• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okuma zamanı

Guzidex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2008
130
0
96
42
Adana
Cogunlukla kıtap okumamak icin bahanemiz gunluk mesgulıyet ıcersınde zamanım yok deriz. Aslında gun ıcerısınde kucuk zamanlar calarak bir cok kıtap bitirebiliriz nasıl mı? Benim gecen sene eylul de basladıgım bir yontem var. Hepınıze tavsıye ederım belkı sız baska versıyonunu denersınız. Yontem su her gun ıse giderken otobusu kullanıyorum. yaklasık 20 dklık yol. Birde donus var. Ben cantamda sureklı kıtap bulundurdum ve bu gıdıs donuslerde cantamdan kıtabı cıkarıp okudum. Dıyeceksınız kı o kadarcık sure ıcınde kıtap okusan ne olur okumasan ne olur. Ama ben bu sekılde onlarca kıtap bıtırdım. Tabı bazı arkadaslar otobuste kıtap okumak mıdemı bulandırıyor basım donuyor ya da konsantre olamıyorum dıyecektır. Dogrudur bu benım seklım ama sız gunun herhargı bır saatını sureklı olmak kosuluyla en azından 15 20 dk yı kıtap okumaya ayırırsanız bır sene ıcınde ne kadar kıtap okuyacagınızı bır dusunun. Sahsen bana kıtap dayanmıyor. Sizlerde gun ıcerısınde kucuk farklar yaratarak buyuk sonuclar elde edersınız. Ben etrafımda sahsen kıtap kurdu olarak bılınıyorum:1rolleyes:

Sana katılıyorum canım bende işe giderken otobüsle gidiyorum ve bu yolculukta kitap okumak camdan hergün aynı şeylei izlemekten daha zevkli oluyo...Bu şekilde hergün en az 40 sayfa okuyabiliyorum...

bende otobüste kitap okuyunca midesi bulananlardanım sadece metroda böyle bir sorun yaşamıyorum...ama dediğiniz gibi okumak için zaman yaratmak elimizde...hele hele beni hemen içine alan bir kitap geçmişse elime o zaman başka şeyler için zaman yaratmak problem oluyor,elimden kitap zor düşüyor

Valla benim bahanem yok:kahve: sadece eşim engel:oklava:
Çok okuyorum ben 2 dk boşluk olsa bile okurum kitabım yanımdadır :kahve: çantamda değil elimde taşırım eşim ayakkabısını giyerken okuyorum mesela çok kızıyor :mymeka:kaydirigubbakcemile ben bahane değilde okumak için deli gibi fırsat yaratanlardanım:kahve::kahve:

bende çok severim, yeni doğum yaptım vakit bulamıyorum okuyamıyorum derken, eşim sayesinde bi yöntem keşfettim, bebeğim malese sallamadan uyumuyor, onu uyuturken kitap okuyorum artık, bi yandan sallıyorum bi yandan okuyorum vakit yarattım resmen, çünkü o uyuyunca ev işi yapıyorum (şu an çalışmıyorum), süper oldu günde 200, 300 sayfa rahat okunuyo uyumuyo ki resmen çünkü, bide tezim için vakit yaratabilsem:(

kitap okumayı alışkanlık haline getirmedimiz sürece hiç bir şekilde kitap okuyamayız..
ben orta okuldan beri kitap bağımlısıyım ve eğer baş ucumda okumadığım bir kitap bulunmazsa çok rahatsız oluyorum..hatta şu an bu satırları yazarken bile yanımda bir kitap var :)
en büyük zevkim kitapçılarda kitapları karıştırmak yenı neler çıkmış bulup okumak.. saatlerimi çok rahat geçirebilirim kitaplar arasında... farklı bir dünya kitaplar... okumayan bilemez :)

ben okumayı öğrendiğim günden beri tam bir kitap kurduyumokuduğum ufak tefek çocuk kitaplarndan sonra gerçek bir romanla ilk defa 2.sınıftayken tanıştım annemin bana aldığı şeker portakalı romanıyla.ben her gece yatmadan önce mutlaka kitp okurum belki 2 sayfa okurum ama mutlaka okurum.ayrıca okula giderken tramvayla gidiyorum bu da yaklaşık 25 dk sürüyor ve o esnada da okuyorum erkek arkadaşımla kahve içmeye gittiğmde o da ben de bişeyler okuruz okuduklarımız üzerine konuşuruz...okumayı çok seviyorum YAŞASIN KİTAP OKUMAK :)

Bende mutlaka her firsatta elime kitap alirim ve "vaktim yok kitap okumaya" diyenlere de cok kizarim. Nedense herkes günde 3-4 dizi izlemeye vakit buluyor :oklava:

Ve benim icin cok önemi bir konuda cocuklarimiz bizi taklit edip örnek aliyorlar her alanda...

Bizi tv karsisinda görmeleri yerine elimizde kitap ile görmeleri lazim sIk sIk, onlara da simdiden kitap okuma aliskanligini kazandirmaliyiz.

Nasil görürülerse öyle devam ederler...

Sonradan ögrenmek daha zor cünkü

ktblar çok pahalı yyaaa ama bende cok okurum her zaman okurum
elimde ktb olsu deli gb okurum ama çok pahalı yaaa öğrenciyim:(

en büyük isteğim evlenince geniş bir kitaplık yapmak gelen giden çocuklara kitaplar vermek çocuğum olursa ona okumak beraber okuyabilmek :) onun için gazetelerden bile kitaplar biriktirdim geçtiğimiz aylarda bir gazeteden 50 tane kitap aldım )))) o kutuyu açmak o kadar zevkli ki hazine bulmuş gibi oldum =)) Annemin bir lafı var kitaba verilen paraya acıma ! gerçekten de öyle seninle bir ömür heryere gelebilir :)

çoğunlukla işe gidip gelirken okuyorum işte fırsat buldukça okuyorum olmadı netten okuyorum :)

Kitap bence bir yaşambiçimidir.Onu seviyorsanız,okumaktan zevk alıyorsunuzdur ve zaten onsuz olamayanlardansınızdır.Bende onsuz olamayanlardanım ve iyi bir okuyucuyum.Kitap okumaya sabah ilk iş olarak başlarım ve kitabım her zaman başucumdadır.Sabahları okumak için bence en ideal zaman ve güne böyle güzel başlamak çok güzel vede dolayısıyla çok olumlu.

Kitap okumama gibi bir bahane olmaz diye düşünüyorum bunun acısını üniversite yıllarımda çok çektim, hep ingilizce roman okumak zorunda olduğum için Türkçe kitaplara hasret kalmıştım artık bunun acısını çıkartıyorum...

Ben de metroda otobüste okuyorum hem çok kefiyli de oluyor sabah sabah zihnimi açıyor, akşam gelirken de yorgunluğumu alıyor. Çoğu zaman evde yemek pişerken masada oturup kısa vadeli kitap okuyorum. Eşim evdeyken mesela o televizyon izliyorsa yanına yatarak kitap okuyorum ya da internette ise veya oyun oynuyorsa onun yanında kitap okyorum ve ilginç şeyler olduğu zaman onunla paylaşıyorum çok hoşuna gidiyor. Böylece birbirimize de zaman ayırmış oluyoruz ve ben bu sayede her koşulda kitap okumayı öğrendim. Önemli olan odaklanabilmek ve SEVMEK!

Hepinize bol kitaplı günler diliyorum. Başucunuzdan kitap eksik olmasın.

Bende otobüste vapurda falan okuyamıyorum,kendimi kitaba veremiyorum olmuyor ben kitap okurken ses istemem,mesela bıdı bıdı birileri konuşmamalı dibimde sinir olurum:95:ama görüyorum bazıları ayakta otobüste okuyor,nasıl zevk alıyor hayret ediyorum...

Back