Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Merhabalar herkese :)

Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi adlı kitabını bugünkü boşluğumda kahvemi içe içe bitirdim. Bilmeyenler varsa Gülseren hanım ünlü bir psikiyatri uzmanı ve Madalyon Psikiyatri Merkezi'nin de kurucusu. Kitabının gerçek vakaları içeriyor olması hoşuma gitti, anlatımı da herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış. Ama Irvin Yalom kitapları gibi bir şey beklememek lazım, daha çok roman okuyor gibi hissettirdi bana. Yine de beğendim.

Bu arada İstanbullu Gelin dizisinin senaryosu, kendisinin "Hayata Dön" isimli kitabından esinlenilerek yazılmış. Ben diziyi izlemiyorum açıkçası ama burada dizinin takipçileri varsa onlara özel bilgi vereyim dedim. :)

Son düzenleme:
iyi akşamlar arkadaşlar,
Selvedin AVDİC 7 Korku bitti. bir de üzerine Toprak Ana'yı bitirdim.
7 Korku Bosna Hersek savası sonrasını anlatan ama bunu insanların yasadıgı dramları gözümüze sokmadan yapan farklı tarzda yazılmıs bir kitap. Cok keyifle okudugumu söyleyemeyecegim. bu kitapları nerden bulup alıyorum bazen kendime hayret ediyorum ama bilmedigim duymamıs oldugum yazarlara şans vermeyi seviyorum ( bu şans vermek tabiri de bana hep cok kendinibegenmis gelir esasında).
Toprak Ana Cengiz AYTMATOV' un kitabı. Kısa ama cok guzel bir kitap. Aytmatov bence Kırgız Yasar Kemal bana hep onu hissettiriyor. İnsanın tabiatla bütünleşmesini, sınavını, kavgasını, ona olan sevgisini cok açık hissettiriyor bana göre.Tavsiye ederim.
Toprak Ana bitince elimde yarım bıraktıgım Mutlak Mutluluk Bakanlıgı' na devam edeyim dedim ama kitap beni boğuyor. hindistan çok merak ettiğim bir yer ama günlük siyasi hareketliliğine doğal olarak hakim olmadığımdan ayrıntılar okurken sıkıyor. Anlatımı çok karışık ve bence çeviri de kitabı daha karışık hale getirmiş. Hal böyleyken kafam karman çorman oluyor tam adapte olup ve anlatımı yakaladım derken hop başka bir yere geçiveriyor yazar. Bu kitap biter mi bilmem...

1q84 kitabını bitirdim.
Çok beğendiğimi söyleyemem. Manasız uzatmalar çoktu ama en sinir olduğum tarafı onlarca cevapsız sorunun hiçbirinin tam olarak açıklanmaması oldu.
Eragon serisine başlayacağım şimdi. 2 sene önce ilk iki kitabı okuyup devam etmeye fırsat bulamamıştım. Şimdi bölmemek adına baştan başlıyorum. Eragon'un filmi de çekilmişti, kitaptaki etkiyi bulamıyosunuz tabii ki. Fantastik hayranı olarak severek okumuştum.
Eragon
Eldest
Brisingr
Miras
2 hafta içinde bitirmeyi düşünüyorum.

Ben de çılgınlar gibi okuyarak züppe adamın şarkıcı karısını bitirdim
Çok sevdim, diğer kitaplarını da okuyacağım
Roman değil gerçek vakaları anlatıyor kitapta
Zaten adli tıp, seri katiller, cinayet vakaları vs çok ilgimi çeker
Valla çok beğendim, çok iyi geldi bu kitap bana

Toprak Ana'yı bende çok severek okumuştum. Bir de Yu Hua'nın Yaşamak kitabı var, onu okurken aklıma hep Cengiz Aytmatov ve özellikle Toprak Ana gelmişti. Onu da sevebilirsin diye Düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…