- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
- 398
Sanırım bir sure sonra ben de çıkarım:)kalinkaselin ben o gruplardan neredeyse nefret ediyorum. Bukreyi öven, ayyyy mutlaka okuyun diyen bir grupta benim işim olmaz, olamaz..
ay bak bukre aklıma geldi yine. Sinirlendim şimdi.
Tutunamayanlar kitabına bunca zaman neden gözüm korkmuş benim Ah benim önyargilarim....
Bu kadar Kaliteli bir kitabı çok az okurum ömrüm boyunca sanıyorum...
Şu an belki çok başındayım ama tutunamayanlarin özelliklerinin anlatıldığı bölüm beni benden aldı gözlerim doldu dokunsa biri agliycam Allahım içimde bi yerde sanırım benimde bi tutunamayanlar var galiba...
Ve dandini ile dasdan kardeşlerin hikayesi ve
Dandini dandini dasdana ninnisinin çıkışı , anlamı , önemi ....
Bunu öğrendiğime o kadar mutluyum ki bu binmeyi oğluma bende çok söyledim anlamını bilmeden , artık duyduğumda diğer insanlardan farklı olacağım ve onların duyduklarindan çok daha fazlasını bileceğim
Aynı şeyi hani fotoğraf cektirirken komiklik olsun .Diye arkadaşımızın başına o farketmeden kulak yaparız ya ıki parmagimizla onun anlamını öğrendiğimde de hissetmiştim :)
Not:Hareketi anlata bildim mi bilmiyorum ama ama o hareket antik Yunanlilar da cinsel bereket anlamında kullaniliyomus ve birine o hareketi yapmak cinsel bereketini çok olsun. Gibi iyi niyet bildirmekmiş:)
Hım bişey daha artık Oğuz ataya tutunamaynalari okuyanların neden oguzcugum Atay dediğini anlıyorum....:)
Sayfa : 175
inanılmaz güzel....:)
kalinkaselin ben o gruplardan neredeyse nefret ediyorum. Bukreyi öven, ayyyy mutlaka okuyun diyen bir grupta benim işim olmaz, olamaz..
ay bak bukre aklıma geldi yine. Sinirlendim şimdi.
Tabi ki ben de karşı değilim. Saray jio da okudum.ben çok tepkili değilim o tarz okuyanlara karşı. okudun mu desen hiçbirini okumadım ama okumakta zamanla ögrenilen bir olay.her kitap bir basamak.bende okumaya harlen coben falan basladım.ama şimdi Saramago okur duruma geldim.eminin daha hiçbirşey bilmiyorum.o yuzden çok kitap tavsiyesi vermeyi de sevmem
canım ya sana kotu bir haber verecem kitapta anlatılan o bilgilerin hepsi yazarın kendi kurması. bende çeşitli kaynaklardan arastırmak istedim çünkü genelde bi kitap okurken dönem olaylarını ögrenirim.O türklerle ilgili kitabeler vs hepsi kurmaca.sanırım bilgi verme kaygısı olan kitapları eleştirmek amaçlı yazmış olabilir.
ben bu yıl oğuz atay kitaplarını sırayla okudum. bu ay bitiyor.Birde Ecevit Ceylanın ben buradayım kitabı var .oguz atayı anlamak adına faydalı olacak diye dusunuyorum. onu da bu ay okuyacagım.
Azracim feyste ben bi kaç gruba üyeyim o tarz insanlar şunu söylüyo Ahmet Batman en iyi yazar neye göre kime göre yani senin söylediğin durumu kabul etmiyorlar aslında benim de tepkim bu durumaben çok tepkili değilim o tarz okuyanlara karşı. okudun mu desen hiçbirini okumadım ama okumakta zamanla ögrenilen bir olay.her kitap bir basamak.bende okumaya harlen coben falan basladım.ama şimdi Saramago okur duruma geldim.eminin daha hiçbirşey bilmiyorum.o yuzden çok kitap tavsiyesi vermeyi de sevmem
Tabi ki ben de karşı değilim. Saray jio da okudum.
Ama bu bukre başka birşey ya. 35-40 yaşındaki insanların bu kitabı tavsiye ediyor olması çok ters gelmişti bana. Bu kitap 15-20 yaş kitabı. Hatta 20 yaş bğle fazla gelebilir. Tabi bu benim fikrim. Mutlaka beğenenler vardır.
Benim işyerimde ömründe eline kitap alıp okumamış insanlar var. Kitaba para vermenin gereksiz oldupunu düşünenler. Ama kitap okusa da okumasa da 35-40 yaşındaki insanların bukreyi beğenmesi de çok anlamsız. Hayatımda atlayarak okuduğum tek kitap bukredir.aynen oyle benim lisede yegenim var erkek .o çok begenmişti. Bende ona ince mehmeti aldım. onu da çok begendi.sonrasında seriyi okumak istediğini söyledi ve aldım.bülbülü öldürmek falaln hediye ettim. çocuk hiç kitap okumamıs hayatında bukre falan begenmesi normal ama dediğin gibi 40 yasında insanda hiç mi birsey okumamış.
bi de senin cevren inanılmaz kültürlü olması gerekir.akademik cevre değilmi?Benim işyerimde ömründe eline kitap alıp okumamış insanlar var. Kitaba para vermenin gereksiz oldupunu düşünenler. Ama kitap okusa da okumasa da 35-40 yaşındaki insanların bukreyi beğenmesi de çok anlamsız. Hayatımda atlayarak okuduğum tek kitap bukredir.
Evet ama malesef öyle değil. Hatta dalga bile geçenler oluyor Benimle kitap okuyorum diye. Anca dedikodu...bi de senin cevren inanılmaz kültürlü olması gerekir.akademik cevre değilmi?
Ayyyy aman hiç de bilme.Duymadım buarada bukre yi :) eksiklik mi bilemedim simdi :)
ben okumamış mutlu azınlıktayım diye seviniyordum ki sen daha da şanslıymışsınDuymadım buarada bukre yi :) eksiklik mi bilemedim simdi :)
Benim de yok maalesefBenim çevremde doğru düzgün kitap okuyan bile yok. Tek bir arkadaşım var, kitapları çok seven. Ama benim okumamla da dalga geçmiyorlar genelde.
okuyacaksan da para verip alma bariMerak ettim :)))
Gercekten meraktan okuyasim var simdi. Bögurtlen kisi da boyle olmustu.
Okuyuvermistim iste, merakim gitmisti degmemisti o ayri.
Bukreyi soktunuz aklima, bak sen şu ise :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?