How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ramazan dolayısıyla okumalarıma biraz yavaşladı.
Bir kitap bitmeden diğerine hayatta başlamadım eskiden.
Bugün elimde 3 kitap var :))
Talha Uğurluel Kudüs
İhsan Şenocak Bir mekteptir oruç
Hatice Kübra Tongar Kardeş Kardeş
Bu sene ilk defa Kocaeli kitap fuarına gidip yazarlar ile tanışma şansımız oldu bu arada şimdiden bir daha ki seneyi heyecanla bekliyorum

Kuşlar Yasına Gider bitti. Hasan Ali Toptaş kitapları bana çok kasvetli geliyor. ilk sayfasından itibaren kitabın içine giriyorum ve birebir yaşıyormuşum gibi. O yüzden psikolojim iyiyken okumam lazım.
Yeni kitabım Yaban Koyununun İzinde

Kitabı bitirdim.

Okumamış olanlar için aşağıdaki seriyi tavsiye ederim... Ancak son 2 kitaptan ilk 3 kitaptan alacağınız tadı almayabilirsiniz. sebebine gelince yazar değişiyor. İlk yazar Stieg Larsson, son iki kitabı yazan ise David Lagercrantz.
İlk yazar vefat edince, onun ardında kalan notlardan yola çıkarak seri ilerliyor.

Ancak bir spoiler vermek isterim - hikaye son bulmuyor!
En son kitabı okuduktan sonra - siz de aynı fikre katılacaksınızdır - bir hatta 2 öykü daha çıkar diye düşünüyorum.
Zorlama olur belki biraz, ancak askıda kalan çok konu var.

Film yapsınlar seriyi bence.
İlk kitabı film oldu, ancak diğerleri çekilmedi... Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, Grinin Elli Tonu, vs. gibi aklıma gelmeyen bir çok kitabın nasıl film yapılarak başarıya ulaştığı malum... Bence çok başarı getirebilecek bir film serisi olur... Şahsi fikrim tabii...

DQiMpfRWkAEl32s.jpg

2-3 kitabını okudum ama en çok Kabuk Adam ı beğendim. İlk onu okumuştum zaten. Bir de bu kitabını “Bir Küçük Eylül Meselesi” filmine benzettim. Daha doğrusu filmi sonradan izlediğim için filmi kitaba benzettim
Merak ettigim bir yazar fizik doktorasini birakip yazarliga gecmis diye okydum bayagi ilginc geldi.

Kitabı bitirdim.

Okumamış olanlar için aşağıdaki seriyi tavsiye ederim... Ancak son 2 kitaptan ilk 3 kitaptan alacağınız tadı almayabilirsiniz. sebebine gelince yazar değişiyor. İlk yazar Stieg Larsson, son iki kitabı yazan ise David Lagercrantz.
İlk yazar vefat edince, onun ardında kalan notlardan yola çıkarak seri ilerliyor.

Ancak bir spoiler vermek isterim - hikaye son bulmuyor!
En son kitabı okuduktan sonra - siz de aynı fikre katılacaksınızdır - bir hatta 2 öykü daha çıkar diye düşünüyorum.
Zorlama olur belki biraz, ancak askıda kalan çok konu var.

Film yapsınlar seriyi bence.
İlk kitabı film oldu, ancak diğerleri çekilmedi... Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, Grinin Elli Tonu, vs. gibi aklıma gelmeyen bir çok kitabın nasıl film yapılarak başarıya ulaştığı malum... Bence çok başarı getirebilecek bir film serisi olur... Şahsi fikrim tabii...

DQiMpfRWkAEl32s.jpg

Ben Larsson hayraniyim 4. Kitaptaki kurgu da ondan mirasdi bence, Lagercrantz sadece toparladi. 5. Kitabi da olumlu yorumlar ile aldim ama beklentimi düsük tutuyorum.

Ben Larsson hayraniyim 4. Kitaptaki kurgu da ondan mirasdi bence, Lagercrantz sadece toparladi. 5. Kitabi da olumlu yorumlar ile aldim ama beklentimi düsük tutuyorum.

Larsson efsane bence...
Bu kadar kitap okudum, onun anlatımı kadar güzeli nadir rastlanır.

5. kitap fena değil kafayı toparlayarak okumak gerektiriyor.
Lagercrantz'de aslında bir gazeteci ve özellikle suç araştırmacısı olması bir artı bence.
Aynı tadı yakalayamamakla beraber, yine de başarısız denilecek bir roman çıkmamış ortaya.
Konudan sapmamış, bağlantıları güzel.. Ana konu karakter ve konu yapısına bağlı kalmış.

Tek üzüldüğüm nokta, 4. kitaptan sonra bende oluşan "eee şimdi ne olacak" sorusu 5. kitap sonrasında oluşmadı.
Kafamda oluşan tek şey "kahretmesin devamı gelecek bunun belli ama okunabilecek bir devam mı olacak acaba" oldu...

Öyle ya da böyle bir kitap ve hatta 2 kitap bile çıkar dediğim noktada, çıkarsa, kesin alır okurum...
Larsson'dan daha çok sanırım Salender hayranıyım... Gizlemeyeceğim... :)

Evet, 9 günlük bebeğim var, şuan tek okuyabildiğim tarz bu
Emzirme zamanı okumak ayrı bi keyifli
Maşallah tecrübe ile sabit bebek doğduktan sonra herkes her şeyi senden daha iyi biliyor olacak sen yine de kendi doğruların yaşa :)

Ben kızımı anne karnında iken kaybettim normal doğum ile cansız bedenini doğurdum. Daha sonra bir bebeğimi daha kaybettim. Kürtaj ile aldılar. Rabbimin mucizesi bugün iki oğlum var. 2 buçuk ve 9 aylik. Zor günlerimde çocuğum olsun hiç kızmam bağırmam diyordum. Büyük oğlum tek çocukken ne kolaymış meğer. İkinci oğlumda olunca ve büyüdükçe kıskançlık çok zorluyor bizi. Bugün bitirdiğim kitap gerçekten hem teorik anlatıyor yaşananları hemde pratik öneriler sunuyor. Altı çizili cümlelerim çok. İnşallah ayrıca not etmek ve istifade etmek istiyorum.

Hatice Kübra Tongar
Kardeş kardeş

Fotoğraf eklemeye çalıştım ama olmadı ?

Back