Kitap tavsiyesi

asfarovski

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013
7.362
14.472
448
Merhabalar,
Benimki de bana dert galiba...
Öz eleştiri yapınca zerafet konusunda eksiklerim olduğunu fark ettim ve bu tüm ilişkilerimde sorun oluyor... bunu fark ve kabul etmesi yeterince zamanımı aldı doğrusu.
Konyadayim. Bu konuda özel hoca ya da kurs var mı bilmiyorum Daha doğrusu araştırdım ama bulamadım. Eğer bildiğiniz kurs varsa daha hayırlı olacak gibi gerçi bütçe de baya problem ama neyse. Ama en azından kitap tavsiyesi olan olursa cidden minnettar olurum. Özellikle islami zerafet olursa temeli daha bi mutlu olurum.

Hadi bana da bi el atın güzel hanımlar

Merhabalar,
Benimki de bana dert galiba...
Öz eleştiri yapınca zerafet konusunda eksiklerim olduğunu fark ettim ve bu tüm ilişkilerimde sorun oluyor... bunu fark ve kabul etmesi yeterince zamanımı aldı doğrusu.
Konyadayim. Bu konuda özel hoca ya da kurs var mı bilmiyorum Daha doğrusu araştırdım ama bulamadım. Eğer bildiğiniz kurs varsa daha hayırlı olacak gibi gerçi bütçe de baya problem ama neyse. Ama en azından kitap tavsiyesi olan olursa cidden minnettar olurum. Özellikle islami zerafet olursa temeli daha bi mutlu olurum.

Hadi bana da bi el atın güzel hanımlar
Ben anlamadım islami zerafet nedir?

Anlamadınız tamam da neden herşeyi eleştirme derdindesiniz? Eğer bilmiyorsanız yorum yapmamak zor değil güzel insanlar. Bilen ne dediğimi anlayacaktır illaki. Burada da ekşi sözlük birseyi beğenmeme timi kuruldu iyice. Lütfen biraz anlayış lütfen biraz saygı....

Islami zerafet nedir bilemiyorum sanırım hoşgörü felan dmeek istiyorsunuz.. ama nurettin yıldızın kitaplarını önerebilirim.

Tavana bakıp İslami zerafet nasıl bişey ki diye düşündüm.cemalnur sargut gibi bişey mi. Kadın çok asil zarif hemde tasavvuf bilgini
Öyle biri gibi mi olmak istiyorsunuz
Bahsi geçen kişiyi bilmiyorum ama araştıracağım teşekkür ederim. Net biri gibi olmak değil demek istediğim daha doğrusu tam anlatamıyorum ama her halim tavrım erkek gibi ve bu gerçekten zarar veriyor tüm düşünce sistematiğim erkek gibi hatta

Anlamadınız tamam da neden herşeyi eleştirme derdindesiniz? Eğer bilmiyorsanız yorum yapmamak zor değil güzel insanlar. Bilen ne dediğimi anlayacaktır illaki. Burada da ekşi sözlük birseyi beğenmeme timi kuruldu iyice. Lütfen biraz anlayış lütfen biraz saygı....
Ben de konuya girdim, okudum ve merak ettim, bunu bilmeyip merak ediyor olmanın sakıncası nedir ki sizin açınızdan. Zarafet dediğimiz zariflik, incelik, nezaketse eğer bunun islama entegre halini ben de sizden öğrenmek isterim.

Bahsi geçen kişiyi bilmiyorum ama araştıracağım teşekkür ederim. Net biri gibi olmak değil demek istediğim daha doğrusu tam anlatamıyorum ama her halim tavrım erkek gibi ve bu gerçekten zarar veriyor tüm düşünce sistematiğim erkek gibi hatta
Anladım. Yanlış anlaşılacaksam özür dilerim şimdiden.. hanımefendi olmak istiyorsunuz sanırım. Erkek gibiyim dediğinize göre kaba tavırlarınız var sanırım. İlk çözümü kk dan uzak durmak. Zira burası edepli insanı bile zıvanadan çıkarır

Neyi kasdettiginizi tam anlayamadım açıkçası ama konuda İslami bir arayış varsa burası oraya pek uygun değil. Sizin açınızdan değil ama verilen cevaplar açısından söylüyorum bunu. Çok farklı noktalara itinayla çekilir çünkü bu konu.

Ben de konuya girdim, okudum ve merak ettim, bunu bilmeyip merak ediyor olmanın sakıncası nedir ki sizin açınızdan. Zarafet dediğimiz zariflik, incelik, nezaketse eğer bunun islama entegre halini ben de sizden öğrenmek isterim.
Mesela herhangi biri ile karşılaşınca tokalaşmak nezaket ya da zerafet olabilir ama dinen karşı cins ile tokalaşmak uygun değil. Ama bu detaylar yüzünden konumun kapanmasını istemiyorum. Gerçekten bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum sadece.

İslami zerafet?
Yani yapabileceğiniz sahbe eşlerinin hayatlarını okumak olabilir veya peygamberimizin kişilik karakter özellikleri ile ilgili kitaplar.
Olaylar karşısında çki tavırları ile ilgili olabilir.
Ama zerafet sonradan kazanılır mı?
Açıkcası hiç zarif değilimdir kodum mu oturturum mesela... Öyle Minnak bi kadın da değilim ondan galiba. Ayaklar bebek mezarı eller kürek. 😂😂
Bulursanız bana da deyin isimleri

Back
X