Ya ben kitaplara falan cok merakliyimdir aslinda istekle buyuk şevkle ilgimi ceken kitabi alirim ama o kitap okunmadan kenarda durur bu huyumdan nefret ediyorum.
Zamane gençlerindenim elimde bi telefon butun gun internetteyim bos vaktim de fazlasiyla var.
Boyle haril haril kitap okuyanlara hayranim resmen ben nasil okuma aliskanligi kazanirim?
Bir aşk romanıyla başlayın, hikaye de inginçse gerisi gelir...
Ben lisedeyken harıl harıl okurdum çünkü ancak liseye başlayınca buldum neyi sevdiğimi. Polisiye gerilim seviyorum mesela ben, sınıfta falan ne zaman boş kalsam harıl harıl asmalı kesmeli kitaplar okurdum. Kazanması kolay bir alışkanlık değil çoğu kişiye göre ama ben 20 yaşıma gelene kadar çok fazla okumuştum yani. Ama o zamanlar sosyal medya bu kadar yaygın değildi, akıllı telefonlar yoktu, bilgisayarım da yoktu zaten. Bu eşyalara sahip olsam bile okurdum ama yine de yani. Ben senin içinde bulunduğun durumdan rahatsız oldum açıkçası, bana desen ki hava sıcak olduğu için okuyamıyorum ya da kışın çok soğuk, üşüyorum okuyamıyorum diye, anlardım ama internete, sosyal medyaya bu kadar alaka göstermemelisin. Ondan bi kurtul sen. Hevesle aldığın kitaba başlarken bir saatliğine telefonu kapat ya da yanından uzaklaştır mesela. Öyle başlayabilirsin.
Bir sonraki sayfayı merak ederek okunan kitaplar genellikle aşk veya polisiye romanlar oluyor, bu tür kitaplar film tadında olduğu için okurken insan sıkılmıyor. Bu tarz kitaplardan okumaya başlarsanız devamı gelir.
Dikkat eksikliğiniz olabilir..
İnterneti kapatıp telefonu uzak bi yere bırakın..
kendinize uygun bi ortam oluşturun..
bi içecek çerez vs alın..
hedef belirleyin..
İlk okumaya başladığımdan beri okuduğum kitapları not alırım. Her kitaba bir sayfa ayırıp yazarını içeriğini kitabın bana hissettirdiklerini yazarım. 4 defter doldu 578. Kitabım elimde. Eşimin de bir o kadar kitabı vardı. Kitaplıklara sığdıramadığımız için kolilerde duruyor çoğu artık...
Ben uyku öncesi okurum genelde. Pijamamı giyip, makyajımı silip dişimi fırçalayıp geçerim yatağa, açarım baş ucu lambamı allah ne verdiyse artık. Uykum gelince hooop kayarım aşağı doğru. Başucumda mutlaka 2-3 kitap durur. Aynı kitabı defalarca okuyabilirim. Çok sararsa gün içinde de okurum ama nadirdir. Benim olayım gece okumak. Uyku saatinden bir saat önce yatağa gitmen yeterli bu alışkanlığı kazanmak için. Telefonunu bilgisayarını yakınında tutma.
ortaokul sondan beri düzenli kitap okurum en geç üç günde 1 kitap.kitap okumak tutkuduryeterki iste sen.benim annem 40 tan sonra yeni başladı maşallahı da var sıkılsada mutlaka bitiriyır kitabı.hafif güncel kitaplarla alışın bence.siyasi tarih kitaplarına hemen atlamayın.
Aklima su geldi: hardcopy seklindeki yani sayfalara basilmis kitaplari okuyamiyorsaniz e-kitap okuyabilirsiniz. Madem telefonu elinizden birakamiyorsunuz telefondan e-kitap okuyun.
yaşın kaç bilmiyorum ama gece evi serisine başla emininim seri bitince kitap delisi olur çıkarsın :)
Canim ben basladim az bile olsa dun 2 sayfa okudum simdi de okucam sende bi yerden basla boyle bir yere varilmiyor.Bende de ayni sıkıntı mevcut telefon elimden düşmuyor.. bu yaz kitap aldım yanima bir sürü hala acmadım kafayı yedim
akıcı kitaplarla başlayarakYa ben kitaplara falan cok merakliyimdir aslinda istekle buyuk şevkle ilgimi ceken kitabi alirim ama o kitap okunmadan kenarda durur bu huyumdan nefret ediyorum.
Zamane gençlerindenim elimde bi telefon butun gun internetteyim bos vaktim de fazlasiyla var.
Boyle haril haril kitap okuyanlara hayranim resmen ben nasil okuma aliskanligi kazanirim?
ilginçilginizi çeken,hoşunuza giden kitaplarla başlayın.okudukça seversiniz.alışkanlıklar tekrarla elde edilir.Ya ben kitaplara falan cok merakliyimdir aslinda istekle buyuk şevkle ilgimi ceken kitabi alirim ama o kitap okunmadan kenarda durur bu huyumdan nefret ediyorum.
Hızlı okumanın faydasını gorursun. Duzgun konuşmayı duzgun yazmayı öğrenirsin. Diksiyonunu ilerletirsin. Kendini rahat ifade edersin. 12 yıl içinde 200 kadar kitap okudum hemde kalın kalın. 500 600 sayfalık kitaplar. arkadaşlarım diksiyonumun duzgun olduğunu bir çok defa dile getirmişlerdir.Okumaya basladiginizdan bu yana en cok hangi faydasini gordunuz okumanın?