Kitap okuma alışkanlığı nasil kazanirim ?

ortaokul sondan beri düzenli kitap okurum en geç üç günde 1 kitap.kitap okumak tutkudur yeterki iste sen.benim annem 40 tan sonra yeni başladı maşallahı da var sıkılsada mutlaka bitiriyır kitabı.hafif güncel kitaplarla alışın bence.siyasi tarih kitaplarına hemen atlamayın.

Aklima su geldi: hardcopy seklindeki yani sayfalara basilmis kitaplari okuyamiyorsaniz e-kitap okuyabilirsiniz. Madem telefonu elinizden birakamiyorsunuz telefondan e-kitap okuyun.

Öncelikle hangi tarz kitaplar okumak hoşuna gider bunu dusun. Daha sonra o tarz kitapları alıp okumaya başla. Sevmedigin kitabı okumanın anlamı yok. Okumaktan sogutur. Mart Menekseleri ile baslayabilirsin canım :)

yaşın kaç bilmiyorum ama gece evi serisine başla emininim seri bitince kitap delisi olur çıkarsın :)

Bende de ayni sıkıntı mevcut telefon elimden düşmuyor.. bu yaz kitap aldım yanima bir sürü hala acmadım kafayı yedim

Bir aşk romanıyla başlayın, hikaye de inginçse gerisi gelir...

Dikkat eksikliğiniz olabilir..
İnterneti kapatıp telefonu uzak bi yere bırakın..
kendinize uygun bi ortam oluşturun..
bi içecek çerez vs alın..
hedef belirleyin..

Aklima su geldi: hardcopy seklindeki yani sayfalara basilmis kitaplari okuyamiyorsaniz e-kitap okuyabilirsiniz. Madem telefonu elinizden birakamiyorsunuz telefondan e-kitap okuyun.

yaşın kaç bilmiyorum ama gece evi serisine başla emininim seri bitince kitap delisi olur çıkarsın :)

Hepinizin tavsiyeleri cok guzel ve dikkate alicam kesinlikle. Bi arkadas bulundugum durumdan rahatsiz olmus cok cok hakli bende cok rahatsizim dun basladim 2 sayfa okudum sadece biliyorum komik ve tembelce bi hareket ama devamini getirip az az bu konuda kendimi gelistiricem. Çok tesekkur ederim hepinize :)

Bende de ayni sıkıntı mevcut telefon elimden düşmuyor.. bu yaz kitap aldım yanima bir sürü hala acmadım kafayı yedim
Canim ben basladim az bile olsa dun 2 sayfa okudum simdi de okucam sende bi yerden basla boyle bir yere varilmiyor.

akıcı kitaplarla başlayarak
öyle başlayın ne bileyim ahmet ümit olabilir mesela
2-3 taneden sonra devamı geliyor zaten..

ilginçilginizi çeken,hoşunuza giden kitaplarla başlayın.okudukça seversiniz.alışkanlıklar tekrarla elde edilir.

benim tavsiyem kesinlikle kitapları çok satıyor diye almayın.herkesin beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. daha hafif -şeylerle başlayın birden 700-800 sayfalık kitapları okumaya çalışmayın. kitapların son sayfasını gördükçe şevkiniz artacaktır. Nora roberts, julie garwood tavsite ederim aşk ağırlıklı olsada polisiye romanlarıda var. ayrıca samantha young diye bir yazar var kitapları yeni çıktı ama her yerde bulunmuyor. interneti çok kullanıyorsan goodreads diye bir site var kitapların yorumları falan yazıyor hemde okuduğun kitapların listesini tutabiliyorsun dünya çapında bir site yıllık kendine bir hedef koyuyorsun. belki daha teşvik edici olabilir .
e kitapta mantıklı olabilir. elektronik bir alet olduğu için belki daha teşvik edici olur sizin için. türkçe olarak pek fazla kitap bulunmuyor yalnız bu konuda

Okumaya basladiginizdan bu yana en cok hangi faydasini gordunuz okumanın?
Hızlı okumanın faydasını gorursun. Duzgun konuşmayı duzgun yazmayı öğrenirsin. Diksiyonunu ilerletirsin. Kendini rahat ifade edersin. 12 yıl içinde 200 kadar kitap okudum hemde kalın kalın. 500 600 sayfalık kitaplar. arkadaşlarım diksiyonumun duzgun olduğunu bir çok defa dile getirmişlerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…