kıskançlık..

aslında aynısını düşünüyorum kıza yazıp biz biraz daha ertelemeye karar verdik tatil planları yaptık desem biliyorum ki çatlar
Aynen öyle yap ve tatil planı da yapın hayat kısa evet çocuk çok güzel bişey ama bunun ciddi ve tüm hayatı kaplayan bir sorumluluk olduğu ortada ama insanlar sadece doğuruyor tahammül edemiyorlar sonra ortay sinir hastası bi çocuk çıkıyor çevremde var maalesef biz şimdi yaptık hatta kısa Bi tatil planı bana laf sokacak insanlara diycem bak çocuk olsa sizin gibi hayatım ona bağlı olacak Bi yere gidemicektim diyorum şimdi ban özeniyolar ay sen ne rahatsın biz çok acele ettik flnfaln tavsiye ederim cidden

Ya ben cocugumun videolarini paylasmiyorum bebek isteyen arkadaslarim var. Bu istekle yatıp bu istekle kalkiyolar. Üzülürler benim olmuyo diye dikkatli davraniyorum.
Ama seninki sanki aleni sekilde hamilelik cok guzell yaaa diyecek ne yasadi merak ediyorum. Nispet yapar gibi .

eşinin maddi durumu baya iyi bizde iki kişi çalışmamıza rağmen gıdım gıdım ay sonunu yetiştiren bir çiftiz, kocam bana şunu aldı kocam bana bunu aldı der durur :) bi ara bize geldiler aman x e bir şey söylemeyin bana 500 tl lik kozmetik alışverişi yaptı çok sinirli dedi daha kapıdan girer girmez :))) eşi çanta almış gelinlerce baaak x bana çanta aldı neden farketmedin dedi :)))

Görmemişliğin böylesi...
Hayatınızdan çıkması bi eksiklik hissettirmez gibi duruyor.

sanırım seni en iyi anlayanlardan birisiyim bende 14 aydır deniyorum ve henüz gebe kalamadım malesef, senin bunları yapan arkadaşınmış arana mesafeni koy cevap verme mesajlarına, görüşme benim de benimle aynı zamanda evlenen bir kuzenim var 2 kez hamile kaldı ve malesef ikisinide düşürdü benle her konuştuğunda çocuk yok mu daha, bak ben iki tane yaptım ama düştü, affedersiniz ama benim eşim attığını tutturuyo senin ki becermiyo tarzında konuşmaları yapıyor bende üzülüyorum ama bilerek canımı acıttığının farkındayım, onu umursamıyorum artık hatta en son whatsapp durumumda bir çikolata paylaşmıştım bana ye ye kilo al sen böyle gidersen zor doğurursun tarzında bir cümle kullandı ( ki çok aşırı bir kilom yok) bu konuşmanın üzerine bende biraz ters ve ağır konuştum sana da tavsiye ederim:KK48: sanırım artık bu konuda konuşmaz benimle:KK51: ( Rabbim tez zamanda hayırlı evlat versin isteyen herkese):KK200:
Seninkide atmış ama tutturamamış dicen öylesine:D Töbe yarabbim:)

Aynen öyle yap ve tatil planı da yapın hayat kısa evet çocuk çok güzel bişey ama bunun ciddi ve tüm hayatı kaplayan bir sorumluluk olduğu ortada ama insanlar sadece doğuruyor tahammül edemiyorlar sonra ortay sinir hastası bi çocuk çıkıyor çevremde var maalesef biz şimdi yaptık hatta kısa Bi tatil planı bana laf sokacak insanlara diycem bak çocuk olsa sizin gibi hayatım ona bağlı olacak Bi yere gidemicektim diyorum şimdi ban özeniyolar ay sen ne rahatsın biz çok acele ettik flnfaln tavsiye ederim cidden
Benim de bebeğim olmuyor bu aralar aynı sizin gibi hissetmeye başladım olayın iyi yanlarını görüyorum bebeği olanlar aşırı yoğun ve kavga mutsuzluk çok var .Bebek cidden çok güzel yeğenlerimden biliyorum ama bakması çok sorumluluk istiyor

Ay benim böyle bi arkadsım var.Daha doğrusu esim arkasının hanımı.
2 sene tedaviyle bebeği oldı.
3,5 senedir de biz ugrasıyprz.Allahım kızı görcem diye odüm kopuyor:KK70:
Hemen cnm siz naptınız?Dr a gittiniz mi ler başlıyor ayhh bayılazaam :bicak:
Agzunda sürekli bi cennet meyvesi lafı.
Len tmm biz de istiyorz o meyveden de yüzüme yüzüme yapma barii:KK70:
En güzeli uzak durmak,bosa mod düşürür bu tiplerr:ruh:

Kizz cok tatlısin senin meyven ballı olur :KK70: :KK70:
Ben tedavi diyen arkadasa hic sormuyorum uzulur kırılir diye.

Ya ben cocugumun videolarini paylasmiyorum bebek isteyen arkadaslarim var. Bu istekle yatıp bu istekle kalkiyolar. Üzülürler benim olmuyo diye dikkatli davraniyorum.
Ama seninki sanki aleni sekilde hamilelik cok guzell yaaa diyecek ne yasadi merak ediyorum. Nispet yapar gibi .

Kızın hareketlerine biz de anlam veremiyoruz artık..

Merhabalar k.k.

anne olmak istiyorum, daha yolun başındayım 1,5 yıldır deniyoruz ama olmuyor olmuyor olmuyor.. çünkü bende gitmek bilmeyen bir çikolata kisti var.. artık heyecanla beklemiyorum da adet dönemlerini sonunda salya sümük ağlayacağım belli duruyor çünkü.

neyse eşimin bir arkadaşı var evli, normal de eşiyle çok sorunlulardı aralarını düzeltmek için elimizden geleni yaptık maşallah şimdi çok iyiler ama bir çok şeyi bize inat yapıyorlar gibi mesela biz eşimle o an tartışıyorsak birden birbirlerine sarılıyorlar vs vs.. bunlar falan sorun edilecek şeyler değil eşimle gülüp geçiyorduk.

asıl sorun bu çift bizim çocuk istediğimizi benim tedaviye başladığımı biliyor. kız hamileymiş düşük tehlikesi varmış hemen yazdım canım çok sevindim falan bildiğiniz tebrik cümlelerini sıraladım (gerçekten sevindim orası ayrı) sonra biraz destek verdim düşük tehlikesi için yani elimden geldiğince yanında olmak istedim. kızın bana yazdığı şey "hamilelik çok güzel bir şey".. yani hanımlar bu arkadaş 5 haftalık hamile, geçenlerde burada birisi konu açmış 5-6 aylık hamileymiş ama heyecanlanmıyorum ben iyi bir anne olamayacak mıyım diye dertleniyordu yani nasıl 5 hafta da bu hamilelik bu kızın bana övdüğü gibi çok güzel oluyor? şimdi yazmış kalp atışlarını duyduk çok güzel diye. ya evet bu çok güzel bir şey ama sen niye çocuğu olmayan birine bunları ballandıra ballandıra anlatıyorsun?

kızla her konuştuğumda gözlerim doluyor, ben böyle kıskançlık yapmazdım ama anlamadım. aslında kıskançlık da değil de ne bileyim o böyle anlatınca benim enerjim düşüyor moralim bozuluyor gönlüm kırılıyor hanımlar, allah sağlıklı evlat versin, evlatlarında gözüm yok ama böyle anlatması gerekir mi illa? bilmiyorum çok mu kötü bir insanım sevinçlerine ortak olamadığım için?

şimdi bu çiftimizin bize gelmek istemeleri yakındır, ben ne yapayım? kabul edip tüm gücümle kızın hamilelik güzelliklerini dinleyip hayallerine destek mi olayım yoksa müsait değiliz deyip küsmeleri pahasına kesip atayım mı?
Siz kıskanç değilsiniz, arkadaşınız fesat. O üzüntünüze ortak olmuyorsa sevincine sadece gülün geçin.çok ilgilenmenize gerek yok ki. Ben olsaydım kabul etmezdim küserse de küssün sorun değil. Şimdiden böyle yapan çocuğu doğunca kimbilir ne kadar üzer sizi. Bide eşiyle arasını bulmuşsunuz. İyi niyetinizi suistimal edip duruyor.

Benim de bebeğim olmuyor bu aralar aynı sizin gibi hissetmeye başladım olayın iyi yanlarını görüyorum bebeği olanlar aşırı yoğun ve kavga mutsuzluk çok var .Bebek cidden çok güzel yeğenlerimden biliyorum ama bakması çok sorumluluk istiyor
Avantaja çevirmek zorundayız ben yıllardır kendimi boşa üzmüşüm hayat kısa olmuyorsa dünyanın sonu değil iyi yönleri de çok fazla Rabbim versin tabi hepimize isteyen herkese ama insanlara fırsat vermeye gerek yok ben herkese hala inatla istemiyoruz diyorum onlar da inatla bana doktor koca karı reçetesi önermeye çalışıyor 4.5 yıl böyle geçti görüşmemeye çalışıyorum eşimde en büyük destekçim bu konuda sağolsun

şuan gittiğim 4. doktor :) doktorumuz ben de hamileliği engelleyecek bir kist olduğu için öncelikle benim tedavi olmamı önerdi. hsg çektirdim tüpler açık.. avuç avuç ilaç kullandım olmadı. ingiliz karbonatı iyi dediler kullandım olmadı, sosyal medya da bir site var çok olumlu yorumlar var o karışımı aldım kullandım olmadı. geçen gün buradan birisi muayene sırasında yumurta rezervine bakıldığını, düşük olsaydı doktorumun söyleyeceğini söylemişti doktorum kist hariç herşeyin yolunda olduğunu söyledi ama bilmiyorum.. pıhtılaşmaya bakılmadı..

ya belki Allah bana nasip etmeyecek kaderin önüne geçemem ama arkadaş dediğimiz insanlar bari böyle yapmasa..
yani bu insanları anlayamıyorum nasıl bi düşüncesizliktir bu :KK62: ama yalnız değilsin bunu bil canım.. 3,5 yılda 3 kimyasal gebelik geçirdim 2 normal gebelik kalp atışı durdu kürtaj oldum, 1 de tedaviyle olan ikiz gebeliğim yine kalp durması kürtaj oldum. Bu yaşadıklarımı bildiği halde bile gözüme sokmakla kalmayıp, benim o bi türlü duyamadığım kalp sesini whatsaptan atan bi eltim bile var benim (1 ay önce ikiz bebeklerimni kaybetmişken) ballandırmasını falan hiç söylemiyorum bile. Bana bebeğin cinsiyet partisini bile düzenlememi teklif etti. her gün hepimize 4 erkek kardeş ve 4 eltinin olduğu bi whatsapp gurubundan ne canı çekiyosa onu söyledi (alıp götüremiycek mesafede olmamıza rağmen maksat belli) ve sağolsun 9 ay aşerdi hiç bitmedi can çekmeleri. Evlerine ziyaret giderken istediğin bişey varmı diye sorunca kış günü erik istedi 2,5 saat ona hepberaber erik aradık falan. daha neler neler anlatsam roman olur.. ama noldu sonunda herkes yaptığı terbiyesizliklerden rahatsız oldu.. Şimdi bebeklerini tek başlarına büyütüyolar.. Ben diğer aile üyelerinden daha çok arayıp soruyorum yine kıyamıyorum bebeğe.. kçvalidem bi tek doğumuna gitti bayramda evine bile kabul etmedi, resmen sildi onları. Diğer kardeşler eltiler de görüşmüyolar.. Kısacası böyle insanlar sonunda yaptıklarının bedelini bi şekilde ödüyolar hiç merak etme Allah'a havale et. Bu arada çikolata kisti için en kesin çözüm soğan kürü.. Denendi onaylandı 2,5 cm lik kist tek kürde bile 1 cm düştü bende. Sonra da kayboldu. Bi dene onu bence.. başkalarını boşver kendine odaklan.

yani bu insanları anlayamıyorum nasıl bi düşüncesizliktir bu :KK62: ama yalnız değilsin bunu bil canım.. 3,5 yılda 3 kimyasal gebelik geçirdim 2 normal gebelik kalp atışı durdu kürtaj oldum, 1 de tedaviyle olan ikiz gebeliğim yine kalp durması kürtaj oldum. Bu yaşadıklarımı bildiği halde bile gözüme sokmakla kalmayıp, benim o bi türlü duyamadığım kalp sesini whatsaptan atan bi eltim bile var benim (1 ay önce ikiz bebeklerimni kaybetmişken) ballandırmasını falan hiç söylemiyorum bile. Bana bebeğin cinsiyet partisini bile düzenlememi teklif etti. her gün hepimize 4 erkek kardeş ve 4 eltinin olduğu bi whatsapp gurubundan ne canı çekiyosa onu söyledi (alıp götüremiycek mesafede olmamıza rağmen maksat belli) ve sağolsun 9 ay aşerdi hiç bitmedi can çekmeleri. Evlerine ziyaret giderken istediğin bişey varmı diye sorunca kış günü erik istedi 2,5 saat ona hepberaber erik aradık falan. daha neler neler anlatsam roman olur.. ama noldu sonunda herkes yaptığı terbiyesizliklerden rahatsız oldu.. Şimdi bebeklerini tek başlarına büyütüyolar.. Ben diğer aile üyelerinden daha çok arayıp soruyorum yine kıyamıyorum bebeğe.. kçvalidem bi tek doğumuna gitti bayramda evine bile kabul etmedi, resmen sildi onları. Diğer kardeşler eltiler de görüşmüyolar.. Kısacası böyle insanlar sonunda yaptıklarının bedelini bi şekilde ödüyolar hiç merak etme Allah'a havale et. Bu arada çikolata kisti için en kesin çözüm soğan kürü.. Denendi onaylandı 2,5 cm lik kist tek kürde bile 1 cm düştü bende. Sonra da kayboldu. Bi dene onu bence.. başkalarını boşver kendine odaklan.

insanlar çok çok kötü diyecek söz bulamıyorum bunların karşısında

Çok çok ayıp yaptığı, normal akıl sağlığında birinin yapmayacağı şey, ç.ocuk isteyen ve olmayan biri ile böyle konuşmak. Seni üzüyorsa araya mesafe koy, ne kötü yada düşüncesiz insanlar var.

Bırakın istediği halde çocuğu olmayan birinin yanında kounşmayı, normal arkadaşlarımla bile sohbet ederken hamilelikle ilgili konuştuğumuzda "acaba sıkıyor muyum?" diye düşünüyorum. İnsanlar ciddi düşüncesiz.

Ayrıca 5 haftalık hamilelik, hamilelik bile değil hatta hamileliğin en zor zamanları 9-18 arası haftalar ve 1. haftadan sonra anlıyorsun biraz biraz hamile olduğunu.

Görüşmeyin bence. Ne derse desin, ne düşünürse düşünsün. Saçmalamış.

o gün hamilelik çok güzel dedi benim için konuşma bitti çünkü bütün gün gözlerim doldu durdu akşamında da çok ağladım.. bugün kendisi yazdı bende sordum tehlike geçti mi diye doktora gittik kalp atışlarını dinledik 4. aya kadar tehlike var ama dedi.. şimdi herkes aynı değildir ama ben birini bu konuda üzmek istemiyorsam " gittim canım 4. aya kadar tehlike var ama Allah büyük" der geçerdim..
Siz yine sormuşsunuz sormasanız da göze batardı mesafenizi koruyun sizde ayrıntıya girmeden geçmiş olsun yada gözün aydın gibi cevaplar yazın mesafeli durdugunuzu belli edin oda kendini çekecektir zaten herkes kendince haklı sonucta

Valla şıp diye hamile kalamadığım için bende bu konuya hassastım zaman ilerledikçe aslında bunun adı kıskançlık olmasa bile garip şeyler hissetmeye başlamıştım çevremdeki hamilelere karşı.
Böyle bir süreçten geçtiğimi bilen bir arkadaşım bana bu şekilde davransa bende kırılırdım. Ama şöyle bir düşününce hiçbir yakın arkadaşım bana bu şekil nispet yapar gibi konuşmazdı diye düşünüyorum. Bu kişiyle arana mesafe koyabilirsin sadece bu değil sana iyi gelmeyen, kendini kötü hissettiren kim varsa hayatında yeri olmasın.
Ayrıca benim bulantım olana kadar hamile olduğumu hissedemedim bile o duyguya ne çabuk girmiş. Ben istememize rağmen çift çizgiyi görünce inanamamıştım ve bi telaş sarmıştı bu çocuğa yetebilecek miyim nasıl olacak diye ağlamıştım.

Back
X