitapları da var. sadece bu konuda değil pek çok konuda öğretici ve eğitici biri. bir inceleyin derim.
Kiyafet de var elbette ama önceliğim davranış. Evet insan olarak zarafet önemli ama islami kısımlarına da dikkat eden bir yayın arıyorum. Verdiğim örnek tokalaşmak gibi. Ama temel insani değerler muhakkak ki aynı.

Tavsiyenizi mutlaka araştıracağım çok teşekkür ederim

Kiyafet de var elbette ama önceliğim davranış. Evet insan olarak zarafet önemli ama islami kısımlarına da dikkat eden bir yayın arıyorum. Verdiğim örnek tokalaşmak gibi. Ama temel insani değerler muhakkak ki aynı.

Tavsiyenizi mutlaka araştıracağım çok teşekkür ederim

Islami zarafet nasıl öğrenebilirsiniz ki?
Zarif bir insan olmanın yollarını öğrenip bildiğiniz islami kurallara uygun olup olmamasını değerlendirseniz daha doğru olmaz mı? Zarafetin de sonradan oluşacak birşey olduğuna inanmıyorum bu arada.
Bir iki tane kitap okuyup birden bire zarif bir insan haline nasıl gelinir hiç aklım almadı benim. Yine de başarılar

Islami zarafet nasıl öğrenebilirsiniz ki?
Zarif bir insan olmanın yollarını öğrenip bildiğiniz islami kurallara uygun olup olmamasını değerlendirseniz daha doğru olmaz mı? Zarafetin de sonradan oluşacak birşey olduğuna inanmıyorum bu arada.
Bir iki tane kitap okuyup birden bire zarif bir insan haline nasıl gelinir hiç aklım almadı benim. Yine de başarılar
Odun mu kalayım yani:D şaka bir yana bir yerden başlamak lazım

Bir örnek vereyim mesela, dayımın 2 kızı var. İkisi de tesettürlü, islama uygun yaşayan kadınlar, aralarında 2 yaş olan iki kız kardeş.
Birinin hareketleri çok yumuşak, narindir. Sesi bile çok narin, masal anlatır gibi konuşur. Zarafet denilen şey onda kesinlikle var. Diğeri daha hareketlidir, biraz daha serttir tavırları. O da çok yumuşak huylu, iyi bir kadındır ama diğeri gibi zarif görünmez. Ve bu çocukluklarından beri böyle, mizaçları bu. Değişecek şeyler değil kolay kolay.

Kadınlar icin ilmihâl okuyacaksınız o zaman, yani ne demek istediniz anlamadim. Islami zarafet nasil oluyor tam bir anlamı yok sanirim, tokalaşma diyosunuz ama iste bu açık kapali , kadin el vermeden kimse uzatmamali.

Odun mu kalayım yani:KK70: şaka bir yana bir yerden başlamak lazım

Odun da denemez ama herkesin mizacı farklı. Ben sizin yerinizde olsam kendime bir rol model seçerim önce. Beğendiğim, hoşuma giden davranışlarını izlerim. Hareketlerini gözlemlerim. Ama işte üzgünüm sizi üzmek istemiyorum ama bu tip durumlar olmuyor pek. Belli yaşa gelmiş insanların üstüne uymuyor.

Ali Seriati nin Fatima Fatimadir kitabini okuyabilirsiniz bence. Genelde islamda kadin konusunu islemis ama zarafet ve durus konusunda da yorumlari vardi diye aklimda kalmis.

Bir örnek vereyim mesela, dayımın 2 kızı var. İkisi de tesettürlü, islama uygun yaşayan kadınlar, aralarında 2 yaş olan iki kız kardeş.
Birinin hareketleri çok yumuşak, narindir. Sesi bile çok narin, masal anlatır gibi konuşur. Zarafet denilen şey onda kesinlikle var. Diğeri daha hareketlidir, biraz daha serttir tavırları. O da çok yumuşak huylu, iyi bir kadındır ama diğeri gibi zarif görünmez. Ve bu çocukluklarından beri böyle, mizaçları bu. Değişecek şeyler değil kolay kolay.

Bu durum ben ve kardeşlerimde de kısmen var ama bence yetiştirilis de çok önemli daha çok baba ve dedeyle büyüdüm bir yerden başlamak istedim

Kadınlar icin ilmihâl okuyacaksınız o zaman, yani ne demek istediniz anlamadim. Islami zarafet nasil oluyor tam bir anlamı yok sanirim, tokalaşma diyosunuz ama iste bu açık kapali , kadin el vermeden kimse uzatmamali.
Tokalaşma sadece bir örnek ama maalesef kimse dikkat etmiyor. Ilmihal gibi değil aradigim yine de teşekkür ederim

Odun da denemez ama herkesin mizacı farklı. Ben sizin yerinizde olsam kendime bir rol model seçerim önce. Beğendiğim, hoşuma giden davranışlarını izlerim. Hareketlerini gözlemlerim. Ama işte üzgünüm sizi üzmek istemiyorum ama bu tip durumlar olmuyor pek. Belli yaşa gelmiş insanların üstüne uymuyor.
Haklı olabilirsiniz ama denemek lazım galiba

Bugün bir kez daha şaşırdım.İslami zarafet ne ola ki .Aydınlananlar aydinlanmayanları aydınlatırsa çok mes 'ud oluciiiim

Mesela herhangi biri ile karşılaşınca tokalaşmak nezaket ya da zerafet olabilir ama dinen karşı cins ile tokalaşmak uygun değil. Ama bu detaylar yüzünden konumun kapanmasını istemiyorum. Gerçekten bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum sadece.
Nezaketinizi tokalasmamakta degil, tokalasmayi reddetme biciminizde arayabilirsiniz. Islami zerafete islami kitaplari okuyarak baslayabilirsiniz. Peygamber efendimizin hayatini okuyun. Dinimizin gereklerini ogrenin. Hatice kubra tongar'i dinleyebilirsiniz. Cocuklarla ilgili konusma yapiyor ama kullandigi kelimeler bana cok zarif geliyor. Siir kitaplari okuyun. Sosyal medyada biraz aratirma yapin hosunuza giden insanlari takip edin. Bunlar isinize yarayabilir sanirim.
Biraz karisik oldu toparlayamadim kusura bakmayin. Umarim yazdiklarim size fikir verir.

Kitap simdi aklima gelmiyor, gelirse yazarim ama güzel kitap fikirleri verilmiş. Size özel mesaj atacağım.

Back
X