Kitap Okuma Alkanln Ne Zaman Kazandnz?

walker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
156
Yer
Diğer
merhaba arkadaşlar
kitap okumaya ne zaman başladınız sizi kitap okumaya iten neydi :)mafoldumben

orta okulda başladım sanırım. ilkokulda da sınıf dolabından kitaplık kolu görevlisi arkadsımdan, tom sawyer , heidi falaka gibi kitapları alıp okuduğumu hatırlıyorum. ama bunlar hep bir görev bilinciyle okunmuştu. ilk bilerek ve isteyerek okuduğum roman 13 yaşımda çalıkuşu olmuştu. babamda çook eski bir baskı vardı, kelimeler nasıl ağır, onu okumuştum.
bitirince hem kitaptan çok etkilenmiş, hem de kendimle çok gurur duymuştum. bu duygularla yenilerini okumaya başladım işte üstünden 15 sene geçmiş, hala okuyorum.
bu arada çalıkuşundan o kadar etkilnedim ki 13 yaşında ilkokul öğretmeni olucam demiştim ve evet, 5 yıllık sınıf öğretmeniyim.:)))

okumayı öğrenmemle aynı zamanlara denk düşer
annem kitap almaya yatişemezdi, bir kutu kitabım vardı 1. sınıftayken
sınıf kitaplığından da sürekli alırdım çok severdim okumayı
hala seviyorum tabi:)

ortaokuldayken.. :lepi: cok ıyı bır egıtımcı olan herzaman andıgım Turkce ogretmenımız Saıt hocam sayesınde basladım kıtap okumaya.. :delphin: okudukca ogrendım ogrendıkce dahada azımlendım .. :hooray: Rabbım ondan razı olsun ınsallah... :Saruboceq: onun sayesınde okumanın guzellıgıne tadına vardım.. :gitme:

okumayı ablam sayesinde çok sevdim...ilkokulun ilk yıllarında aram hiç iyi değildi kitaplarla ama sonra ablamla beraber kütüphaneye üye olmuştuk. sürekli evde kitap okurduk...
şimdi de yakışıklı yeğenim kitap kurdu oldu.. eline ne geçerse herşeyi okuyor minik maymunum..2. sınıfa geçti. geçenlerde annemlerde canı sıkılmış.kuran ve kuantum diye bir kitap okuyomuş..
yok artık dedim.... :)

9 yasimdayken basladim,bi kitabi,1 haftaya bitiriyordum.,ama simdi masallah,kitap cok hosuma giderse bikac saate okuyabilirim.gecenlerde bi kitap okudum,"Sonuncu olen umitlerdir" diye ...cok hosuma gitmisdi,5 saata 327 sayfalik kitabi bitirdim...hala da kitabin etkisi altindaydim :))))

bende kitap okumayı çok seviyorum ama okurken de çok sıkılıyorum
nedeni bilmiyorum ama kitap bitirdikten sonra o muhteşem duyguyu hiç birşeye değişmem

bu ara bende kitap okuma alışkanlığım ikl okulda kazandın annme sürekli ktb aldırırıdım ama şimdi gel gör ki çok sıkılıyorum kitap okurken:S

3 Sene önce Hp serisi ile başlamış 6 kitaptan sonra bırakmştım.... Ama

Bu sene x) Alacakaranlık kitabıyla başladı x) Valla bi baktım kitap kurdu olmuşum xD

14 15 yaslarinda iken hem okumaya hem yazmaya basladim...
basta sadece almanca romanlar okuyordum ve günlük tutuyordum
simdi ise türkce ve almanca elime ne gecerse okumaya calisiyorum
ve siir denemelere kadar yazilarim var biriktiriyorum
okumak ve yazmak kadar güzel bir sey yok benim icin...
a.s.

dostoveskinin suç ve cezasının okuduktan sonra ilk başlangıç, 16 yaşındayımdım o zman, özelliklede son 1 yıldır kitapkurdu oldum nerdeyse hafta 1 kitap bitirmezsem içim içimi yiyo

okumayı öğrenmemle kitap okuma serüvenim başlamıştı.
biriktirdiğim harçlıklarımla kitap alırdım.
babam da arada bir, seri olarak(15-20 tane) bana kitaplar alırdı. başladığım kitabı 1-2 günde bitirirdim.
lise sona kadar tam bir kitap kurduydum. o günden bu güne çok azalttım maalesef. :1no2: tekrar kazanmaya çalışıyorum.

ilkokul birinci sınıftayken sınıf öğretmenimiz bize kitap okuma yarışı yaptırmıştı en çok kim okuycak diye.o zamen ben ve başka bi sınıf arkadaşım en çok okuyan seçilmiştik.sonra annem bana okurken sıkılmıyım diye ince ince hikaye kitaplarından oluşan bi seri almıştı.o zamandan beri sürekli kitap okurum.canım annem aşıladı bana kitap okumayı.opuyorumnanaktan

Benim 5 yaşında okumayı sökmemle başladı. Cin Ali, Ayşegül serileri derken Çocuk Kalbi, Şeker Portakalı, ortaokulda Budala, Dostoyevski, Dean Koontz... bu şekilde bir ivmem vardı =)
Artık sürekli yeni yazarlar keşfetmeye çalışıyorum. Hiç kopmadım okumaktan ve kitapsız da bir hayat asla düşünemiyorum.

Canan TAN'la tanıştıktan sonra başladı. :1rolleyes:

Okumayı sökmeden önce annem masal kitapları okurdu,okumayı öğrendikten sonra da bana kitaplar alarak bu sevgiyi pekiştirdi,iyiki de yapmış :)

okumayı ogrendıgım anda kıtap okumaya basladım.benı okumaya ıten neydı bılemıyorum ama kıtap okumak hayatımın bır parcası ve benım ıcın en guzel terapı.ılkokuldaykende haftasonları erkenden uyanıp herkes uykudayken kıtap okumaya baslardım.suan da bır kıtaba basladıgımda bazı geceler sabah ezanına kadar okurum

okumayı öğrenince başladı...Kitap okumayı Muzaffer ızgü'nün Ökkeş serisiyle sevdim..bence her çocuk okumalı... kaydirigubbakcemile2

Back