• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap dezenfekte etmek

Kitapgurusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
179
379
53
Merhaba hanımlar,
Malum pandemi sürecinde evde kalıyoruz. Online kitap alışverişi yapıyorum bu nedenle, aldığım kitapları 3 gün bekletip kolonya ile silip okumaya başlıyorum. Yeterli mi emin olamıyorum, acaba daha çok mu bekletsem? Abartıyor muyum? Sizler kitapları hangi işlemlerden geçirip kullanıyorsunuz yahut hiçbir şey yapmadan mı kullanıyorsunuz?

Ben kutuphane de calisiyorum. Biz kitaplari 36 saat karantinada tutuyoruz. Turkiye'de nasil bir politika izleniyor bilmiyorum tabiki. Ilk 72 saat idi simdi 36 saat. 36 saat beklettikten sonra temizlemiyoruz.

Ben kutuphane de calisiyorum. Biz kitaplari 36 saat karantinada tutuyoruz. Turkiye'de nasil bir politika izleniyor bilmiyorum tabiki. Ilk 72 saat idi simdi 36 saat. 36 saat beklettikten sonra temizlemiyoruz.
Zaten zaman içinde virüsün hasta etme miktarı azalıyor diye okudum birkaç yerde, umarım öyledir. Çok teşekkürler cevap için.🙏🙋

Ben bu süreçte hep online alisveris yaptım arada markete gidip aldigim da oldu
Poşetleri birkac saat bekletip.oyle yerlestiriyorum. Diğer türlü kargo kolilerine de alkollü sprey sıkıp 5 dk sonra açıyorum :)
Gecen kitap aldım 1 saat sonra falan actim üst üste dizdim birini de o aksam okudum.
Ben normalde nasilsam bu pandemi sürecinde de öyle davrandım, fazladan dikkatli.olayim diye kendimi kasmadim. Üstelik kronik hastalığım sebebiyle de 4 aydir idari izindeyim evden cikmamaya çalışıyorum.
Bu is biraz da psikolojik, virüs dediğiniz sey cansız varliklarda birkac saat yaşar diyor uzmanlar.
Daha çok ağız, burun gibi hava yoluyla bulaşıyor. O yüzden kitabi burnunuza sokmadiginiza göre çok evham yapmayin derim. Ben daha çok insanlarla temastan korkuyor ve uzak durmaya çalışıyorum.

Ben de bekletiyorum birkaç gün. Sonuçta kapağı silsem de sayfaların olduğu 3 kağıt yüzeye dezenfektan sıkamıyoruz. Bir de elimi ağzıma gözüme götürmeyi tamamen bıraktım bu süreçte. Genel olarak bir seyle isim bittiğinde elimi yıkamayı da alışkanlık haline getirdim, kitap okumayı bıraktığımda da gidip ellerimi yıkıyorum.

Ben direk açıyorum, zaten kitaplar kolinin içinde geliyor. Mantıken 1-2 gündür kimseyle temas etmemiş oluyor. Daha fazla bekletmeye gerek yok. 2 gün cansız yüzeyde virüs kalmaz, kalanı da sizi hasta etmez. Koliyi alıp açtıktan sonra elinizi yıkasanız yeter diye düşünüyorum.

Kagitta en az 24 saat canli kalabiliyordu. Disaridan gelen kagitlari 1 hafta hic tutmuyorum, balkonda bekletiyorum. Silinecek yapida ise kolonya ile siliyorum, degilse eldiven ile tutuyorum. Kitapta online okuyorum.

Kolonya ile silip de yıpratmayın zavallı kitapları. Geldikten sonra 1-2 gün balkonda bekletseniz bile yeter ki siz 3 gün bekletiyormuşsunuz. Bu önlem yeterli, fazlası evhama giriyor. Virüsten değil ama evhamdan hasta olursunuz...

Back
X