• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitabı mı daha etkileyiciydi filmi mi?

Sarissa

uyudun uyanmadın olacak..
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
9.766
37
358
Diğer
sinemaya ya da diziye uyarlanmış pek çok kitap var.
bunlardan kitabından ya da filminden daha çok etkilendiğiniz hangileri?

mesela bence Da Vinci Şifresi ile Melekler ve Şeytanlar kitap olarak daha etkileyiciydi
ama TRT tarafından çekilen Çalıkuşu dizisi süperdi
öyle ki Çalıkuşu denince aklıma ilk Aydan Şener geliyor
ya da Yüzüklerin Efendisi ni film olarak çok sevdiğim için kitabını okumak istemedim.
örnekler çoğaltılabilir
siz de fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kitap daha iyi bence.Filmde bozuluyor.Yapamıyorlar.Ve kitap daha heyecanlıı :)) Ama hikayeyi uzatmadan,kısaltmadan ve görsel efektleri güzel ayarlayan filmler de var tabi.

önce kitabı okumuş sonra filmi izlemişsem kitap daha güzel geliyor ama önce filmi izlemiş sonra kitabı okumuşsam filmdeki karakterler canlanıyor gözümde...
sonsöz: kitap daha etkileyici her zaman...

kitap daha etkileyici bence
çünkü kitap okurken flimi kendi hayal dünyadamda oluşturuyorum :):)
:)

Ben de kitapta hayal ettiklerimi filmde bulamıyorum.

Kitap daha detaylı, filmi kitaptan önceseyrettiysem iyi ....Kitaptan sonra izlemediysem tatmin olmuyorum

Bence de kitap kesinlikle, ama kitabı okumadan filmini izlerseniz ki bazı kitaptan uyarlama filmler çok etkileyici oluyor mesela Yeşil yol, Esaretin bedeli, Cinnet enfes filmlerdi, ama Da Vinci şifresi ve Uçurtma avcısının filmleri kitaptan sonra bana çok yavan geldi, birde koskoca bir eseri 1,5-2 saate sığdırmak imkansızdır zaten, bazı uyarlamalar iyi film yapılsa dahi yine de kitabın verdiği tadı vermez diye düşünüyorum

Var mı kitap okumak gibisi ya zemuszemus Bu yeni ay (new moon) filmine gittim kesinlikle kitabı okurkenki o heyecanı ve zevki vermiyor. Ama görsel efektleri güzel edward yakışıklı gidiyorsun gittiğinede cok pişman olmazsın. Kitabı okumak vaktin varsa en güzelidir bana göre de.

stefan kingin yeşil yol romanını önce okumuştum kitaptan çok etkilenmiştim daha sonra filmini izledim ama kitabı kadar etkilemedi beni

Ben bazı hikayeleri kitapta bazılarınıda filmde seviyorum,örneğin aşk-ı memnu,yaprak dökümü,mutluluk,monte cristo kontu gibi hikayeleri hem kitapta hem de filmde beğendim ama koku yu filmde daha etkileyici buldum

aslında okurken çok etkilendiğiniz bir hikayenin filmini izlemiyeksiniz çünkü sizin okurken canlandırdığınız karakterler filmde sizi hayalkırıklığına uğratabiliyor üstelik bazı kitaplar 2 saatlik bir filmle nekadar doğru anlatabiliyor orasıda meçhul.Yinede ne okumaktan vazgeçelim ne de sinemadan::olmaz:

Ben bazı hikayeleri kitapta bazılarınıda filmde seviyorum,örneğin aşk-ı memnu,yaprak dökümü,mutluluk,monte cristo kontu gibi hikayeleri hem kitapta hem de filmde beğendim ama koku yu filmde daha etkileyici buldum

ben kızıyorum aslında aşk-ı memnu ve yaprak dökümü'nün kitaptan bu kadar uzaklaştırılıp entrikalar üzerine kurulmasına.
kitapların içine ettiler resmen
adamların kemikleri sızlıyordur herhalde...

kesinlikle kitap apayrı. eğer önce kitabı okuyup sonra filmini izlediysem kafamda yarattığım karakterlerle uyuşmadığı gibi zaman kısıtlaması olduğu için konu kırpılmış oluyor ve bu da kopukluklara sebep oluyor. aynı tadı filmden alamıyorum. mesela da vinci şifresi, boleyn kızı bunlar çok kısa geldi bana kitaba oranla. önce filmini izleyip sonra kitabını okuduğum birşey yok sanırım konuyu bilince cazip gelmiyor kitabı okumak

Kesinlikle kitaplar ayrı bir keyif. Film ne kadar etkileyici olsa da süre açısından tüm kitabı yansıtamadığını düşünüyorum. Alacakaranlık ve yeniay mesela...

Son düzenleme:
bencede kesinlikle kitaplar. mesela jean christophe grange ın kitaplarını ele alırsak kitaplardan o kadar haz al, sinemadan sıkılmış halde çık. okurken zenginleştirdiğimiz, zihinimizde süslediğimiz kitaplara daha kısaltılmış ve başkasının bakış açısından izlemek can sıkıcı. çünkü özellikle beğenilen kitaplara yüksek beklentiyle gidiliyor, memnun kalmak da o derece zorlaıyor.

John Christophe Grange kızıl nehirler isimli eseri sinemaya aktarılmıştı ama
ben de herkes gibi filmin kitabın aslına hiç ama hiç benzemediğini düşünüyorum
kitapta ki heyecanın ardından film tam bir hayal kırıklığı bıraktı bende

Back