Kitabn Kapak Tasarm Sizin iin nemli midir?

arzuca9432

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
116
Yer
İstanbul
Okumak için alacağınız kitabın kapağı,dış yüzü v.s.gibi
fiziksel özellikleri sizin için önemlimidir?...................................

Hayır benim için kitabın içeriği önemli, kitap alırken hiçbir zaman fiziksel özelliklerine bakmam! :kahve:Fiziksel özellikleri kötü tasarlanmış kitapların içeriği muhteşem olabiliyor!alkisalkisalkis

Kötü bir kapak, içeriği ilgimi çekmiş bir kitabı okumamı engelleyemez tabiki ama güzel çizimler, resimler görmeyi severim. ıçerik gibi kapakta güzel olursa, daha bir mutlulukla alırım o kitabı.

Eğer özellikle bilerek alıcağım bi kitapsa kapak önemli değil.Ama dikkatimi ilk çekicek şey tabi ki kapaktır raflarda dolaşırken...

Merak ettim acaba?Elif Şafağın AŞk adlı kitabı Erkeklerin okuması
için gri renkli olarak çıkmış.Yani bir kapağın kapağı önemli olmalı........................................

Aslında kapak önemli değil diye düşünüyordum.
Fakat Marian Keyesin kitaplarının kapaklarını görünce fikrimi değiştirdim.:kedi:
Beni oku diye bağırıyor resmen.:1rolleyes:
Ama ben yinede ön yüzünden çok arka kapak yazılarıyla ilgiliyim.
Özellikle bir kitap aramıyorsam alacağım kitapta arka kapay yazısını okuyup alırım.vereliniortak

evet önemli, yazarın kitabına uygun bulduğu tek karedir bence kapak. savsaklanmış kitap kapaklarını sevmem. okurken defalarca kapağa bakar, bir şeyler anlamaya çalışırım.

Son düzenleme:
Gozume takilir, incelerim , yazarina bakarim.Ama hic kapagi guzel diye bir kitap almadim.Almamda.

sanırım benim için önemli grafik tasarımcı oldumğum için önce kitabın kapağı beni etkiliyor.

öncelikle tabiki içierik ama netten istediğim kitaplarda, yayınevleri farklı kapaklarla aynı kitabı basıyor, kapakta hangisi hoşuma gidiyosa onu alıyorum, mesela kırmızı kplı kitaplar kesinlikle ilgimi çeker konusuna muhakka bakar eğer güzelse alır özenle okurum, mesela AŞK tada öyle olmuştu

Kitabın dış görünüşü benim için hiç önemli değil Hiç bir zaman böyle düşünüpte kitap almadım

çok önemli bazen kapağa bakarak da alırım kitaplarımı (yanlış aslında ama :kedi: )

evet çoğu zaman etkili oluyor. kitap kapağı bnm gözümde bir tablo değeri taşıyor aslında :)

kitabı yazmak kadar olmasa da kitap kapağını seçmek de oldukça fazla özen gösterilmesi gerekilen bişey bence...ve murathan mungan bu konuda 1numara bnm gözümde (:

benim için önemlidir. sacma gelecek ama o kitabın reklamınıdır. gözüme çarpmasını sağlar ve o zman incelerim. bu ilk adımdır. ama sonrası yani içi - yazım dili, konusu, tasfirleri- daha önemlidir. ama dediğim gibi kendini satan kapağıdır.

tabi öncelik içeriği...zaten çoğu kitabı içeriğini bilerek alırım...
ama kitapları incelerken gözüme takılanlar...dış görünüşyle kapak dizaynı resim ve yazılarla beni
etkilemesi de önemli...kitabı elimede alınca zaten direk kitap hakkındaki görüşler varsa onlara ve kitabın en son bitiş yerine bakarım...

kapağı kötü de olsa çok beğendiği kitaplar vardır, ama evet gerçekten albenisi olmalı bir kitabın, o anlamda önemli a.s

kapağı kötü de olsa çok beğendiği kitaplar vardır, ama evet gerçekten albenisi olmalı bir kitabın, o anlamda önemli a.s

Evet kapak ve dizayn kötü de olsa çok güzel olan
kitaplarda var okuduğum.Konu güzel,kitap güzel,yazar
güzel e dizayn da güzel olursa daha zevkli olur tabii........................................

Back