Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

size çiçikov'umdan bahsedicem yine aşık oldum ben çiçikov'a

-çiçikov,sobekeviç'e bir göz atınca , onun orta boy bir ayıya benzediğini gördü.kılığı kıyafeti bu benzerliği doğruluyordu.üstündeki frak ayı postu rengindeydi.geniş kollu bir elbise ile uzun bir pantolon giymişti.

- çiçikov, yemek odasına geçerlerken, sobakeviç'e yandan bir daha baktı ve içinden: ''ayı, düpedüz bir ayı.'' diye düşündü
çiçikov, sobakeviç'in yanında bulunanların ayaklarına basma alışkanlığı olduğunu bildiği için, adımlarını dikkatle atıyor ve onu öne almaya çabalıyordu.ev sahibi de, anlaşılan bu huyunu bildiği için olacak,
çiçikov'a :
- bir yerinizi acıttı mı, diye sordu.
çiçikov ona teşekkür ederek, henüz böyle bir şey olmadığı şeklinde cevap verdi.

Çiçikov ve Surrender... :123:

Muhteşem bir ikili olursunuz bence.

Çiçikov:
-hayır, dedi, iki rubleden fazla veremem.
-fazla istiyor diye dostluğumdan kuşkuya düşmemeniz için can başına yetmiş beş kağıt rubleye razı oluyorum.inanın ki, sırf dostluktan.
çiçikov içinden : ''beni enayi yerine mi koyuyor, ne?'' diye düşündü ve yüksek sesle:
- çok acayip sanki tiyatro , komedi oynuyormuşuz gibi . yoksa bu durum başka türlü açıklanamaz.sanırım, oldukça eğitim görmüş zeki bir insansınız.bu alışveriş de gerçekte hayali bir iş üstünde, dedi.hiç bir değer yok kime yarar bu mal?
- siz satın aldığınıza göre , demek ki işe yarıyor.
bunun üzerine Çiçikov dudağını ısırdı, ne cevap vereceğini şaşırdı
ailevi sebeblerden dolayı bu işe giriştiğini söylemek istedi ama sobakeviçonun sözünü kesti:
- beni ilgilendirmez , dedi.ben aile işlerinize karışmam
siz can almak istiyorsunuz, bende satıyorum . almazsanız siz pişman olursunuz.

çiçikov :
- hani bir atalar sözü vardır; '' yakov'un saksağanı bir laf öğrenmiş, söyler dururmuş.'' siz de onun gibi ;iki ruble diyorsunuz da başka
bir şey demiyorsunuz.doğru bir fiyat verin canım.

çiçikov , içinden ;''allah belanı versin. elli kapik daha arttırayım sadakam olsun.'' diye düşündü. sonra yüksek sesle : ''hadi elli kapik daha çıkarayım, dedi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…