• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kistim Var Regl Olamıyorum

BaHHaR

ağrılı başıma nebu garezz
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
937
0
96
39
İstanbul
Bende aranıza yeni katıldım.Öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum.Benimde bir problemim var malesef ilaçlar fayda etmiyor.2,5 aydır regl olmuyorum daha önce doktora gittiğimde ultrasonda kistlerim olduğunu söylemişti .Kısa bir süre önce tekrar gittim haliyle uzun süre adet görmeyince kan testi yaptılar ama sonuç negatif . Progestan diye bir ilaç verdi adet söktürücü olarak verdiğini söyledi ama 1 haftayı geçti içiyorum hiç bir faydasını görmedim aksine çok yan etki yapıyor 3 gün üst üste bayıldım .Karnımda ve belimde de çok ağrı var.Bırakmayı düşünüyorum ama hala kanamam olmadığı için mecbur kullanıyorum.1 yıllık evliyim ve bebeğimin olmasını çok istiyorum ancak adet düzenim geri gelmedende çocuk sahibi olmak istemiyorum.Lütfen yardımcı olun bu kadar uzun süre gecikme normalmi?

canım benim hoşgeldin öncelikle.bana sık sık oluyor bana farlutal diye bir ilaç veriyo doktor 6 gün kullanıyorum en sonuncusunu kullandığım gün adet oluyorum.ama mutlaka bir doktora danış bu ilacı.

canım benim hoşgeldin öncelikle.bana sık sık oluyor bana farlutal diye bir ilaç veriyo doktor 6 gün kullanıyorum en sonuncusunu kullandığım gün adet oluyorum.ama mutlaka bir doktora danış bu ilacı.

merhabalar çok teşekkürler bana da verdiği ilacı kullanınca 3 gün geçmez adet görüceksin dedi ama nerdeeeee.yinede önerin için teşekkürler çok sağol

rica ederim ama bu ilacı mutlaka sor ben hiç yan etkisini görmedim geçer inşallah bilirim o sıkıntıyı

merhabalar çok teşekkürler bana da verdiği ilacı kullanınca 3 gün geçmez adet görüceksin dedi ama nerdeeeee.yinede önerin için teşekkürler çok sağol

baharcığım ilaç bittikten iki üç gün sonra adet oluyorsun...bende çok kullandım o ilaçlardan...ama hiç bir yan tesirini görmedim yada öyle sancım felan olmadı yani...:sm_confused:geçmiş olsun:teselli:

tamam mutlaka sorucam gerçekten psikolojimi bozuyor her ay hamilemiyim acaba diye düşünüp bir sürü test heba etmekten yoruldum karnımda bir şişti ki sorma herkes eşin sana iyi bakmış falan diye dalga geçiyor ama gelde bana sor 1 yılda 10 kilo aldım offffffffff

pınarcım zaten gittiğim doktor daha önce gittiğim doktor değildi bende seninle aynı fikirdeydim ama ne çare yine fayda etmiyor ben her ay yaşıyorum aynı sıkıntıyı

baharcığım ilaç bittikten iki üç gün sonra adet oluyorsun...bende çok kullandım o ilaçlardan...ama hiç bir yan tesirini görmedim yada öyle sancım felan olmadı yani...:sm_confused:geçmiş olsun:teselli:

ama ilaç 30tane çok fazla yani zaten okumuşsundur ilacın yan etkisi çok fazla yada bana yan etki yaptı bilmiyorum artık ama inşallah dediğin gibi olur ilaç bitince adet görürüm.peki sen her ay mı kullanıyorsun bu ilacı?

ama ilaç 30tane çok fazla yani zaten okumuşsundur ilacın yan etkisi çok fazla yada bana yan etki yaptı bilmiyorum artık ama inşallah dediğin gibi olur ilaç bitince adet görürüm.peki sen her ay mı kullanıyorsun bu ilacı?

baharcım ben gebelik tedavisi için değil rahimdeki problemlerim yüzümden kullandım bu ilacı.....aynı ismi taşımayabilir ama sonuçta progesteron içeriyorlar...farlutal...orgometril..progestan vs....bunların etken maddesi hep aynı....benim kullandiklarım 10 günlük dozlardı...bitiyor...iki veya üç gün sonrada regl oluyordum....bu ay kullanmadım...çünkü cerrahi bir operasyon geçirdim....şimdi tedavim ne olacak dr umla sonuçları bekliyoruz....seninki farklı sen adet görememişin...öncesinde bebek tedavisi alıyormuşun....bunların hepsi şu demek....sürekli dışardan yüklediğin sentetik hormonlar var vücudunda ...yok yumurta büyütücü,yok çatlatıcı...yok tutturucu..yani iç hormonlara dışardan ilave bu kaadar hormon olunca...içerde birşeylerin kimyası değiişiyor..maalesef bazı dengeler bozuluyor.....yani bence sen progesterondan çok bunların sıkıntısını yaşıyorsun...bende geçmişte 1,5 yıl bebek tedavisi gördüm...şimdi göğüslerimde nodüller var...rahimde myomlar var...ailemde bu tür şeyler pek yok ...dr uma soruyorum...geçmişte bebek tedavisinde kullanılan hormonlar sebeb olabilir dedi...tabiii kesin değil ama...sebebler arasında...ne bileyim vallahi...kullanıyoruz ilerisi için benim yaşadığım problemler olabiliyor....kullanmıyoruz....desek bebeği olmayanalr ne yapsın mejbur kullanılıyor.....sonuçta kadın çekiyor...ne yapılırsa onun vücuduna yapılıyor...ne yaşarsa onun vücudu yaşıyor...erkeğe göre birşey yok:sm_confused:onlar sadece bekliyor...arada ihtiyaç oldukça tohum veriyorlar...bunuda zevkle yapıyorlar zaten şikayetleri yok...bide belki maddi anlamda sorumlulukları oluyor ki kadın çalışıyorsa onuda tek yüklenmiyorlar...kadın maddi manevi yıpranıyor...:bbo:nerden girdik konuya nereye geldim....her ne ise...bence seninle oturup sana ne yaptığını anlatacak bir dr bul kendine....konuşsun ki kafanda sorular kalıp birde bunlar yormasın seni:teselli:sevgiler

aramıza hoşgeldin. bu sorun bendede oluyor dipro diye iğne kullanıyorum 6 veya 7. gün mutlaka renk görüyorum denemeni tavsiye ederim

selam arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ederim .Sonunda adet kanamam geldi çok mutluyum paylaşmak istedim (tabi yeni bir form açmadım burdan okursunuz diye düşündüm)görüşmek üzere eminimki tekrar görüşürüz çünkü bende sorun çok :)

yaa burası süper bi mekan. kadınlar kadınlara yoldaş oluyo. uzun zaman önceymiş sıkıntın,geziniyodum öyle başıboş. hayırlı olsun diyeyim dedim. umarım artık bebişinde vardır:)

Back