kıskançlık..

Ömür boyu böyle kaçamazsınız ki (inşallah böyle bir şeye gerek kalmaz. Bir an önce bebişinizi alırsınız kucağınıza)
Şu anda bulunduğunuz durumu kabullenin, tedavilerinizi yapın. Bebek sevinci yaşayanlar belki o anın heyecanıyla düşünemezler. Siz de her bebek bekleyen arkadaşınızdan veya yakınınızdan aynı hassasiyeti bekleyemezsiniz.
Bence sizi kırmak için yaptığını sanmıyorum. İlk bebek heyecanlanmıştır.

Canım yakın arkadaşım çikolata kisti vardı
Çevremde bir tek onansahit oldum, çok zor bir surec, herşeyden etkileniyor insan, üzerine alınıyor.
Rabbim inşallah senin de kucağını doldurur.
Arkadaşımın 8 aylık bebeği var artik

Bunda kıskanclık yada sevincine ortak olamıyorum diye hayıflanacagın bir sey yok ki. Allah askına çocugu olmadıgını bildiğin birine hamilelik çok güzel demek normal olabilir mi?.Güzelse bile o insana söyleme yahu . Bunlar nasıl insan anlamıyorum . İnsanların yoksunlugunu duydugu seyı bile isteye gözüne sokan ve utanması gereken kişi onlar. Abi biz mi çok inceyiz cidden anlamıyorum. çok sinirlendim suan :)

vallaha sabahtan beri gözlerim doluyor, sanırım evde olsam çok ağlardım..

Kesin görüşmeyi bitsin. Bu ne rezalet??

Bu arada bir hatıram canlandı. 7 sene önce Bebek istiyorum, bunu bilen biri hamile kaldı. Tebrik etmek için aradım ve miden bulanıyor mu dedim. Kahkahalar attı. Sen gebeliği nereden bileceksin, sen anlamazsın, çok mutluyum vs..eşimin akrabası olduğu ve yeni evli olduğum İçin cevap vermedim (şu an olsa asla susmam) neyse yarım saat gebeliğin lütuflarını anlattıktan sonra kapattık. Resmen dalga geçti ama. Aradan bir süre geçti. Bebeğin kalbi durmuş ve kürtaj olmak zorunda kaldı. Bir daha da çocuğu hiç olmadı. O olaydan kısa süre sonra arka arkaya 2 bebeğim oldu tedavisiz. Bu kadın da tüp bebek ve bilumum yöntemler uyguladı ve en sonunda menapoza girdi.

Diyeceğim o ki; kalbiniz temiz olduktan sonra mutlaka yüzünüz gülüyor. İlahi adalet dedikleri de bu İşte. İnşallah yakın zamanda sizin de yüzünüz güler..

Canım yakın arkadaşım çikolata kisti vardı
Çevremde bir tek onansahit oldum, çok zor bir surec, herşeyden etkileniyor insan, üzerine alınıyor.
Rabbim inşallah senin de kucağını doldurur.
Arkadaşımın 8 aylık bebeği var artik

Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin darısı ben ve bekleyen herkesin başına :)

vallaha sabahtan beri gözlerim doluyor, sanırım evde olsam çok ağlardım..
Bebek konusunda bir bilgim yok ama umutsuz olmayın Rabbim inşallah sağlıkla sıhatla bir cocuk sahibi olmanızı nasip eder. Sadece arkadaşlık ilişkiniz konusunda yorumumu yaptım ama gercekten böyle insanlardan uzak durun . Size zarardan ve motivasyonunuzu düşürmekten başka hiçbir şey yapmaz. Eşinizle de paylasın bu konuyu ve uzaklasın çok bile tahammul etmişsiniz.

Bu arada bir hatıram canlandı. 7 sene önce Bebek istiyorum, bunu bilen biri hamile kaldı. Tebrik etmek için aradım ve miden bulanıyor mu dedim. Kahkahalar attı. Sen gebeliği nereden bileceksin, sen anlamazsın, çok mutluyum vs..eşimin akrabası olduğu ve yeni evli olduğum İçin cevap vermedim (şu an olsa asla susmam) neyse yarım saat gebeliğin lütuflarını anlattıktan sonra kapattık. Resmen dalga geçti ama. Aradan bir süre geçti. Bebeğin kalbi durmuş ve kürtaj olmak zorunda kaldı. Bir daha da çocuğu hiç olmadı. O olaydan kısa süre sonra arka arkaya 2 bebeğim oldu tedavisiz. Bu kadın da tüp bebek ve bilumum yöntemler uyguladı ve en sonunda menapoza girdi.

Diyeceğim o ki; kalbiniz temiz olduktan sonra mutlaka yüzünüz gülüyor. İlahi adalet dedikleri de bu İşte. İnşallah yakın zamanda sizin de yüzünüz güler..

off bu nasıl bir çirkinlik? sizi nasıl kırdıysa artık sonucu çok kötü olmuş.. hiç ah etmedim Allah biliyor her lafımda da derim sağlıkla alsınlar kucaklarına ama benim olmuyorsa da ballandıra ballandıra anlatma, görüyoruz bizden önce Allahın gücüne gidiyor..

Merhabalar k.k.

anne olmak istiyorum, daha yolun başındayım 1,5 yıldır deniyoruz ama olmuyor olmuyor olmuyor.. çünkü bende gitmek bilmeyen bir çikolata kisti var.. artık heyecanla beklemiyorum da adet dönemlerini sonunda salya sümük ağlayacağım belli duruyor çünkü.

neyse eşimin bir arkadaşı var evli, normal de eşiyle çok sorunlulardı aralarını düzeltmek için elimizden geleni yaptık maşallah şimdi çok iyiler ama bir çok şeyi bize inat yapıyorlar gibi mesela biz eşimle o an tartışıyorsak birden birbirlerine sarılıyorlar vs vs.. bunlar falan sorun edilecek şeyler değil eşimle gülüp geçiyorduk.

asıl sorun bu çift bizim çocuk istediğimizi benim tedaviye başladığımı biliyor. kız hamileymiş düşük tehlikesi varmış hemen yazdım canım çok sevindim falan bildiğiniz tebrik cümlelerini sıraladım (gerçekten sevindim orası ayrı) sonra biraz destek verdim düşük tehlikesi için yani elimden geldiğince yanında olmak istedim. kızın bana yazdığı şey "hamilelik çok güzel bir şey".. yani hanımlar bu arkadaş 5 haftalık hamile, geçenlerde burada birisi konu açmış 5-6 aylık hamileymiş ama heyecanlanmıyorum ben iyi bir anne olamayacak mıyım diye dertleniyordu yani nasıl 5 hafta da bu hamilelik bu kızın bana övdüğü gibi çok güzel oluyor? şimdi yazmış kalp atışlarını duyduk çok güzel diye. ya evet bu çok güzel bir şey ama sen niye çocuğu olmayan birine bunları ballandıra ballandıra anlatıyorsun?

kızla her konuştuğumda gözlerim doluyor, ben böyle kıskançlık yapmazdım ama anlamadım. aslında kıskançlık da değil de ne bileyim o böyle anlatınca benim enerjim düşüyor moralim bozuluyor gönlüm kırılıyor hanımlar, allah sağlıklı evlat versin, evlatlarında gözüm yok ama böyle anlatması gerekir mi illa? bilmiyorum çok mu kötü bir insanım sevinçlerine ortak olamadığım için?

şimdi bu çiftimizin bize gelmek istemeleri yakındır, ben ne yapayım? kabul edip tüm gücümle kızın hamilelik güzelliklerini dinleyip hayallerine destek mi olayım yoksa müsait değiliz deyip küsmeleri pahasına kesip atayım mı?

o da kötü niyetle söylememiştir ne desin ki teşekkür edecek çok güzel bir duygu diyecek. Ben hamileyken ve sonrasında da hep çocuğu olmayan arkadaşlarım için dua ettim içimden Allah onlara da nasip etsin diye, bahsetmemesi konuşmaması da kötü aslında. Ama insan ister istemez bu kadar gündemini oluşturan bir konuyu konuşmadan edemiyor. İş yerinde hep oğlumdan bahsederim ister istemez. Çocuğu olmayan bir arkadaşım var mesela amacım hava atmek değil, fesat düşüncelerim de yok umarım alınmıyordur.

şuan gittiğim 4. doktor :) doktorumuz ben de hamileliği engelleyecek bir kist olduğu için öncelikle benim tedavi olmamı önerdi. hsg çektirdim tüpler açık.. avuç avuç ilaç kullandım olmadı. ingiliz karbonatı iyi dediler kullandım olmadı, sosyal medya da bir site var çok olumlu yorumlar var o karışımı aldım kullandım olmadı. geçen gün buradan birisi muayene sırasında yumurta rezervine bakıldığını, düşük olsaydı doktorumun söyleyeceğini söylemişti doktorum kist hariç herşeyin yolunda olduğunu söyledi ama bilmiyorum.. pıhtılaşmaya bakılmadı..

ya belki Allah bana nasip etmeyecek kaderin önüne geçemem ama arkadaş dediğimiz insanlar bari böyle yapmasa..
eşin gitti mi doktora?
nasip eder inşallah
benim de 5 sene sonra oldu
insanlar böyleler malesef

şimdi bana daha dogurmadan ıkıncıyı de yaparsın hemen dıyorlar

vay be olaya bak çok ayıp etmiş, yine de keşke cezasını yavrusu çekmeseymiş.

o da kötü niyetle söylememiştir ne desin ki teşekkür edecek çok güzel bir duygu diyecek. Ben hamileyken ve sonrasında da hep çocuğu olmayan arkadaşlarım için dua ettim içimden Allah onlara da nasip etsin diye, bahsetmemesi konuşmaması da kötü aslında. Ama insan ister istemez bu kadar gündemini oluşturan bir konuyu konuşmadan edemiyor. İş yerinde hep oğlumdan bahsederim ister istemez. Çocuğu olmayan bir arkadaşım var mesela amacım hava atmek değil, fesat düşüncelerim de yok umarım alınmıyordur.

eşimin tarafında bebek bekleyen 2 kişi daha var, hamile kalsam böyle anlatmam diye düşünüyorum tesekkür edip darısı sizin başınıza derim konuyu değiştiririm.. hele kalp atışlarını onlara söylemek falan?? üzülür insanlar der söylemem

Merhabalar k.k.

anne olmak istiyorum, daha yolun başındayım 1,5 yıldır deniyoruz ama olmuyor olmuyor olmuyor.. çünkü bende gitmek bilmeyen bir çikolata kisti var.. artık heyecanla beklemiyorum da adet dönemlerini sonunda salya sümük ağlayacağım belli duruyor çünkü.

neyse eşimin bir arkadaşı var evli, normal de eşiyle çok sorunlulardı aralarını düzeltmek için elimizden geleni yaptık maşallah şimdi çok iyiler ama bir çok şeyi bize inat yapıyorlar gibi mesela biz eşimle o an tartışıyorsak birden birbirlerine sarılıyorlar vs vs.. bunlar falan sorun edilecek şeyler değil eşimle gülüp geçiyorduk.

asıl sorun bu çift bizim çocuk istediğimizi benim tedaviye başladığımı biliyor. kız hamileymiş düşük tehlikesi varmış hemen yazdım canım çok sevindim falan bildiğiniz tebrik cümlelerini sıraladım (gerçekten sevindim orası ayrı) sonra biraz destek verdim düşük tehlikesi için yani elimden geldiğince yanında olmak istedim. kızın bana yazdığı şey "hamilelik çok güzel bir şey".. yani hanımlar bu arkadaş 5 haftalık hamile, geçenlerde burada birisi konu açmış 5-6 aylık hamileymiş ama heyecanlanmıyorum ben iyi bir anne olamayacak mıyım diye dertleniyordu yani nasıl 5 hafta da bu hamilelik bu kızın bana övdüğü gibi çok güzel oluyor? şimdi yazmış kalp atışlarını duyduk çok güzel diye. ya evet bu çok güzel bir şey ama sen niye çocuğu olmayan birine bunları ballandıra ballandıra anlatıyorsun?

kızla her konuştuğumda gözlerim doluyor, ben böyle kıskançlık yapmazdım ama anlamadım. aslında kıskançlık da değil de ne bileyim o böyle anlatınca benim enerjim düşüyor moralim bozuluyor gönlüm kırılıyor hanımlar, allah sağlıklı evlat versin, evlatlarında gözüm yok ama böyle anlatması gerekir mi illa? bilmiyorum çok mu kötü bir insanım sevinçlerine ortak olamadığım için?

şimdi bu çiftimizin bize gelmek istemeleri yakındır, ben ne yapayım? kabul edip tüm gücümle kızın hamilelik güzelliklerini dinleyip hayallerine destek mi olayım yoksa müsait değiliz deyip küsmeleri pahasına kesip atayım mı?

Mesafeni koy direk. Hic gorusme. Ailen, akraban degil mecburiyetin de yok.
Seni cok iyi anliyorum bende 5 yildir bekliyorum evlat sahibi olabilmek icin. Insallah sende bende ve tum isteyenlerde evlatlarimiza tez zamanda kavusuruz.

Arkadasin resmen dusuncesizlik ediyor. O konuşmaların seni nasil yaralayacagini düşünmüyorsa senin arkadasligini hak etmiyor.

Merhabalar k.k.

Benimde var böyle arkadaslarim sana tavsiyem hic bi zaman alttan alma.yoksa çıkarı bitince o seni bırakır.4 aylik olana kadar kustum hamilelik nasil 5 haftalik daha cok güzelmiş diyor.desinde hele konuyla alakasiz şekilde kendini uzme dikkatli ol ona karşı

On yıl sonra çocuğu olan bile oluyor. Siz o arkadaşınızı bosverin onun kalbi kirilmasin diye siz niye kendinizi üzüyorsunuz. Bahane uydurun bir kaç defa o da anlayacak istemendiğini belki durup dusunevek nerede hata yapıyorum diye hiç sanmıyorum dusunecegini ama denemekte fayda var diye düşünürüm. Onun hayatından gitmesiyle birşey kaybetmesin aksine kazanırsın sürekli sinrini bozan biri olmaz. Bazı insanlara hakettiği değerden fazlasini verince böyle düşüncesiz oluyorlar. O yüzden herkes nerede duracağını bilsin. Sen çok ince düşüncelisin. Bu kadar yıpratma kendjni. Güzel şeyler düşün herşey güzel olacak diye dusun hiçbir şey için hauatin sonu değil daha önümüze bakalım bugün olmuyorsa hayırlısı böyleymiş siz elinizden geleni yapın daha umutsuzluga kapılmak için çok erken ☺️

Herşey bir kenara, karşılıklı saygı olmayan bir ahbaplığı sürdürmenin bir manası yok.
Arkadaşlar birbirlerinin sahip oldukları ile övünmezler, hava yapmazlar.
Asıl arkadaşlar, dertlerine ortak olur cümlesini bile "ay kırılır mı" diye seçer.

O yüzden bu kişinin hayatınızda yeri yok bence.
Sizin durumunuzu bildiği halde böyle davranıyorsa, düşüncesiz bencil bir yapıya sahip.
Bir yorumunuzda da demişsiniz zaten, eşinin aldığı bir çanta ile bile övünecek tiynette..
Uzak durun, kendinize gerçekten dost olabilecek insanlar edinin derim.

Üzülmeyin, kul yorar Rabbim kurarmış.
Elbet sizin de elbet kucağınız dolacak.
Belki bugün değil, ama yarın! Umudunuzu hiç kaybetmeyin.
Dualarımız sizinle, kendinizi yok yere üzmeyin ve bu gibi insanlarla da hiç enerjinizi tüketmeyin.

selam canım,

bende 2 yıldır uğraşıyorum.. bu süreçte çevremdeki herkesin bebeği oldu.. Hemen hemen ayda bir hamile haberi aldım.. sonra sırayla doğum haberlerini aldım.. sevindim ama gönlüm hep bi buruldu.. Hayırlı olsuna bile bazılarına gidebildim.. bazılarına gidemedim.. çocuk sahibi olan arkadaşlarımın sürekli çocuklarını yaptıklarını anlatmasıyla geçiyor günlerim.. bunları duyamamak için iş yerimi değiştirmem lazım yani o derece.. bazen olgunlukla karşılıyorum, bazen de çok üzülüyorum ve hemen ortamdan uzaklaşıyorum.. maalesef toplum arasında da, arkadaş çevresinde de aile içerisinde de bazen insanlar bunu yüzüne vurabiliyor.. ama isteyerek ama bilmeyerek.. sana tavsiyem, kimsenin çocuğunun yaptığıyla ilgili yorum yapma.. bişi anlattıklarında kısa cümle demiyorum kısa kelimelerle onayla.. ama bu arkadaşlar görüşme.. en son tedavimde hamile kaldım fakat dış gebelik olduğu için apar topar ameliyat oldum.. şu kısacık hamileliğim sürecinde, sağlıklı mı beta değerim katlanacak mı diye düşünmekten hamileliğin nasıl bir şey olduğunu fark edememiştim bile..
görüşme böyle densizlerle.. kırıp döktüklerinin farkında bile olmuyorlar..

bana da ''sen anne değilsin ne anlarsın'' demediler belki ama, ''ben anneyim anlarım'' lafını çok duymuşluğum vardır..

On yıl sonra çocuğu olan bile oluyor. Siz o arkadaşınızı bosverin onun kalbi kirilmasin diye siz niye kendinizi üzüyorsunuz. Bahane uydurun bir kaç defa o da anlayacak istemendiğini belki durup dusunevek nerede hata yapıyorum diye hiç sanmıyorum dusunecegini ama denemekte fayda var diye düşünürüm. Onun hayatından gitmesiyle birşey kaybetmesin aksine kazanırsın sürekli sinrini bozan biri olmaz. Bazı insanlara hakettiği değerden fazlasini verince böyle düşüncesiz oluyorlar. O yüzden herkes nerede duracağını bilsin. Sen çok ince düşüncelisin. Bu kadar yıpratma kendjni. Güzel şeyler düşün herşey güzel olacak diye dusun hiçbir şey için hauatin sonu değil daha önümüze bakalım bugün olmuyorsa hayırlısı böyleymiş siz elinizden geleni yapın daha umutsuzluga kapılmak için çok erken ☺️

Görüşmek istemediğim zaman diyecekleri şey "kıskandı".. bunu da dedirtmek istemiyorum ama burada ki yorumları dikkate alacağım gelmek istediklerinde grip oldum derim müsait değilim derim ama gerçekten gelip anlatmasını kaldıramam diye düşünüyorum :(

Back
X