Kiskaniyorum, napiyim

Fesatlik baska gipta etmek baska sey.. ikisi icinde kiskanma kelimesini kullanabilir belki.. haklisin ama herkes birseyler yasiyor ve o mukkemmel gorunen hayatlar altinda cok kusurlar var..

Cok guzel soylediniz, beni ben yapan yasadiklarim. Ama kendime uzuluyorum, icim aciyor. Hayatimda o kadar kotu seyler varki, olduki. Bu acilardan kurtulup devam etmek cok zor geliyor

Adalet dedigim sey su; birisi iyi bir ailede dogar, ona sahip cikarlar, korurlar, iyi egitim verirler, sonrasinin iyi olmasi sansi yuksek olur (bana bunlarin hicbiri verilmedi ve akilsiz sekilde koru-korune evlendim)
birisi cok guzel dogar, guzel bir kiz veya erkek olur - avantajlarini demeye gerek yok
benim mesela genetik sac dokulmem var. bildiginiz kelim, tepem ortada. sacimi normal insanlar gibi toplayamam, uzatamam ve allahin her gunu yikarim. insanlarin bakislarinda hep bir acima gorurum, birde sorarlar "ya senin saclarina ne oldu boyle?". Ama diger insanlarin orman gibi saclari olur. Hayat adaletsiz, bunu biliyorum artik

Cok duygulandim okuyunca. Tesekkur ederim.

Hayatin adaletsizligi degil yasadiklarimiz bizim secimlerimiz.
Kendi secimlerimizi yasarken kimi neyle suclayabiliriz?
Haklisiniz, kendi secimlerimiz. Ama insan hicbir zaman kendisine kotu sey secmez, degil mi? Mantigi yetmez, elinden gelecek birsey olmaz, o an onu dogru ve iyi secim bilir ve yapar, kotu olmus olmur.
Ben hicbir zaman kimseyi incitmek istememistim, en basta kendimi. Kendini suclamakta kendine haksizlik oluyor

5 yil oldu. Hala bile yasadiklarimin acisi dinmiyor. Hatta gittikce artiyor sanki. Dun mesela kabus gordum, eski kocami...

Baya zaman geçmiş evet. Benimde kabuslarıma giriyor. Devamlı beni kovalıyor.
Bir paikologla görüştünüz mü? Ben ilk aşamalarda yardım aldım çok iyi geldi gerçekten.

Simdi bende oyle yaparim. O seyler simdi basima gelse degil monte etmek, kim bilir neler yaparim. Ama o zamanlar cok gucsuzdum. Sanki baska bir insandim. Birde daha dogmamis yavruma kufur edince, cocuga haksizlik olmasin, boyle babaya sahip olmaktansa hic dogmasin istedim. "Istedim" ama istedigim sey bu degildi tabiki...

Cok guzel soylediniz, beni ben yapan yasadiklarim. Ama kendime uzuluyorum, icim aciyor. Hayatimda o kadar kotu seyler varki, olduki. Bu acilardan kurtulup devam etmek cok zor geliyor
Huzur verecek şeyleri daha çok yapmaya çalış. Bulunduğun yerde deniz varsa daha çok denizi izle. Havuz varsa daha çok yüz. Suyun bence her şeyi temizleyebilme etkisi var, zihnimizde dahil.

Daha çok oku. Daha çok yaz. Daha çok anlat. Gel burda anlat. Hatta bana anlat :)

Acıların geçti. Şuan var olanlarda geçecek. Ama hayatında geçiyor. Niye geçmişe takılı kalıp bugününü kaçırasın ki? Bi insanın mutlaka bir yoldaşa ihtiyacı var. Arkadaştan, sevgiliden, aileden yüzün gülmediyse bi hayvan sahiplen. Herkesten daha sadık, herkesten daha anlayışlı, herkesten daha sevgi dolu. Çok iyi gelecektir.

Iyiki burayi kesfettimde sizin gibi insanlari gorup kendi yapayalniz dunyamdan ciktim, kendi-kendime konusmaktan, teselli vermektende... Haklisiniz. Cok tesekkur ederim

Baya zaman geçmiş evet. Benimde kabuslarıma giriyor. Devamlı beni kovalıyor.
Bir paikologla görüştünüz mü? Ben ilk aşamalarda yardım aldım çok iyi geldi gerçekten.
Psikologla ilk bosanma surecimde gorusmustum, banada iyi gelmisti, ama maddi acidan devam ettiremedim malesef. Simdi belki yeniden dusunebilirim psikologa gitmeyi

Sonraki mesajlari okudumda. Anladigim kadariyla bütün bunlar 5 sene once olmus. Evet bazi acilari zaman gecirmiyor. Hafifletmiyor bile. Ama yapacak bir sey de yok. Sadece bir daha kimsenin size boyle davranmasina izin vermeyin yeter. Gerisi zamanla illaki olur..

Hayir kendini ya da baskasini suclamak kacmaktir. Ders almamaktir. Basini kuma gommektir. Bence.
Kendimize kotuyu tercih tabi ki etmeyiz. Secimlerimiz zaman icinde bize uygunlugunu yitirebilir. Dogru zamanda dogru karar vermek o donemde bize kalmistir. Yine kalmak ya da gitmeyi biz seceriz. Ya da baska bir seyi. Yani her turlu secim bize ait. Malesef hayat bu. Secimleeimizden dolayi yasadiklarimizdan ders alip daha guclu kararli bi sekilde hayata devam etmeliyiz. Inan kimsenin hayati kolay degil ve baskasini suckamak işin en kolay kismi.

Kıskanıyor olabilirsiniz çok normal yalnız kıskançlık sadece size zarar verir. Dilinizi tutup insanların anneliğini,hamileliğini zehir etmediğiniz sürece tabi..
Yaşadıklarınızdan kimse sorumlu değil,siz dışında!
Sakin olun ve psikolojik destek alın yoksa siz üzülmeye devam edersiniz.

o kadar güzel yazmışsınız ki, özelliklede ''neden ben'' düşüncenize bulduğunuz yanıt çok güzel, sizi tebrik ediyorum, en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğimle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…