iyi akşamlar arkadaşlar,
Selvedin AVDİC 7 Korku bitti. bir de üzerine Toprak Ana'yı bitirdim.
7 Korku Bosna Hersek savası sonrasını anlatan ama bunu insanların yasadıgı dramları gözümüze sokmadan yapan farklı tarzda yazılmıs bir kitap. Cok keyifle okudugumu söyleyemeyecegim. bu kitapları nerden bulup alıyorum bazen kendime hayret ediyorum ama bilmedigim duymamıs oldugum yazarlara şans vermeyi seviyorum ( bu şans vermek tabiri de bana hep cok kendinibegenmis gelir esasında).
Toprak Ana Cengiz AYTMATOV' un kitabı. Kısa ama cok guzel bir kitap. Aytmatov bence Kırgız Yasar Kemal bana hep onu hissettiriyor. İnsanın tabiatla bütünleşmesini, sınavını, kavgasını, ona olan sevgisini cok açık hissettiriyor bana göre.Tavsiye ederim.
Toprak Ana bitince elimde yarım bıraktıgım Mutlak Mutluluk Bakanlıgı' na devam edeyim dedim ama kitap beni boğuyor. hindistan çok merak ettiğim bir yer ama günlük siyasi hareketliliğine doğal olarak hakim olmadığımdan ayrıntılar okurken sıkıyor. Anlatımı çok karışık ve bence çeviri de kitabı daha karışık hale getirmiş. Hal böyleyken kafam karman çorman oluyor tam adapte olup ve anlatımı yakaladım derken hop başka bir yere geçiveriyor yazar. Bu kitap biter mi bilmem...