Ben buzluk ve derin dondurucuyu aktif kullananlardanım.
- Domatesi konserve yapıyorum
- Patlıcan yemeği, kabak yemeği, taze fasulye, bamya, taze börülcesi, domates soslu karışık kızartma bunlarıda konserve yapıyorum
- Biber, patlican ve kabagi karisik kizartma olarak derin dondurucuya atıyorum. Cikardigim zaman istersem konserve sosla domatesli olarak yapıyorum, ister oturtma istersemde yoğurt döküyorum
- Bir çok kişi patlıcanı karnìyarìk yapmak icin tüm olarak kızartıp saklıyor. Ama ben buzluğa tam olarak hazır şekilde karnıyarık atıyorum. Yani icinde kìymasìyla vs. Yemekden 20 dk önce çıkarıp fırına atıyorum, yeterli oluyor.
- Taze fasulye, bezelye, bamya bunlarıda domatesle bir kavurup buzluğa atabilirsin. Ben bazen konserve yapıyorum bazen buzluğa atıyorum
- Dolmalìk biberler, kabak ve patlıcanın direk içini oyup buzluğa atıyorum. Derin dondurucudan çıkarınca çözülmesini beklemeden direk doldurup pişireceksin bu şekilde tadlarında hiçbir değişiklik olmaz
- Kabakları rendeleyip çiğ olarak atıyorum daha sonra mücver yada yoğurtlu kabak mezesi yapıyorum
- Salatalık rendeleyip yada doğrayıp atabilirsin sonra çarıkta kullanırsın. Bence Rendelenmişin tadı daha iyi oluyor
- Limonları sıkıp suyunu şişeye yada buz torbalarına doldurup yazın bunları kullanıyoruz
- 1 kg kadar sarımsağı ayıklayıp buzluğa atıyorum. Zamandan çok büyük tasarruf oluyor
- Ispanakları soğanla kavurup buzluğa atıyorum. Daha sonra bir yemeğin yanina yoğurtlu meze olarak çıkarıyorum.
- Pırasa kavurup atıyorum. Pirasalı börek yapacağım zaman kolaylik oluyor.
- Mantar doğrayıp atabilirsin.
- Mısır haşlayıp ayıklayıp koyabilirsin. Salatalarda, pizzada falan kullanırsın.
- Elma, portakal, limon, üzüm, erik, vişne, kiraz aklına gelen her türlü meyveyi buzluğa atabilirsin kışın komposto yada meyve suyu olarak tüketebilirsin. Yada direk konserve yapabilirsin
- Ben meyve suyu yapıyorum ve yarım litrelik şişelerde buzluğa atıyordum. Bu sene konserve olarak yapacağım. Kendimiz tüketmiyoruz ama misafire ikram için iyi oluyor. Hazır paketli ürünler ikram etmekten hoşlanmıyorum
- Kışın kestane attım yazın pişirip yedik. Çok iyiydi :)
- Erişte keser yaparız
Bunların dışında;
- Buzlukta hem çorba yapmak için küçük köftelerim hemde normal köftelerim olur.
- Sulu köfte yapmak için köftelerim olur
- Tavuk suyu ve et suyu mutlaka olur
- Çorba ve pilav için haşlanıp didiklenmiş tavuğum olur.
- İçli köfte yapıp atarım
- Pizza hazırlayıp buzluğa atabilirsin. Fırından çıkarıp buzlu halde fırına atarsan. 20-25 dakikada pişer. Geçenlerde pişmiş olanıda attık. Sonra mikrodalgada ısıtıp yedik. O da iyiydi.
- Sarma ya da dolma hazırlayıp koyabilirsin (Ben pirinçler kırıldığı için pek tercih etmiyorum. Ama seven çok kişi var)
- Hazır yufkadan börek yapıyorum ve pişmiş halde buzluğa atıyorum. Sen pişirmedende atabilirsin. Zaten direk buzluktan çıkarıp fırına atıyorsun. Çözdürmene gerek kalmıyor. O pişerken yanına bir çay demlersin.
- Kek pişirip tüm halde buzluğa atıyorum. Yine aynı şekilde kurabiye, poaça vs atıyorum. Misafir gelmeden 20 dk önce çıkardığımda bütün buzu çözülüyor.
- Derin dondurucu hem paradan hemde zamandan tasarruf sağlayan bir alet ve ben teknolojinin nimetlerini sonuna kadar kullananlardanım :)
Ekstra stokta yapıyorum. Ben kışa girerken bozulmayacak ürünleri indirimde bütün bir yıla yetecek kadar alıyorum ve bütün bir yıl bu saydıklarımı bir daha almıyorum
Bunlar; sıvı yağ, çamaşır makinesi deterjanı, bulaşık makinesi deterjanı, yumuşatıcı, sıvı sabun, pril, çamaşır suyu ve diğer temizlik malzemeleri, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, şampuan, saç kremi, ped, diş macunu....
Çok uzun oldu ama benim yaptıklarım bunlar
Umarım işine yarar