Geçmiş olsun canım. Önemli bişeyin yoktur inşallah?
Bir kitabın dizisi ya da filmi yapıldıysa kitap satışları düşer gibi geliyor bana. İzleyip kolay yoldan hap niyetine bilgileri(!) kafaya sokmak varken okumakla neden uğraşılsın? Ki zaten bu yüzden bence herkes okumasın gerek yok, okuyanların bir farkı olmalı :)
Ben fi-çi-pi serisini ilk çıktığı zaman okumuştum. Azra Kohen’in yazarlığını da nacizane zevkimle beğeniyorum. Aeden okumak istediğim kitaplardan mesela, ama diziyi ilk duyunca daha doğrusu oyuncuları görünce kafamdaki hayalle hiç bağdaştıramadım o yüzden de izlemedim. Dün akşam tv de denk gelince bir süre baktım ve oyunculukları da hayallerimle bağdaşmamış onu gördüm :)
Şahsi fikrim Azra Kohen için prim yapmanın önemli olduğu doğrultusunda. Serinin son kitabı Çi ilk yazıldığında yaklaşık 200 sayfa civarıymış, ilk 2 kitap tutunca yayınevi kitabın sayfa sayısını arttırmasını istemiş yazardan, o da yayınevini kırmamış kitap 500küsür sayfaydı. Okurken dedim ki “amma çok tekrar etmiş kendini ve resmen uzatmış, ilk kitaplar böyle değildi”. Sonradan da bu dediğim bilgiye ulaştım zaten. Dolayısıyla reklam ve prim önemli demek ki, iyisi kötüsü de olmaz zaten :)
Velhasıl kelam çok iyi bir okuyucu olarak görmüyorum kendimi, her ne kadar son dönemin fantastik aşk temalı kitaplarına alışamasam da dönem dönem romantik tabir edilen kitapları okudum, ara sıra okumaya da devam ederim sanırım. He bunun sebebi de ben kendimi bildim bileli kitap okuyorum, hep aynı tür kitapları maalesef okuyamıyorum ki bu da iyi bir okuyucu değilim dediğim kısım işte. Kafam doluyken, mutsuzken, vakit sıkıntısı çekiyorken vs çerezlik dediğimiz bu kitaplar belki 25 yıldır devam eden okuma alışkanlığımı devam ettirmemi sağlıyor. Gönül ister ki aralıksız tüm Yaşar Kemal kitaplarını okuyayım ama kapasitem o kadar yok maalesef :)
Tam bir ikizler burcu olarak ordan oraya konulara girdim yazdım durdum. Affola der yazıma burda son veririm :))