Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Son iki uc gundur pek okuyamadim. Oglum arkadaslarini davet etmek istedi. Hazirlik vs. derken okuyamadim. Bugun davetimizi verdik 8 tane alti yas cocugu oglumla birlikte 9. Cok guzel zaman gecirdik yedik ictik oyunlar oynadik. Oglumda arkadaslari da cok eglendi amma velakin degil bedenimin ruhumun bile yoruldugunu hissediyorum:)) bu nedenle bugun ve yarini kendime tatil ilan ediyorum. Sadece yatip dinlenmeyi dusunuyorum iki gun:)

Sevgili Dan Brown severler

Size bir şey soracağım.

Seri kitabı var mı? Varsa sıralaması nedir?
Serisi varsa da yoksa da ilk hangisini okuyayım?

Merak eden arkadaşlar vardı. Oliver Sacks'in Karısını Şapka Sanan Adam kitabını bugün bitirdim. Tıp ve nöropsikoloji terimlerine hakim olanlar için okuması epey rahat ancak hakim değilseniz de dert değil. Elinizin altında internet varken her şey kolay, bir Google aramasına bakıyor. :) Çok ilginç vakalar vardı, nörolojik hastalıklara, insan beynine ilgi duyan herkesin okumasını öneririm. Bundan sonra yazarın yine vaka içerikli diğer bir kitabı Renkkörleri Adası'nı okumayı düşünüyorum, bu kitabı elimden bırakmak istemedim zira.

Size bir şey soracağım.

Robert Langdon'ın başrolde olduğu serileri var. Okuma sırasının Melekler ve Şeytanlar, Da Vinci Şifresi, Kayıp Sembol ve Cehennem olması lazım. Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin. :)

Ben burayı nasıl kaçırmışım ya çok üzüldüm cidden. Bir kitap delisi olarak aranızda yer almak isterim gerçi iş çocuk eş ev işleri yüzünden eskisi gibi okuyamıyorum ama yine de bende paylaşmak isterim. Bugün Tezer Özlü'nün Çocukluğun soğuk geceleri kitabına başladım 43. Sayfadayım, ayrıca Jose Rodrigues Dos Santos'un Tanrı'nın Formülü kitabının sonuna yaklaşıyorum. Realist yaklaşımla kitabın betimlemesi ne alaka dedirtiyor ama bilimsel verilerle yaklaşımı güzel.

Keyifli Pazarlar
Maymunlar Gezegeni -Pierre Boulle yi bitirdim.
Bilindiği üzere Maymunlar Cehennemi Serisi nin ilham kaynağı bu kitap ancak kitaptaki orjinalliğe ve tahmin etmiş olmama rağmen asla okuma keyfimi bozmayan sonunundan aldığım keyfe filmin ulaşabileceğini sanmıyorum.

Maymunların insan,insanların maymun olduüu bir gezegende aslında aklın zalimliğini tüm çarpıcı yüzüyle görüyorsunuz.Akıl ve güç sahibi olan gerçekten zalimmiş diyorsunuz.

Not: Çok tavsiye ederim.

Merhabalar bayanlar,

İzmir'de Yokyer Kitap Kulübü adı ile ayda bir kere toplanarak kitap kulübü toplantıları gerçekleştiriyoruz. İlgilenen bayanlar ve eşler özel mesaj yolu ile ya da Facebook/Instagram/Twitter üzerinden bize ulaşabilirler. Ayrıca bir websitemiz de var :) yasaklanabilir diyerekten link koymuyorum.

Bu arada şu an okuduğum 2 adet kitap var.

Anthony Doerr - Göremediğimiz Tüm Işıklar
Virginia Woolf - Kendine Ait Bir Oda

2 kitap da bir kaç güne bitecek inşallah :)

Size bir şey soracağım.

Kitapları seri değil hepsinde farklı konu var.Olaylar birbirinin devamı değil.Bence çıkardığı sırayla okuyabilirsin.Ben bir tek dijital kaleyi sevmedim.İhanet noktasını diğer kitaplarından daha az beğendim. Onlar dışında hepsi harika bence

Günaydın
Salı günü sunumum var yatıp kalkıp ona çalışıyorum.Disiplin olsun diye kütüphaneye gidiyorum.Özlemişim en son 5 sene kadar önce gitmiştim.Kitap okumak için harika bir yer.Evde sağa bak sola bak öok bölünüyorum.Bundan sonra birini beklerken cafeye değil kütüphaneye gideceğim

Kasvetli bir Pazar gününden herkese merhaba (Burada hava kapalı :) ) Bugün Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi adlı kitabına başladım. Genelde çok hikayeleştirerek anlatıyor ama vaka içerikli olması hoşuma gidiyor. En son aynı yazardan Kral Kaybederse'yi okumuştum biraz pembe dizimsi gelmişti. Bu öyle olmaz diye umuyorum. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…