diğer dört yoruma katılmaktan başka ne diyebilirim diye düşündüm açıkçası bulamadım
kurgu 3 polis üzerine yerleştirilmiş ve bu karakterler polis olmakla birlikte en ilginç polisler falan öyle tekdüze bir halleri yok
genelde yabancı polisiye okuduğum romanlarda ya kurgu dışardan bir karakter üzerine oturtulur ki araştırmalardan bi haber olunur yada bir polis ile işbirliği yapar
ama tabiki kurgu 3 polis üzerine olunca ne yani araştırmalar bu kadar basit mi diye sormadan yapamadım
hiçbirşey araştırılmıyor ama araştırılıyor gibi
ne kamera kaydına bakılıyor ne birşey
katiller dikkat çekilmeyen tipler içinden çıkıyor
bizim bu ayrıntılarıda arada ki eğlence konuşmaları içinden çıkarmamız bekleniyor
benim en sıkıldığım yerler ve resmen hiç dikkat etmedğim kısımlardı o bunalımlı arkadaş bölümleri
genelde okuduğum yabancı polisiye gerilim romanlarında
katiller ya açıkça önceden verilir yada alternatifler verilir bulma kısmı sonuna kadar okuyucuya bırakılır
acaba dedim hani sağ gösterip sol vurmak için katiller efsunla ömer mi diye çok düşündüm en az onlar üzerinde durduğu için
ama hiç alakasız yerden katiller çıktı saçmaydı
çok polisiye gerilim okurum bunlardan
dan brown aralarında en polisiye olmayandır
maxime chattam
tess gerritson
glean meade
jean-cristophe garange
agatha cristie
ama hç böyle bir kurguyla karşılaşmadım
normal diyemeyeceğim roman için çünkü bazı yabancı romanlara bile aman normal olmuş deyip beğenmemiştim
bence vasat altında bir romandı (vasat= normal)
özellikle takıldığım yerlerden biride
nevzat başkomser hemen arkadaşının adını görür görmez nasıl öyle huylandı ki ne yani belki arkadaşı bu adamla tanışmıştır ve belki papağanlarını yada hayvanlarını tedavi etmiştir olamazmı
adem yezdan arkadaşlıyla görüştü diye hemen neden katil olduğunu anladı ki sempatiksalakcinni
bunun dışında beğendiğim ksımlar ise
istanbulun tarihi ve istanbulu yöneten krallarla ilgili verdiği bilgiler benim için süperdi çok beğendim açığ tarih kitabından okusam asla beğenmez okumazdım sıkılırdım ama burda konu içinde beğendim
ve unutacağımıda sanmıyorum
Byzantion-Byzas
Constantinopolis -Constantinus
II. Teodosius
Justinyen
bunlar benim için bilinmezdi ama artık hakkında birşeyler bildiğim imparatorlar oldular
:))osmanlı tarihinide az çok biliyordum
mihrumah sultan camisinin hikayesini eşim anlatmıştı onuda biliyordum ama bir yazılı kaynaktan okumak hoş oldu
kitabın tarihi kısımları güzel
polisiye kısımları gerilimsiz ve sıkıcı oldu