• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Merhaba,ara ara okunanları,kitap tavsiyelerini değerlendirmek için,takip ediyorum burda paylaşılanları.Düzenli okuyamayacağımı düşündüğüm için aranıza katılamamıştım paylaşım yaparak.Şimdi bu aralar eski okuma hızıma tekrar kavuşabilme çalışmaları yapıyorum.Burası benim için iyi olur zannımca.İnce memed 4.cildine başladım.Ondan devam edeceğim.

"Klinik Görüşme: Psikolojik Değerlendirme Esasları" bitti. Üstlerini fosforlu kalemlerle çize çize, gayet verimli bir şekilde okudum, işyerindeki kitaplığıma yerleştirdim. Aktif bir şekilde yararlanacağım zamanlar da gelir umarım. :) Sipariş ettiğim kitaplar elime ulaşınca yeni kitabımı okumaya başlayacağım.

İyi akşamlar canlar,
Wigan İskelesi Yolu bitti. Sosyalist düşüncenin neden çuvalladığına dair 'bence' oldukça yerinde tespitlerle dolu bir kitaptı. Günümüz Türkiye'sinde de sıkça gözlemlediğim ve Orwell'in de ta 1900lü yıllarda yazdığı gibi devam eden tavırlara ışık tutmuş nedenini nasılını ve çözüm yollarını göstermiştir yazar. Sosyalistlerin ve/veya sosyalizmi savunanların oldukça büyük bir kısmına eleştiri getirmiş bu kitapta. Bahsi geçen ingiliz toplumu olsa da okurken aslında bizde dahi olan sosyal sınıflardan ve bireylerin nasıl da ait oldukları sınıflarından tüm sosyalist düşüncelerine rağmen kopamadığını emekçinin yanında geçinen ve bu yönde bol bol söylem yapsa da emekçilerle vakit geçirmekten kaçınan onlara tepeden bakanlardan bahsetmiş. Kendinden ve geçmişinde de bu eleştirdiği tavırlara sahip oluşundan bahsetmiş. Klişeleşmiş 'kapitalist', 'proleterya', 'mülksüzleştirenlerin mülksüzleştirilmesi' gibi kelimeleri dillere pelesenk etmek yerine sosyal bakımdan aynı gemide olan düşük ve güvensiz gelirli kişileri bir çatı altında toplayarak ve bunu sadece kol işçisi diye bahsettiği hepimizin kafasında oluşturulmuş tipik imge olan baretli, kirli tulumlu işçi yerine aynı zorluklarla yaşamını sürdüren katipler, tezgahtarlar, öğretmenler vs. de katarak sosyalist hareketin başarılı olabileceğinden bahsetmiş.
Kitaptan alıntıladığım bir cümle şöyle ;
''Gerçek şudur ki devrim kendine soyalist diyen birçok insan için birliktelik kurmak istedikleri bir kitle hareketi değil ‘’bizim’’ – zeki olanların- ‘’onlara’’ _ alt tabakalara_ dayatacağı bir dizi reformdur.''
Başlarda çok keyifle gitmedi çünkü para hesapları vardı şilin pound vs bunlar benim kafamda bir fikir oluşturmadığı için sıkıldım ama tespitleri, eleştirileri, çözüm önerileri kısımlarını ki kitabın büyük kısmı bunlardan oluşuyor keyifle okudum. ( Bu kitabı okurken aklıma sık sık Baldırıçıplak Hayırseverler kitabı geldi sanki bribrinin devamı niteliğindeydi yazarları farklı olmasına rağmen.)
Katılmadığım daha doğrusu abartılı gördüğüm makineleşme ile ilgili olan kısımdı belki o dönemdeki insanlarım makineleşmeye yaklaşımıyla alakalı olabilir bu. Sosyalizmle makineleşmeyi birbirine bağlı tutmus fazlaca bunu anlamadım. Sonuçta makineleşmenin kaçınılmaz olduğu fikri elbette bizim yaşayarak gördüğümüz bir gerçek.

Sevgili arkadaşlarım biraz uzun oldu kusura bakmayın.

İyi akşamlar canlar,
Wigan İskelesi Yolu bitti. Sosyalist düşüncenin neden çuvalladığına dair 'bence' oldukça yerinde tespitlerle dolu bir kitaptı. Günümüz Türkiye'sinde de sıkça gözlemlediğim ve Orwell'in de ta 1900lü yıllarda yazdığı gibi devam eden tavırlara ışık tutmuş nedenini nasılını ve çözüm yollarını göstermiştir yazar. Sosyalistlerin ve/veya sosyalizmi savunanların oldukça büyük bir kısmına eleştiri getirmiş bu kitapta. Bahsi geçen ingiliz toplumu olsa da okurken aslında bizde dahi olan sosyal sınıflardan ve bireylerin nasıl da ait oldukları sınıflarından tüm sosyalist düşüncelerine rağmen kopamadığını emekçinin yanında geçinen ve bu yönde bol bol söylem yapsa da emekçilerle vakit geçirmekten kaçınan onlara tepeden bakanlardan bahsetmiş. Kendinden ve geçmişinde de bu eleştirdiği tavırlara sahip oluşundan bahsetmiş. Klişeleşmiş 'kapitalist', 'proleterya', 'mülksüzleştirenlerin mülksüzleştirilmesi' gibi kelimeleri dillere pelesenk etmek yerine sosyal bakımdan aynı gemide olan düşük ve güvensiz gelirli kişileri bir çatı altında toplayarak ve bunu sadece kol işçisi diye bahsettiği hepimizin kafasında oluşturulmuş tipik imge olan baretli, kirli tulumlu işçi yerine aynı zorluklarla yaşamını sürdüren katipler, tezgahtarlar, öğretmenler vs. de katarak sosyalist hareketin başarılı olabileceğinden bahsetmiş.
Kitaptan alıntıladığım bir cümle şöyle ;
''Gerçek şudur ki devrim kendine soyalist diyen birçok insan için birliktelik kurmak istedikleri bir kitle hareketi değil ‘’bizim’’ – zeki olanların- ‘’onlara’’ _ alt tabakalara_ dayatacağı bir dizi reformdur.''
Başlarda çok keyifle gitmedi çünkü para hesapları vardı şilin pound vs bunlar benim kafamda bir fikir oluşturmadığı için sıkıldım ama tespitleri, eleştirileri, çözüm önerileri kısımlarını ki kitabın büyük kısmı bunlardan oluşuyor keyifle okudum. ( Bu kitabı okurken aklıma sık sık Baldırıçıplak Hayırseverler kitabı geldi sanki bribrinin devamı niteliğindeydi yazarları farklı olmasına rağmen.)
Katılmadığım daha doğrusu abartılı gördüğüm makineleşme ile ilgili olan kısımdı belki o dönemdeki insanlarım makineleşmeye yaklaşımıyla alakalı olabilir bu. Sosyalizmle makineleşmeyi birbirine bağlı tutmus fazlaca bunu anlamadım. Sonuçta makineleşmenin kaçınılmaz olduğu fikri elbette bizim yaşayarak gördüğümüz bir gerçek.

Sevgili arkadaşlarım biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Bayıldım yorumuna canım, yüreğine, kalemine sağlık. :KK200:
Ekledim sonu gelmeyen listeme.

günaydınlar
vikitaptan vazgeçemiyorum ama sizler 1000kitapta diye orayı da güncellemeye çalışıyorum
hebaya veremedim kendimi dün, bu günlerde bi depresyonda gibiyim, kafam çok dolu
o sebeple dün evde Tess Gerritsen Sessiz Kız'a başladım, Heba'yı da yanıma getirdim, bakalım okuyabilirsem okuyacağım
anneme üzülmem bir yandan, işle ilgili sıkıntılarım da var, bazen her şey insanın üstüne gelirmiş gibi olur ya öyle hissediyorum
doğum iznime de az kaldı ama şu son zamanları ağız tadıyla geçiremiyorum
geçen işle ilgili hiç yapmadığım bir hata da yaptım zaten
derdimi döktüm kaçıyorum
sizleri seviyorum

Herkese Günaydın,

"Bulantı"ya devam 5 sayfa okuyabildim,geriye kaldı 60 sayfam.

Geç bir günaydın hepinize arkadaslarım,
sabahtan kedimi veterinerlik fakultesine götürdüm 3 saat oralarda kaldık çocuğuma ekolar, ultrasonlar direk grafiler çekildi 15 gün sonra da kontrolümüz var benim yavrumu da dualarınıza alırsanız çok sevinirim çok ciddi değil şuan durumu ama etkin tedavi olmazsa ömrü kısalabilir diye korkuyorum.
George Orwell Wigan İskelesi Yolu syf 212 bugun bitiririm umuyorum.
Bitince Peruk Gibi Hüzünlü'ye başlayacağım @minerva1988 cigimin tavsiyesi üzerine.

keske yenilemeseydim zaten okuduğum kitaplarımı basan yayın evlerini bulamıyordum orada bir de site tasarımını çok sevmemistim açıkcası e o zaman kızlar 1000kitaba gecelim mi hepimiz?

hoşgeldiniz neler okuyorsunuz biraz bahsedin dilerseniz yoksa pek faydamız dokunmayabilir bir de 50 tl üzeri zaten her sitede kargo bedava 1-2 kitap alacaksanız o baska tabi ben genelde toplu aldıgımdan söyleyeyiim dedim.
Çarçabuk sağlığına kavuşur umarım kediciğin Cicoretti.
Hesap açtın mı 1000K da?sanırım kendi adımla bulabilirsin beni.

günaydınlar
vikitaptan vazgeçemiyorum ama sizler 1000kitapta diye orayı da güncellemeye çalışıyorum
hebaya veremedim kendimi dün, bu günlerde bi depresyonda gibiyim, kafam çok dolu
o sebeple dün evde Tess Gerritsen Sessiz Kız'a başladım, Heba'yı da yanıma getirdim, bakalım okuyabilirsem okuyacağım
anneme üzülmem bir yandan, işle ilgili sıkıntılarım da var, bazen her şey insanın üstüne gelirmiş gibi olur ya öyle hissediyorum
doğum iznime de az kaldı ama şu son zamanları ağız tadıyla geçiremiyorum
geçen işle ilgili hiç yapmadığım bir hata da yaptım zaten
derdimi döktüm kaçıyorum
sizleri seviyorum
Evet Melinda 1000K ya da gel:KK200:
Umarım sorunların kısa zamanda çözülür,anneciğin sağlığına kavuşur,zira sen hamilesin bu süreci rahat ve huzurlu geçirmen önemli,kendine dikkat et lütfen:KK19:

Günaydınlar herkese :KK200:
Okuyorum sürekli ama sanırım sık bildirim yapmıyorum. Atılmasam bari topikten :olamaz:
Gerçi bildirim yapacak kadar yine okuyamadım. Herlanda - henüz sayfa 23deyim.
Dün bütün gün evde olacağım, rahatça okurum diye plan yaparken daha yüzümü yıkamadan dedemin hastanede olduğunun ve ameliyat olması gerektiğinin haberini alıp apar topar hastaneye gittim. Tüm gün hastanede bekledik. Hastane ortamlarına da hiç gelemiyorum. CÜsseye baksanız kocamanım ama hastane ortamında illa rahatsızlanıyorum. Dün de geleneği bozmadım tabi ki böbrek ağrılarım tuttu ağrı kesiciyi vurdurdum yine. Bugün hastaneye kabul etmedi annemler beni evdeyim ama sersem gibiyim. Ağrılarım da devam ediyor, aklım da hastanede. Bi kendimi toparlamak ve hem ders çalışmak hem de kendimi iyi hissetmek için biraz kitap okumak istiyorum ama bakalım bugün ne sürprizler getirecek bize :KK51:

Bu arada kandiliniz de mübarek olsun kızlar. Hepimize hayırlı kandiller. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah :dua:

Gunaydinlar,
Yalçın Tosun Peruk Gibi Huzunlu bitti. minerva1988 minerva1988 onermisti ve oyku tercih etmememe ragmen cok begendim. Sizlere de tavsiye ediyorum. Oykulerin cogu yarim kalmiscasina bitiyor ben boyle sonlardan da hoslanmam ama o yarim kalista o kadar cok sey anlatiyor ki size vermek istedigini verdigini hissettiriyor.
Yeni kitabim Eduardo Galeano Kadinlar su an yanimda degil bugun baslarim ama.

Hanımlar ben dedektiflerden gitmeye devam ediyorum. Akıl Oyunlarının Gölgesinde kitabı Sherlock Holmes hikayelerini bir araya getirmiş. Her hikaye 30 - 40 sayfa sürüyor puntolar da büyük büyük. Tam hikayeye giriyorum, çat hikaye bitmiş. Okuması keyifli ama daha çok çerezlik bir kitap.
Aguste Dupin Öyküleri ise Edgar Allan Poe nun yazdığı dedektilflik öykülerinden oluşuyor. 3 öyküden birini bitirdim. Çok keyifli sürükleyiciydi. Hafta sonuna iki kitabı da bitirmek istiyorum.

Gunaydinlar,
Yalçın Tosun Peruk Gibi Huzunlu bitti. minerva1988 minerva1988 onermisti ve oyku tercih etmememe ragmen cok begendim. Sizlere de tavsiye ediyorum. Oykulerin cogu yarim kalmiscasina bitiyor ben boyle sonlardan da hoslanmam ama o yarim kalista o kadar cok sey anlatiyor ki size vermek istedigini verdigini hissettiriyor.
Yeni kitabim Eduardo Galeano Kadinlar su an yanimda degil bugun baslarim ama.
Seçmeni sevdim böyle biterken boğazında bir şeyler düğümleniyor ya o hissi seviyorum . O zaman deli kadın hikayelerini dr seveceksin :))

Herkese Günaydın,

"Bulantı"ya devam 5 sayfa okuyabildim,geriye kaldı 60 sayfam.

Çarçabuk sağlığına kavuşur umarım kediciğin Cicoretti.
Hesap açtın mı 1000K da?sanırım kendi adımla bulabilirsin beni.
tesekkur ederim canim cok sagol.

Seçmeni sevdim böyle biterken boğazında bir şeyler düğümleniyor ya o hissi seviyorum . O zaman deli kadın hikayelerini dr seveceksin :))
hah onu unutmustum soracaktim ben de sana. Stokta yoktu geldiyse onu da ekleyeyim.

Back