• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Merhaba arkadaşlar,
Cumadan beri yoğunluk yoğunluk. c.tesi temizlik vardı o kadar az şey yapmama rağmen çok yorulmuşum, eve temizlik yardımına gelen abla ve kardeşlerimizin hakkını nasıl öderiz bilemiyorum Allah onları sağlığından etmeyip rahat yüzü göstersin. Genelde annem eşlik ediyordu o kardeşimize ama c.tesi ben de olmak istedim ve buzdağının görünmeyen yüzünü gördüm , pırlantanın elde edilişini görmüş gibi etkilendim bırak ben yapıyım diyesim geldi kaç kere :KK43:
Tabi bu süre içerisinde hiç okumadım bu kitaba ( Karanlığın Sol Eli) çok yanlış bir zamanda başlamışım ve haksızlık ettim minerva1988 minerva1988 valla utanıyorum.
C.tesi akşam The Theory Of Everything' i izledim sanırım _meLinDa_ _meLinDa_ cığımın önerisiydi tlfna ekran görüntüsü almışım. ,Çok duygulandım, film gerçekten çok çok iyi oyunculuklar da keza öyle. İzmir' de rahmetliye lokma döktürdükleri kadar var gerçekten. Hayatta en sevdiğim üç bilim adamından biridir kendisi. Teşkkür ederim _meLinDa_ _meLinDa_ bu güzel önerin için.

kızlar bildirim topiğine ay ay değilde 2018 in tamamını yazarak ilerlesek daha kolay olmaz mı ? saymaya, tabloya gerekte kalmaz. Mesela: 2018
20) Ejderha Dövmeli Kız şeklinde.
aslında baya iyi fikir.

Marcel Proust__Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde bitti.

Ihlamura batırılan bir madlenle başlayan geçmişe yolculuğa bu kitapla ağır adımlarla devam ediyorsunuz. Kayıp Zamanın İzinde serisinin ikinci kitabını okurken hem geçmişin ayak izlerinin üzerinden tekrardan geçiyorsunuz hem de size kapılarını açan bu geçmişin büyülü dünyasında kendinizi kaybediyorsunuz. Kimi an geliyor sizde kendinizi yatağınıza atıp boş gözlerle tavanı seyredip zihninizde olur olmaz düşüncelere ev sahipliği yapıyorsunuz, kimi an geliyor duvarlar üstünüze geliyor kendinizi sokağa atıp sakinleşmek adına uzun yürüyüşler yapıyorsunuz, bazı zamanlarınız oluyor ki hiç bitmesini istemeyip kültürel faaliyetlere eşlik edip ruhunuzu doyuruyorsunuz. Kısacası anlatıcıyla aranızda öyle bir gönül bağı kuruyorsunuz ki onun hayatında gelişen olaylar karşısındaki düşüncelerine olumlu-olumsuz yorumlar yapıp onun sırdaşı oluyorsunuz.

Kitabı okurken aklıma gelen ilk şey ismin halleri oldu, şöyle ki bu kitap bana aşkın, sevginin 5 halini de yaşattı. Örneğin, yeri geldi yalın halini gördüm, karakterlerin içinde bulunduğu duyguları ifade edişindeki saflık, kendilerine bile itiraf edemeyişleri, çocuksu davranışları, hislerinin doğruluğunu tartışmaları, ebeveynlerine dair söylemek isteyip de söyleyemedikleri duyguları vs. yeri geldi yönelme halini yaşadık beraber, hislerin iyice açığa çıkması, dile gelme çabası, somutlaştırdığı hisleri sahibine sunmaya çalışması. Hiç istemesek de ayrılma hallerini de yaşadık, duygu dünyalarındaki süt liman hallere tanık olduğumuz gibi kopan fırtınalara da tanıklık ettik, başka kentlere rotamızı çevirdik.

Aşkı, mutluluğu, mutsuzluğu, kıskançlığı, insan ilişkilerini, hayal kırıklıklarını ve yaşadığımız bunlar gibi bir sürü duyguyu inci gibi dizilmiş kelimeler aracılığıyla okuma zevkine sahip oluyorsunuz. Altını çizdiğim onca cümleye rağmen çizilmeyi bekleyen bir o kadar daha güzel benzetmelerin olduğu nadir kitaplardan. Cümlelerin uzunluğu sağ olsun bir başlıyordum çizmeye bir bakmışım sayfa sonuna gelmişim. :)

Yazarda bir sevdiğim özellikle de birçok cümlenin ardından ilerde göreceğiniz gibi ya da aslında şöyle olacak diyerek sizi ilerisi için hazırlaması ve bir o kadar da merak tohumlarını aklınıza ekmesi. Sürpriz bozucu gibi gözükse de aksine acaba nasıl yazar bunu ifade edecek, hangi güzel cümlelerle karşımıza çıkacak diye düşünmeden edilmiyor. En azından benim için öyle :)

Son olarak yine belirtmeden geçemeyeceğim, çevirmeni takdir etmeden geçtiğim sayfa olmadı resmen, böyle zorlu bir eserin hakkını fazlasıyla vermiş. Ben okurken bazen kopup giderken başka dünyalara o birbiri ardına bağlamış o güzel duygu yüklü cümleleri. :)

Bu kitapla yolculuğuma kısa mola verdim ama 3. kitapla en kısa zamanda tekrardan yola çıkacağım, çok heyecanlıyım.
Yorumlarını iç dünyanın güzelliğini seveyim senin fıstık.

Bu kadın bana çok ilginç geliyor . Kitaptan sonra alırım yorumunu
bana da paragöz geliyor. Teyzem çok okuyordu onu sorayım yorumlarını.

Hayırlı pazarlar.

Kızlarla hastayız biz kitap falan yalan oldu yani giremedim de buraya. Biraz iyi gibiyiz 2001:Bir Uzay Destanı na başlıyorum inşallah ufaktan.
Acil şifalar canım.

Merhaba kızlar
Cumadan beri hem çocuklar hem ben hastayız. Sandalyeleri de boyamaya başlamış bulundum. Hiç kitap okuamıyorum Frankenstein yarısına ladar okumuştum orda kaldı.
_Lavin_ _Lavin_ geçmiş olsun canım.
kalinkaselin kalinkaselin çok uğraştın canım ellerine sağlık emeğine sağlık.
Acil şifalar canım.

İyi haftalar hepimize..
1 hafta gezdim, eğlendim, dinlendim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Ben de, eşim de, çocuğum da çok mutlu döndük evimize.
Tabi ki kitap okuyamadım, aslında okumamayı tercih ettim, nefes almak, vakti değerlendirmek istedim.
Sadece elimdekiler bitti ve araya minik bir Ahmet Şefik İzgören - Avucunuzdaki Kelebek kitabını sıkıştırdım.

Mina Urgan- Bi Dinozorun Gezileri devam ediyor. Başına oturamıyorum bir türlü. Anılar kitabı kadar beğenmedim. Çok sık geçiş yapıyor kitaplar arasında. Ama bitireceğim inşallah.

Şimdi geçmişi okuyacağım. Herkese bol bol mutluluk diliyorum.

Merhaba
Bugün acayip bir iç sıkıntısı var bende. Kalbim sıkışıyor, nefes alamıyorum.

Metin Hara Dem kitabını bitirdim. Adamın dilini seviyorum. Anlattığı hikayeler hoşuma gidiyor.

Yeni kitabım “30 milyon kelime”
İsmini doğru yazdım mı emin değilim

Merhaba kızlar
Cumadan beri hem çocuklar hem ben hastayız. Sandalyeleri de boyamaya başlamış bulundum. Hiç kitap okuamıyorum Frankenstein yarısına ladar okumuştum orda kaldı.

Çok geçmiş olsun canım

Merhaba

Metin Hara Dem kitabını bitirdim. Adamın dilini seviyorum. Anlattığı hikayeler hoşuma gidiyor.

Hayır olsun

Merhaba

hayırdır inşallah. Olumlama, dua ve topraklama yapsan?

Merhaba

30 milyon kelimeyi seveceğini umuyorum. Faydalı olmasını dilerim. :)

Herkese Merhaba...En Büyük TÜRKİYE
Yavuz Bahadıroğlu - Osmanlı Sarayları, Saray Hayatı ve Harem
sayfa...50
Kizlar bildirim listesinin kaldırılmasını talep ediyorum...
KalinkaSelin, bugüne kadar yaptıkların için teşekkür ederim. Hakkını helal et.
Bence "Bildirim Konusu" olmasa bile olur.
VEYA
Arkadaşların dediği gibi yıllık da yazabiliriz. Bana göre fark etmez ben zaten yıllardır kendi listemi tutuyorum.
Merhaba hanimlar,
Araf bitti.

yeni kitabim:

Müptezeller / Emrah Serbes
sayfa - 38

kalinkaselin kalinkaselin hersey icin tesekkür ederim,emegine saglik, hakkini helal et :KK200:

Sabah, büyük kizim kahvaltiya yardim ederken keskin bir bicakla bir seyler kesiyordu. " Ver bakayim onu, simdi elini keseceksin " diyerek artistik bir hareketle bicagi elinden aldim. "Bak söyle keseceksin" derken , basparmagimin deri kismini 2 cm uzunlugunda kesiverdim. Kani cok zor durdu. Sakarlik yapan kizimin kime cektigi iyice tescillendi:oops::oops:
Hayatın Anlamı geçmiş olsun. :KK43:

iyi akşamlar baykuşlar
kalinkaselin kalinkaselin canım çok haklısın onca iş arasında listeye vakit ayırmak çok zor
aylık liste olmaması bu külfeti kaldıracak:KK54:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ama bildirim sayfasında yine SADECE BİLDİRİM yapalım arkadaşlar kişisel takip etmek zor olur diğer türlü
ÖNERİ VE TAVSİYELERİMİZİ buradan yapalım yine
Loliss arkadaşıma katılıyorum.
Merhabalar ben sizler gibi kitap okumayı çok seviyorum ve aranıza katılmak istiyorum
O halde aramıza hoş geldiniz.
Hayırlı pazarlar.

Kızlarla hastayız biz kitap falan yalan oldu yani giremedim de buraya. Biraz iyi gibiyiz 2001:Bir Uzay Destanı na başlıyorum inşallah ufaktan.

Merhaba kızlar
Lavin ve Cassandra geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Ayrıca herkese 'hayır'lı kandiller dilerim.
http://www.habername.com/yazi-adnan-zeki-biyik-hangi-kandil-hangi-berat-11673.htm
:KK9::super:

selamlar
herkese hayırlı kandiller diliyorum. bildirim listesi artık olamayacak demişsiniz, çok yorucu bir iş kalinkaselin kalinkaselin bugüne kadar çok emeğin geçti bize, hakkını helal et canım :KK200:

bildirim de yapayım; Nermin Yıldırım Dokunmadan bitti. Kadının zekasına, ince esprilerine, hikayeyi kurgulayışına hayranım, bütün kitaplarını okuyasım var.

Yeni kitabıma ise henüz karar vermedim.

Selam kızlar, hayırlı kandiller
Hastalara da acil şifalar
gülün adı 300 e geldim, olaylar 300 den sonra biraz daha akacak demişti kalinkaselin kalinkaselin im onu bekliyorum sabırla :KK45:

Sabah beni asla bırakma kitabının filmini izledim
Kitabı okuduktan sonra izlemek güzel oldu, kitabı da beğenmiştim filmini de sevdim

Tesekkur ederim
Bende şu anda 3 kitabi beraber okuyorum vadideki zambak 288. Sayfadayim
Eroinle dans 70. Sayfadayim
Momo yu pdf olarak okuyorum o yuzden yavaş gidiyor 98.sayfadayim onda da
Bu ay içinde yarin kitaplarimi tamamlayacagim herkese keyifli okumalar dilerim

Back