Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥


Orta okul yıllarındayken bir komşumuz vardı,benim okumam hoşuna giderdi.Bir gün dedi ki rahmetli eşimin çok kitabı var onları sana getireyim.Eşi çok genç yaşta vefat etmiş bir imammış,çok okurmuş.Kadın da saklamış kitaplarını uzun süre.
Kutuyla bir gün getirdi tüm kitaplarını (kadının bacağı sakattı hem de o haliyle getirmişti)Kitaplara çok sevindim ama o vakit getirdiği kitapların ne kadar değerli olduğunu ne kadar özenle seçilmiş olduğunu anlayamamıştım.O zamanlar internet falan da yok yazar hakkında bilgi bile toplayamıyorduk,yakında kütüphanemiz yoktu.
Aldığım bütün kitapları okudum,meğer rahmetli zamanın en iyi kitaplarını toplamış,şuan bir çoğunun basımı yok.
Sefiller,İnsanlık Suçu,Meyhane,Amber,Kaptanlar ve Krallar,Palyaço ve Germinal..
Germinal'in hatta adı bile farklıydı eski basımında Tohum Yeşerince olması gerekiyor.Kalbime bir bıçak gibi saplanmıştı kitap.20 li yaşlarda yurt dışına çıkmak zorunda kaldım,5 yıl sonra döndüğümde kitaplarımın çoğunu bulamadım
Geçen eşimle konuşurken kitabı anlattım adını zaten çoktan unutmuşum,eşim o kitabın adı Germinal dedi.
Yıllardır aklımdan çıkmayan bir kitaptır
Bugün pazartesi,sendrom sahibi olmam gerekirken neden bu duygusallığım?

İyi okumalar dilerim.
 
benim eşim de tarihi ve siyasi okur ama benim istediğim tümm kitapları alır o yüzden memnunum ben de çocuklarda bizde görünce benim kitabım diyorlar inş alışkanlık olacak onlarda da
 
ünideyken okumuştum çok beğenmiştim
 
germinalın Türkçe anlamı yeşermek diye biliyorum ben de
 
Merhaba,

1938 Son Yıl'da 237. sayfadayım. Birazdan okurum az daha, çok hoşuma gitti. Her ne kadar Ata'mın hayatına dair birçok kitap okusam da yine bilmediğim bir şeylere rastlıyorum, bu da daha çok hoşuma gidiyor, bakalım daha nelerle karşılayacağım, merak ediyorum.

Dünyayı Değiştiren Kadınlar 47. sayfadayım. Yavaş ilerliyorum bunda, her gün 2 kişiyi okuyorum, dili biraz ağır ilerliyor, yazı karakteri de bit kadar, gözümü ağrıtıyor, kaleme alınan kadınlar 17-18. yy'da yaşamış, siyasi, edebi, sosyal yönden iz bırakmış ama ne yazık ki çoğunu tanımadığım kişiler. Okudukça aydınlanma yaşıyorum. Kitaplığın derinliklerinden çıktı, iyi oldu.

Cicoretti Germinal'e loliss başladı, ben ve _meLinDa_ da okuyacağız inşallah, en kısa zamanda katılacağım, elimdekileri bitireyim de, başka birileri var mıydı bilmiyorum, benim bilgi bu kadar.
Ek: Aaa sevdicekim de vardı sanki, şimdi geldi aklıma, DonukPudra okuyacaktın değil mi ?
 
Son düzenleme:

Tamamdır bende yarın başlayabilirim
 
günaydın
iyi haftalar
Çavdar Tarlasında Çocuklar kitabını mart ayı içinde bitirdim fakat telefonum bozuldu buraya yazamadım. sonrasında Mihail Bulgakov Genç Bir Doktorun Anıları kitabına başladım sayfa 45 deyim daha başlarda olmama rağmen çok beğendim.
herkese keyifli okumalar dilerim.
 
30 milyon kelimeyi ekledim listeme :))
çok duygulandım çok güzel bir armağan almışsın Allah rahmet eylesin kitapların sahibine canım

Ben bugün başlıcam inşallah. Çok hevesliyim.

1000kitap çok güzel oldu ya sizlerin yorumlarıyla baya okunacak listeme kitap ekledim :)
o liste sürekli kabarıyor değil mi :)))
 
ben okuyacağım canım ama biraz zamanı var
 
Yazdıklarından çok etkilendim. 6 aylıktan beri kızıma kitaplar alıyorum parçalanmaktan öteye gitmiyor. Son 2 aydır daha iyi 2-3 dk da olsa dinliyor okuduklarımı. 23 aylık dede,nene,baba, dur, yok kullanıdığı kelimeler bu kadar. Dil gelişimini desteklemek için her yolu denedim, kardeşi var annem-babam var evde her gün dışarı çıkıyor sosyal olarak tüm gün kısıtlı değil yani ama dil gelişimi çok zayıf. Bu kitabı da edineyim.
 

Beğendiğine çok sevindim canım. Ben 2. kitabı ilkiyle sipariş vermiştim o yüzden hazır bekliyorum, 3.yü de bu ay içinde sipariş veririm. Böyle böyle serinin sonu gelecek bence, inanıyorum.
 
Anne Frank' in Hatıra Defteri bitti. Etkilendiğim bir kitaptı.
1000k daki yorumumu buraya da paylaşayım:
İtiraf etmeliyim ki ilk başlarda bunun bir kurgu olabileceğini düşündüm malum 2. Dünya savaşı ve yaşanan yahudi soykırımı ile ilgili hikayeler insanların hassas noktaları olan masumların katledilişini dolaylı ya da direk olarak anlattıklarından hep ilgi çekici olmuştur. Ben ise bundan sıkıldım sebebi dünyada yaşanan tek vahşetin veya soy kırımın bu olmamasına rağmen gözümüze sokulanın bu oluşudur.
İyi bir okur olmaya çalışan biri olarak önyargılarımı yenip kitabı objektif bir şekilde okumayı öğrendiğimi söyleyebilirim bu yüzden kendimi nötrleyerek okumaya başladım.
Sevgili Anne Frank' in başına geleceği bile bile hayallerini okumak gönlümü sızlattı. Anne' nin yazdığı değerlendirmeleri çoğunlukla da kendine getirdiği eleştirileri keyifle okudum.
Spoiler: Her insanın gece yatmadan önce kendinin iyi ve kötü yanlarını, yaptıklarını değerlendirse dünyada bu kadar kötülüğün kalmayacağını düşünmesi gerçekten kendisininde söylediği gibi yaşadıklarının onu çok olgunlaştırdığını gösteriyor.
,
Bu cıvıl cıvıl genç kızın hayallerinin gerçekleştiğini bir yazar olduğnu görmesini dilerim.

Kızlar 1000 kitaba üye oldum ben de ama nasıl kütüphane oluşturacağım?
canım ben arama butonundan kitapları yazıp tek tek ekliyorum, biraz uzun sürüuor her gün aklıma geldikçe ekliyorum, karışıklık olmasın diye daha evvelden okudugum kitapları bu yıl harıcındeki yıllara dağıtıyorum. Yıl sonunda okudugum kitap sayısını tespit etmek adına.
kullanıcı adın ne? ekleyeyim seni
 
Koalina olarak açtım yine ama okudum veya okuyacağım olarak ekleniyor. Kitaplık olarak bir şey oluşturamadım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…