Kıskançlıktan kurtulma ?

Tarantlarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
178
35
Merhaba; başka birisinin hayatını kıskanıyorum imreniyorum çok berbat bir duygu bu pis duygudan nasıl arınabilirim ? Mesela örnek veriyorum hayatımın ben merkezinde olan biri değil çok sık görüştüğüm bir i değil hayatımın dışında biri selam sabah verdiğim atanmış acayip imrendim, bu saçma sapan duygudan nasıl kurtulabilirim, Memleketimde uzaktan akrabamız sosyal medyadan sadece haberim olan kişileride kıskanıyorum imreniyorum nasıl kurtulabilirim? Böyle olan var mı? Normal mi ?

İlgi alanlarını genisletip kendinle ugrasirsan çok faydası olur , ha o da mı olmuyor o baktığın insanlara ne güzel ya vallahi kıskandım hayırlı olsun daha da güzelleri senin olsun gibi şeyler söyleyin inanın bu iki tarafı da mutlu eder

İnsanoglu maalesef olabiliyor. Bazen bende de oluyor insan kendini kötü hissediyor ama çaresini bulamadım. Nefsi köreltmek lazım dua okuyorum bol bol ama başarılı olamadım

Normal değil. Yenmek için kendini mutlu ettiğini düşündüğün şeyleri yap bol bol flört et mesela bakım yap kitap oku gez dolaş ortam kur başkalarının adına sevinmeyi öğren. Elindekileri sevmeyi dene mesela aileni arkadaşlarını bir cisimi bir ruju veya parfümü yenilik aç hayatında. Yapamıyorsan kesinlikle destek al.

Kendi hayatında boşlukları olan, uğraşları, işleri, becerileri, hobileri olmayan, üretme odaklı olmayıp, fazlasıyla tüketen insanlarda bu gibi durumlar gözlemleniyor. Bunu sorgulamanız güzel bir şey. Şimdi sıra hayatınızı doldurma ve üretime geçmede. O zaman kendinize dönüyorsunuz, vaktiniz olmuyor böyle şeylere. Kendinizi keşfedin, fikir üretin, araştırın, aktif olun, işe yarayacaktır. Siz de daha çok işe yarar hale gelmiş olursunuz hem.

Merhaba; başka birisinin hayatını kıskanıyorum imreniyorum çok berbat bir duygu bu pis duygudan nasıl arınabilirim ? Mesela örnek veriyorum hayatımın ben merkezinde olan biri değil çok sık görüştüğüm bir i değil hayatımın dışında biri selam sabah verdiğim atanmış acayip imrendim, bu saçma sapan duygudan nasıl kurtulabilirim, Memleketimde uzaktan akrabamız sosyal medyadan sadece haberim olan kişileride kıskanıyorum imreniyorum nasıl kurtulabilirim? Böyle olan var mı? Normal mi ?
Canım bende öyleydim şimdi şu moddayım artık ..
Kendi hayatımda başrol benim niye elaleme imreniyorum ki yani benimde yasayacaklarim var boşver bende bakıyordum ay nereye gidiyorlar ne yiyorlar falan diye ..
bir iki kere bende yaptım baktımki insanlarda beni kıskanıyor hatta soruyorlar nereye gittin ne kadardı vs. Gibi ..
Sen her zaman en iyisini yaşayacaksın..

Canım bende öyleydim şimdi şu moddayım artık ..
Kendi hayatımda başrol benim niye elaleme imreniyorum ki yani benimde yasayacaklarim var boşver bende bakıyordum ay nereye gidiyorlar ne yiyorlar falan diye ..
bir iki kere bende yaptım baktımki insanlarda beni kıskanıyor hatta soruyorlar nereye gittin ne kadardı vs. Gibi ..
Sen her zaman en iyisini yaşayacaksın..
Nasıl geçiyor zamanla mı?

Nasıl geçiyor zamanla mı?
Ilk önce kabullenmeyi öğrendim
Çünkü bakıyorum genelde hep kendimden üstündeki şeyleri görüyorum ve benim olmayınca sinirleniyordum mesela benim niye arabam yok benim şu arkadaşımın var neden benim olmuyor neden herkes istediğini şeye tak diye ulaşabiliyor ben neden ulaşamıyorum dedim hep ve yedim kendimi..
Zamanla olacak tabi ki böyle şeyler ama ilk önce şunu kendi kafanda oturtmalısın herkesin hayat şartları farklı hayat hikayesi farklı belki sana farkli yönlerden biseyler gelecek hayatın sana ne göstereceğini bilemezsin ..

insan olgunlaştıkça değişiyor durum.
azalıyor bunlar erken olması için ne yapılır bilmiyorum
ama zaman, süreç zaten değiştirecektir sizi

Kıskanmayın ama imrenin.O sıra kötü hissi içinizden geçirirken bunu farkedip hafif duyabileceğiniz bir sesle maşallah diyip Allahım bana da nasip et deyin.Güzel şeyler söyleyin, zamanla o kötü hisler kaybolur.

X