Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Swann'ların Tarafı bitti.
Dün akşam kendimi iyi hissedince okumuştum.
1 senedir merakla bekledim bu seriye başlamak için. İlk başlarda adapte olamadım .Çok yorgun ve uykusuz günlerim oldu.

Öncelikle bu seri için 2'ye ayrım çok fazla var. Klasik metin sevip,uzun cümleler ve betimlemeler okumayı seviyorsanız bu kitap size hitap edecektir. Seri olaylar beklemeyin. Böyle beklentide olanlara hitap etmediği için sevilmediğini düşünüyorum.
Çünkü ciddi anlamda virgüller serisi şeklinde tasvirler okunuyor.
Ben çok sevdim.
__giz__ çok güzel yorumlamış zaten.

Kitapta anlatıcı kişinin gözlem yeteneği çok kuvvetli. İnsanların davranışlarını gözlemleyip ruhsal tepkimelerini de analiz etmiş. Kitap;
"Bazen bir koku veya bir tat aldığınızda, geçmişe gider ama daha önce yaşadığınız olayın ayrıntılarını tam hatırlayamadan, geçmişin yollarında iz sürersiniz. O koku veya tat zihninizi en bulanık hatıraların esiri eder. Eksik olan bir şey vardır. Bu eksiklik tamamlanamadığı için hatıralar netleşemez. " cümlesiyle içine alıp anlatıcının içtiği kahve den aldığı tat ile geçmişe yolculuk başlıyor.
Bazen hangisi anılarında yaşandı hangisi zihninde canlandırdığı olaylardı demeden geçemedim.

Proust'un kalemini çok sevdim. Bir şehri ,bir havayı bir insan daha güzel betimleyemezdi. Şiir gibiydi.
2. kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.

Gün Olur Asra Bedel sayfa 364.
Kitap okurken nefret ettiğinin bir huyum var. Özellikle tasvır ağırlıklı kitapların içine girene kadar resmen günde 5-10 sayfa okuyarak süründürüyorum kendimi kitabın peşinde. 3 günde bitecek kitap 10-15 gün sürünüyor elimde Konunun içine girince de bırakasım gelmiyor bu sefer. Maalesef bu kitabın da içine girene kadar aynı işkenceyi yaptım kendime. Şimdi de elimden bırakasım gelmiyor. Keşke şu gıcık huyumu bırakabilsem

Geceyarisi cinayetini kesinlikle tavsiye ederim. Uc perdelik cinayet ya da beklenmeyen misafir ikisi de guzeldir konularina bakip ikisinden birini secebilirsiniz.

Cok gecmis olsun. Allah sifa versin.
Teşekkür ederim öneriler için IRMAK.

Böyle Söyledi Zerdüşt - Nietzsche, sf.27
ayyyy kabusum kitap. Nasıl gidiyor?

sen de cok guzel yorumlamıssın teşekkür ederim.

Koalina canım çok geçmiş olsun tez vakit gündelik hayatına sağlıkla dönmeni dilerim bu zamana kadar ben mi atladım bahsi mi yeni geciyor bilemiyorum atladıysam kusuruma bakma. Sevgiler.

Nerdeyse kitabın her sayfasında senle konuşup tartışabildiğim için aşırı mutluyum. Güzel yorumlaman için sağ ol sevdicek. Kalemine sağlık. Kitaptaki hala ve baba figürleriyle masa başında oturup muhabbetin dibine vurabilmeyi isterdim.

Filozof__Prenses DonukPudra sizlere de çok geçmiş olsun kızlar
Teşekkür ederim.

İyi ki ortak okuyoruz.. çok güzeldi paylaşım yapmamız
Ve özellikle baba

elimizdeki kitapları bitip başlayalım mı sana da uygunsa ?
Bildirimde yapayım Heba Syf.130
Çok severim
Sana da geçmiş olsun filocum
Otur oku işte,
Bi ara yeniden başlayacağım Aytmatov okumaya ben de

Kalenderiye ye devam ediyorum. Bu aralar pek keyfim Yok. Az okuyorum malesef
Senin neyin var papatyacım

Senin neyin var papatyacım
Aslında belli birşeyim Yok. Canım sıkkın. Sebebi de Yok. Bahar yorgunluğu gibi. Çok işim var ama canım çalışmak istemiyor. Çalışamayınca mutsuz oluyorum. Tuhaf bir kısır döngü içindeyim.

Teşekkür ederim canım.

Hasan Ali Topbaş'a Heba ile başladım. İlk sayfasından itibaren içine aldı beni. Ziya ne hissediyorsa bende hissettim sanki ziya bendim. Kitabı elimden bırakmak istemiyorum. Aslında kelimelerle aram iyi değildir o yüzden siz en iyisi mutlaka okuyun :)

Arkadaslar "dua kader degistirir" kitabini okuyan varmi? Iyi mi kitap?

Ve "mandalina cekirdegi"ni öneriyorlar okuyan varsa bilgi verebilir mi iki kitap hakkinda

Başlardayım ama sanırım sevemeyeceğim Cicoretti Ama bitireceğim, senelerdir ertelemiştim..

"Kürk Mantolu Madonna" bitti. 160 sayfalık kitabı 160 günde okudum heralde. Geçen haftadan beri adam akıllı zaman ayırıp okuyamamıştım.
Ama çok keyifliydi. Bu tarz, karakterlerin ruhunu tasvir eden kitaplar bana gerçekten çok keyif veriyor. Mutlaka karakterle empati kuruyorum ya da ortak yanlar buluyorum.

Sabahattin Ali'den okuduğum ilk kitaptı ve diğer eserlerini de okumak çok isterim. Sırada Edgar Allan Poe dan " Dedektif Öyküleri" var. Bu aralar polisiye türüne taktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…