Kitap okuma alışkanlığı nasil kazanirim ?

eljin

" Çekip sağa inmesini de bilirim."
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
541
218
Ya ben kitaplara falan cok merakliyimdir aslinda istekle buyuk şevkle ilgimi ceken kitabi alirim ama o kitap okunmadan kenarda durur bu huyumdan nefret ediyorum.
Zamane gençlerindenim elimde bi telefon butun gun internetteyim bos vaktim de fazlasiyla var.
Boyle haril haril kitap okuyanlara hayranim resmen ben nasil okuma aliskanligi kazanirim?

Ben de sizin gibiydim. Sonra hoşuma gidecek konuda bi kitap bulup okudum sonra gerisi geldi. Bu yıl 63 kitap bitirdim hedefim 50ydi ve o hedefi koyarken pek olmaz diye düşünüyordum. Geçen Mart ayında okudum kitabı sonra bu senenin başlarında deli gibi okumaya başladım ve şu an çok güzel bi kitaplığım var sık sık okuyorum.

En cok hangi konuyu merak ediyorsaniz o konuyla ilgili okumaya baslayin , alışkanlık yaptikca kitaplari yarimda birakmazsiniz artik.

Hoşlandığınız konuları söylerseniz size tavsiyede bulunurum.

Ben kitapları severek baslamistim ise.
Benim özelim kitaplarim..
Kitap sevmek tutkudur. Ugrasmak gerek. Emek gerek. Gece uyku kacinca elin bir denemeye soylesiye romana uzanmiyorsa biraz zor o hale getirebilmek
Ama kendini sartlarsan biraz ucundan kıyısından yakalarsin

Okumaya basladiginizdan bu yana en cok hangi faydasini gordunuz okumanın?

Okumaya basladiginizdan bu yana en cok hangi faydasini gordunuz okumanın?
Sosyal medya bağımlığımdan kurtuldum ve çok mutluyum. Facebook, twitter, instagram çok sık kullanıyordum. Elimden telefon düşse bilgisayara geçerdim yani. Ayrıca artık boş zamanlarımda kitap okuduğum için sıkılmıyorum da. Hayal gücümü, bakış açımı da değiştirdi kitaplar.

Ay masallah ya yilda 63 nedir ben 20 yasindayim anca yarisi kadar kitap okumusumdur :/ siyasi ask karisimi kitaplar seviyorum ben ya :)

Ay masallah ya yilda 63 nedir ben 20 yasindayim anca yarisi kadar kitap okumusumdur :/ siyasi ask karisimi kitaplar seviyorum ben ya :)
Siyasi seviyorsansız 1984 okuyun derim. Distopik bi roman ama siyaset de var gibi. Daha geçen hafta okudum o kitabı çok beğendim. Hatta biraz günümüz Türkiyesine de benzettim.

Bende okumayı çok severim. Büyük bı kitaplığım var. Kitaplarima gozum gibi bakarim hatta bazilarini ikinciye okuduģum oluyor her zaman farklı tatlar alıyorsun kitaptan daha farklı bakıyosun :) anlatimi akıcı olan konusu sizin ilgi alanınıza giren bi kitap olunca zaten elinizden bırakamıyorsunuz :)

Yok valla bende bu telefon varken elim romana gitmez. Ama sartlicam kendimi alisana kadar.

Kitaba kendini verirsen kafanda kurarak hayal ederek okursan sonu gelir :)
Bana ikimizi anlatı okuyabilirsin bence. Hayal kurarak okursan tek solukta bitirirsin bence :)
Bende erinirim alırım amaaan kim olucak derim ama başlayınca 1 sayfa daha diye diye bitiriorum kitabı :)

anladığım kadarıyla zaten ilginizi çeken kitabı alıyorsunuz
ancak bir köşede duruyor
bu durumda kendinizi biraz şartlamanız gerekiyor
aynı spora veya diyete başlarken olduğu gibi
önce günde 15-20 dakika kadar okuyarak başlayabilirsiniz
o gün okumayı tamamladığınızda kendinize bir ödül verin, bu sizin seçiminiz olsun
ama normal hayatınızda o ödülü kitap okumanın dışında yemeyin/içmeyin/kullanmayın (ödülünüz ne ise artık)
zaten gerisi gelecektir

ayrıca kendinize şirin bir kalem defter edinin
kitabın adını, yazarını, başladığınız ve bitirdiğiniz tarihi o deftere not edin

kendinize zevkli hale getirmiş olursunuz böylece

Dedigim gibi istekle merakla aliyorum kitabi ama gerisini getiremiyorum.
Ben de başta öyleydim. Bana okumayı sevdiren kitabı aldım 2 haftada zor bitirdim kendimi zorlayarak. Sonra ikinci kitabını okudum serinin bir haftada bitti son kitabı iki günde bitirmiştim. Kitaplar içine çekiyor insanı. Sonra o tadı alınca bırakamıyor insan.

Siyasi seviyorsansız 1984 okuyun derim. Distopik bi roman ama siyaset de var gibi. Daha geçen hafta okudum o kitabı çok beğendim. Hatta biraz günümüz Türkiyesine de benzettim.
Alicam dediginiz kitabi :) baska tavsyeleriniz de varsa guzel olur

Dedigim gibi istekle merakla aliyorum kitabi ama gerisini getiremiyorum.

Öyle herhangi bir kitabi almak icin kitapciya girer sonrada arkasinda yazan yazidan etkilenip almaktan bahsetmiyorum.
hani böyle gerçekten ilgini ceken asiri ogrenmek istedigin bir konuyla ilgili kitaplardan bahsetmistim . Kolay gelsin :::)))

Ya aslinda okuyordum az az bile olsa da bu telefon bagimliligi engel oluyo simdi .

Bu guzel fikirmis ya odul falan veriyim kendime :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…