• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Beş Sevim Apartmanı bitti. @Geveze_kelebek bence beğenirsin demiştin ve haklı çıktın. Travmatik öykülerin olduğu bir kitap ve bilinç oyunlarının anlatılış şeklini beğendim.
Bende almistim kitabi henüz okumaya fırsatım olmadi ama çok merak ediyorum

1 seneden fazladır Bülbülü Öldürmek kitabını okuyorum, yuh artık bana ya, öeh... Resmen elimde süründü kitap yav.
Tabii 3 ayda bir, 20 sayfa okuyunca bitemedi gitti, ben de araya başka kitap sokmadım, ille de bu bitsin, sorna başka kitaba başlayayım derken... Neyse, şu aralar okuyorum yine kendisini. Çok değil, 70 sayfa falan kaldı. İnşallah gelecek yıla kadar bitecek. Utanıyorum artık Allahım :olamaz:
Sevemedin mi kitabi yoksa müsait olamadigindan dolayı mi okuyamadin merak ettim bende yakın zamanda okumayı düşünüyorum da

Sevemedin mi kitabi yoksa müsait olamadigindan dolayı mi okuyamadin merak ettim bende yakın zamanda okumayı düşünüyorum da

Sevemedim. Kitap ilerlemiyor. Çoluk çocuğun aktivitesini, düşüncesini okuyorsun ilk 250 sayfa. Son 70 sayfada falan nihayet dişe gelir olaylar oldu. Yılların kitabi, hiç eskimiyor kitapçılarda diye aldım, okumuş olmak için okuyorum. Son 30 sayfam kaldı, inşallah bugün yarın biter. :)

Sevemedim. Kitap ilerlemiyor. Çoluk çocuğun aktivitesini, düşüncesini okuyorsun ilk 250 sayfa. Son 70 sayfada falan nihayet dişe gelir olaylar oldu. Yılların kitabi, hiç eskimiyor kitapçılarda diye aldım, okumuş olmak için okuyorum. Son 30 sayfam kaldı, inşallah bugün yarın biter. :)
Kişisel zevkler burda devreye giriyor .. Topic olarak ortak okuma yapmıştık . hepimizin sevdiği kitaplar arasında mesela Bülbülü Öldürmek .. Hala favori kitaplarım arasında onu da öneririm. Sadece büyümek değil ırkçılık ,adalet ,denge yaşantıları da ele alınması beni çok etkilemişti . Sadece 2. Kitabında bu kitaptaki etkiyi bulamamıştım.

Günaydın iyi pazarlar baykuşlar ,

Selam Sahip Olmak ya da Olmak syf 133 kafam çok dolu ,okurken başka şeyler düşündüğümü farkedip tekrar başa dönüyorum. Çift dikiş ilerledigim icin yavaş gidiyor ama herkese tavsiye ettiğim ve henüz bitirmemiş olsam da şimdiden bir daha bir daha okumak istedigim bir kitap olduğuna karar verdim. Anlatım süreci içinde de bolca kaynak veriyor not tutup bakmak gerek esasında.
Arkadaşlar aranızda Aslı Erdoğan okumuş olan vr mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.
Kabuk Adam okudum bir tek. Biraz anartılmış bulsam da derinliği olan, güzel bir eser olduğunu düşünüyorum.

Tanıdım canım, avatarından tanıdım hem de, o musun diye de düşündüm kesin o dur dedim... :KK36::KK39:

Çok sevindim sizleri gördüğüme... Hoşbuldum...

İnşallah güzel kitap önerileriniz vardır...

Gerçi elimdeki kitapları bitirmem lazım önce, en son kitapları okuduğumdan beri birşey alamadım elime...

Hala Göze Göz Dişe Diş Diyen Kız'ı bitirme çabasındayım çünkü nedense serinin son kitabı beklentimi karşılamıyor... :63:

Daha farklı şeyler bekliyordum kitaptan, yine heyecanlı, yine merak uyandırıyor ama bitirme güdüsüyle bitirmeye çalışıyorum sanırım... :KK51:
Merhabalar hoşgeldin. Ben de anımsınıyorum bizim bir dönem üstümüzdün, deneyimlerine göre alışveriş yapardık. Hoşgeldin.

Ben kızımı anne karnında iken kaybettim normal doğum ile cansız bedenini doğurdum. Daha sonra bir bebeğimi daha kaybettim. Kürtaj ile aldılar. Rabbimin mucizesi bugün iki oğlum var. 2 buçuk ve 9 aylik. Zor günlerimde çocuğum olsun hiç kızmam bağırmam diyordum. Büyük oğlum tek çocukken ne kolaymış meğer. İkinci oğlumda olunca ve büyüdükçe kıskançlık çok zorluyor bizi. Bugün bitirdiğim kitap gerçekten hem teorik anlatıyor yaşananları hemde pratik öneriler sunuyor. Altı çizili cümlelerim çok. İnşallah ayrıca not etmek ve istifade etmek istiyorum.

Hatice Kübra Tongar
Kardeş kardeş

Fotoğraf eklemeye çalıştım ama olmadı ?

Öncelikle kayıpların için başın sağolsun. Benim de iki kızım var büyüğü 2 yaşında miniği 8.5 aylık. Tek çocuk balayı resmen bence de:KK49:
Hatice Kübtira Tongar ın o kitabını gördüm ama biraz önyarfılıyım yazara karşı. Okuduğum yoru lardan çok etkilendim galiba.

Kişisel zevkler burda devreye giriyor .. Topic olarak ortak okuma yapmıştık . hepimizin sevdiği kitaplar arasında mesela Bülbülü Öldürmek .. Hala favori kitaplarım arasında onu da öneririm. Sadece büyümek değil ırkçılık ,adalet ,denge yaşantıları da ele alınması beni çok etkilemişti . Sadece 2. Kitabında bu kitaptaki etkiyi bulamamıştım.

Günaydın iyi pazarlar baykuşlar ,

Evet, orası da öyle ama bu kitabın hikayesi, gidişatı beni çok bunalttı. Gerçekten zevk meselesi.

1 seneden fazladır Bülbülü Öldürmek kitabını okuyorum, yuh artık bana ya, öeh... Resmen elimde süründü kitap yav.
Tabii 3 ayda bir, 20 sayfa okuyunca bitemedi gitti, ben de araya başka kitap sokmadım, ille de bu bitsin, sorna başka kitaba başlayayım derken... Neyse, şu aralar okuyorum yine kendisini. Çok değil, 70 sayfa falan kaldı. İnşallah gelecek yıla kadar bitecek. Utanıyorum artık Allahım :olamaz:
Günde 1 sayfa okusaydınız biterdi şimdi çoktan. Kitap okuma performansınız pek bizim konumuza uygun görünmüyor.

Herkese iyi pazarlar
1 haftadır Tolstoy'un Diriliş'ini okuyorum, kitap hakkında yorumları okumadan başlamıştım, hiç beklediğim gibi değilmiş. Diriliş denince sanki savaş vs. çağrışımlar olmuştu kafamda ama bu kitapta savaşın aksine vicdan, adalet gibi kavramlar işlenmiş. Rusyadaki komünist ruhu kitabın başkahramanında gördüm. Bu okuduğum ikinci Tolstoy kitabı. İlki Anna Karanina'ydı.Her iki kitapta da olaylar önce pembe dizi gibi başlayıp daha sonra felsefeye bağlanıyor. Dirilişte son 100-150 sayfam kaldı.

Back